Dodali smo vloge, ki so na voljo za nastavitev po meri f2 [ Kontrole po meri (fotografiranje) ] ( f2: Kontrole po meri (Fotografiranje) ) ali g2 [ Kontrole po meri ] ( g2: Kontrole po meri ) in kontrolnike, ki jim jih je mogoče dodeliti.

 • Povečalo se je tudi število prilagodljivih kontrolnikov in kombinacij vlog, ki jih je mogoče dodeliti. Za več informacij glejte Razpoložljive vloge za kontrole po meri , ki so na voljo v Nikonovem centru za prenose.

Na novo prilagodljivi kontrolniki

 • Naslednje kontrolnike je zdaj mogoče prilagoditi.

  • S [ Gumb za navpično občutljivost ISO ]

  • D [ gumb DISP ]

  • Q [ Gumb za kompenzacijo osvetlitve ]

  • R [ Gumb za občutljivost ISO ]

 • z [ Gumb za snemanje videa ] je bil dodan kontrolnikom, ki jih je mogoče prilagoditi z nastavitvijo po meri g2 [ Kontrole po meri ].

Nove vloge, ki so na voljo prek nastavitve po meri f2 »Custom Controls (Shooting)«

Postavka

Opis

K

[ Preklop FX/DX ]

Pritisnite kontrolnik, da preklopite na [ DX (24 × 16) ], ko je za območje slike izbran [ FX (36 × 24) ]. Če pritisnete kontrolnik, ko je za območje slike izbrana možnost, ki ni [ FX (36×24) ], izberete [ FX (36×24) ].

a

[ Zmanjšanje utripanja fotografij ]

Pritisnite kontrolnik, da preklopite izbrano možnost za [ Zmanjšanje utripanja fotografije ] v meniju za fotografiranje z [ ON ] na [ OFF ] ali obratno .

L

[ Preglasi druge kamere ]

Pritisnite kontrolnik, da na daljavo prevzamete vlogo glavne kamere od druge kamere, ki deluje kot glavna kamera, ki upravlja oddaljene kamere med sinhroniziranim sproščanjem.

 • Ta možnost začne veljati, ko je več kamer v isti skupini označenih kot glavne z uporabo [ Connect to other cameras ] v omrežnem meniju.

 • Ni ga mogoče uporabiti za napredovanje kamer, ki delujejo v oddaljeni vlogi, v vlogo glavne kamere.

M

[ Krožno prikaz informacij v pogledu v živo ]

Pritiskajte kontrolnik za kroženje med prikazom fotografiranja. Vrsto in vsebino razpoložljivih zaslonov lahko izberete z nastavitvami po meri d18 [ Custom monitor shooting display ] in d19 [ Custom viewfinder shooting display ].

m

[ Način pogleda (foto Lv) ]

Pritisnite kontrolnik, da preklopite možnost, izbrano za nastavitev po meri d9 [ Način pogleda (foto Lv) ] iz [ Prikaži učinke nastavitev ] na [ Prilagodi za lažji ogled ] ali obratno .

N

[ Filtrirano predvajanje (izberi kriterij) ]

Pritisnite kontrolnik, da skočite na [ Filtrirana merila predvajanja ] v meniju za predvajanje.

T

[ Enako kot exp. komp. gumb ]

Kontrolnik igra vlogo, ki je trenutno izbrana za gumb E

U

[ Enako kot gumb za občutljivost ISO ]

Kontrolnik igra vlogo, ki je trenutno izbrana za gumb S ( Q ).

m

[ Ravnovesje beline ]

Kontrolnik ima enako vlogo kot gumb U

v

[ Način sprostitve ]

Kontrolnik ima enako vlogo kot gumb c .

Nove vloge, ki so na voljo prek nastavitve po meri g2 »Kontrolniki po meri«

Postavka

Opis

K

[ Preklop FX/DX ]

Pritisnite kontrolnik za preklop med slikovnimi območji [ FX ] in [ DX ].

p

[ Ogled pomoči ]

Pritisnite kontrolnik, da preklopite nastavitev po meri g11 [ Pomoč pri ogledu ] iz [ ON ] v [ OFF ] ali obratno .

E

[ Visokofrekvenčno zmanjšanje utripanja ]

Pritisnite kontrolnik, da omogočite natančno nastavitev hitrosti zaklopa. Ponovno pritisnite, da obnovite običajno nastavitev hitrosti zaklopa z uporabo prvotnih korakov.

M

[ Krožno prikaz informacij v pogledu v živo ]

Pritiskajte kontrolnik za kroženje med prikazom fotografiranja. Vrsto in vsebino razpoložljivih zaslonov je mogoče izbrati z nastavitvami po meri g16 [ Custom monitor shooting display ] in g17 [ Custom viewfinder shooting display ].

N

[ Filtrirano predvajanje (izberi kriterij) ]

Pritisnite kontrolnik, da skočite na [ Filtrirana merila predvajanja ] v meniju za predvajanje.

I

[ Hi-Res Zoom + ]

 • Povečajte s povečavo visoke ločljivosti ( Nova funkcija snemanja videa: povečava visoke ločljivosti ); razmerje povečave se poveča, medtem ko je gumb pritisnjen. Ta možnost je samodejno omogočena, ko je [ Hi-Res Zoom − ] izbrano za [ Fn2 button ].

 • Obrnite Fn obroč objektiva v smeri urinega kazalca, da povečate z visoko ločljivostjo. Ta možnost je samodejno omogočena, ko je [ Hi-Res Zoom − ] izbrano za [ Lens Fn ring (counterclockwise) ].

J

[ Hi-Res Zoom − ]

 • Pomanjšaj s povečavo visoke ločljivosti ( Nova funkcija snemanja videa: povečava visoke ločljivosti ); razmerje povečave se zmanjša, medtem ko je gumb pritisnjen. Ta možnost je samodejno omogočena, ko je [ Hi-Res Zoom + ] izbrano za [ Fn1 button ].

 • Obrnite Fn obroč objektiva v nasprotni smeri urinega kazalca, da pomanjšate s povečavo visoke ločljivosti. Ta možnost je samodejno omogočena, ko je [ Hi-Res Zoom + ] izbrano za [ Lens Fn ring (clockwise) ].

H

[ Hi-Res Zoom ]

Zavrtite obroček za upravljanje objektiva, da povečate ali pomanjšate z uporabo povečave visoke ločljivosti ( Nova funkcija snemanja videa: povečava visoke ločljivosti ).

m

[ Ravnovesje beline ]

Kontrolnik ima enako vlogo kot gumb U