Pri snemanju videoposnetkov upoštevajte naslednje točke:

 • Posamezen video je lahko dolg do 125 minut.

 • Vsak video, posnet na kartico s kapaciteto 32 GB ali manj, bo shranjen v največ 8 datotekah. Vsaka od teh datotek bo velika največ 4 GB. Število datotek in dolžina posamezne datoteke se razlikujeta glede na možnosti, izbrane za [ Velikost okvirja/hitrost sličic ].

 • Če je [ ProRes 422 HQ 10-bit (MOV) ] izbrano za [ Video file type ] v meniju za snemanje videa in ima pomnilniška kartica kapaciteto 32 GB ali manj, se snemanje samodejno konča, ko datoteka doseže 4 GB. . Videoposnetki se ne posnamejo v več datotekah.

 • Glede na hitrost zapisovanja na pomnilniško kartico se lahko snemanje konča, preden je dosežena največja dolžina.

 • Videoposnetka ni mogoče posneti na pomnilniške kartice XQD s kapaciteto 32 GB ali manj, če je [ N-RAW 12-bit (NEV) ] ali [ ProRes RAW HQ 12-bit (MOV) ] izbrano za [ Video file type ] v meni za snemanje videa.

 • Ikona 0 ( ikona 0 ) označuje, da videoposnetkov ni mogoče snemati.

 • [ Točkovno merjenje ] ni na voljo med snemanjem videa.

 • Osvetlitve z bliskavico ( Uporaba bliskavice na fotoaparatu ) ni mogoče uporabiti.

Snemanje videa: način snemanja

Nastavitve osvetlitve, ki jih je mogoče prilagoditi med snemanjem, se razlikujejo glede na način fotografiranja:

Način

Zaslonka

Hitrost zaslonke

ISO občutljivost2

P , S 1

3

A

4

3

M

4

4

44

 1. Nadzor osvetlitve v načinu S je enak kot v načinu P .

 2. Največja občutljivost ISO za video posnetke, posnete z možnostjo [ ON ] izbrano za [ Electronic VR ] v meniju za snemanje videa, je ISO 25600.

 3. Zgornjo mejo za občutljivost ISO lahko izberete z uporabo elementa [ Nastavitve občutljivosti ISO ] > [ Največja občutljivost ] v meniju za snemanje videa.

 4. Če je izbran [ VKLOP ] za [ Nastavitve občutljivosti ISO ] > [ Samodejni nadzor ISO (način M) ] v meniju za snemanje videa, lahko zgornjo mejo za občutljivost ISO izberete z uporabo [ Največja občutljivost ].

Prilagoditev ravnovesja beline med snemanjem videa

Ravnovesje beline lahko prilagodite med snemanjem videa tako, da držite gumb U in zavrtite gumb za ukaze.

Uporaba fiksne hitrosti zaklopa

V načinu M lahko hitrost zaklopa nastavite na vrednosti med 1/25 s in 1/32000 s ( najpočasnejša razpoložljiva hitrost zaklopa se spreminja glede na hitrost sličic).

Brezžični daljinski upravljalniki in kabli za daljinsko upravljanje

Če je [ Snemanje videoposnetkov ] izbrano za nastavitev po meri g2 [ Kontrolniki po meri ] > [ Gumb za sprostitev sprožilca ], lahko gumbe za sprostitev sprožilca na dodatnih brezžičnih daljinskih upravljalnikih in daljinskih kablih pritisnete do polovice za ostrenje ali pritisnete do konca navzdol za začetek in končajte snemanje videa.

Uporaba zunanjega mikrofona

Za snemanje zvoka za videoposnetke je mogoče uporabiti mikrofone drugih proizvajalcev s 3,5-milimetrskimi vtiči mini-jack.

 • Uporabite [ Mic jack plug-in power ] v meniju za snemanje videoposnetkov, da izberete, ali bo napajanje zunanjega mikrofona napajala kamera ( Mic jack Plug-in Power ).