V omrežni meni je bil dodan element [ Možnosti ATOMOS AirGlu BT ]. Uporabite ga za brezžične Bluetooth povezave med fotoaparatom in dodatki Atomos UltraSync BLUE AirGlu.

 • UltraSync BLUE se lahko uporablja za hkratne brezžične povezave z več združljivimi kamerami ali snemalniki zvoka. Časovne kode se prenašajo v povezane naprave iz UltraSync BLUE, kar sinhronizira časovne kode tudi med napravami različnih proizvajalcev. Za informacije o največjem številu hkratnih povezav glejte spletno mesto Atomos.

  Postavka

  Opis

  [ Povežite se z ATOMOS AirGlu BT ]

  Vzpostavite brezžično povezavo Bluetooth s predhodno seznanjenim UltraSync BLUE.

  [ Shrani podatke o seznanjanju ATOMOS AirGlu BT ]

  Seznanite fotoaparat z UltraSync BLUE.

  • Ime kamere bo prikazano na monitorju kamere.

  • Uporabite kontrolnike na UltraSync BLUE, da ga seznanite s fotoaparatom. Za več informacij si oglejte dokumentacijo za UltraSync BLUE.

  [ Izbriši informacije o seznanjanju ATOMOS AirGlu BT ]

  Prekinite brezžično povezavo med fotoaparatom in UltraSync BLUE.

  [ Kamera ]

  Izberite ime, pod katerim je kamera navedena na UltraSync BLUE.

 • Ko vzpostavite brezžično povezavo z UltraSync BLUE, izberite [ On ] ali [ On (with HDMI output) ] za [ Timecode ] > [ Record timecodes ] v meniju za snemanje videa, da začnete prejemati časovne kode. Časovne kode se bodo prikazale na zaslonu fotoaparata za fotografiranje.

 • Če časovna koda ni prejeta, bo na zaslonu za fotografiranje prikazano »--:--:--:--« (ali »00:00:00:00«, ko je zunanja naprava povezana prek HDMI). Če se snemanje začne na tej stopnji, se časovne kode ne posnamejo.

Opozorilo: Uporaba UltraSync BLUE
 • Časovne kode ne bodo posnete, če je [ H.264 8-bit (MP4) ] izbrano za [ Video file type ] v meniju za snemanje videa.

 • UltraSync BLUE uporabnikom omogoča izbiro hitrosti sličic. Če se vrednost ne ujema z izbrano s fotoaparatom, časovne kode ne bodo posnete ali oddane prek HDMI. Ujemite hitrost sličic za UltraSync BLUE s hitrostjo sličic pri snemanju videa, kot sledi:

  Hitrost sličic pri snemanju videa

  Hitrost sličic UltraSync BLUE

  120p, 60p, 30p

  29,97 posnetkov na sekundo, 29,97 posnetkov na sekundo DF

  100p, 50p, 25p

  25 sličic na sekundo

  24p

  23,98 posnetkov na sekundo

  • Izberite 29,97 fps DF za snemanje s padajočo sličico.

  • Za informacije o izbiri hitrosti sličic si oglejte dokumentacijo za UltraSync BLUE.

 • Možnosti, izbranih za [ Timecode ] > [ Count-up method ], [ Timecode origin ] in [ Drop frame ] v meniju za snemanje videa ni mogoče spremeniti, dokler ima kamera brezžično povezavo z UltraSync BLUE.

 • Če fotoaparat izgubi brezžično povezavo z UltraSync BLUE med snemanjem, bo še naprej snemal časovne kode do konca trenutnega posnetka, čeprav se bo časovna koda, prikazana na zaslonu za fotografiranje, preklopila na »--:-- :--:--“ približno 60 sekund po prekinitvi povezave. Časovna koda se bo znova prikazala, ko bo ponovno vzpostavljena brezžična povezava z UltraSync BLUE.

 • Brezžična povezava z UltraSync BLUE se konča, ko se fotoaparat izklopi ali poteče časovnik stanja pripravljenosti. Priporočamo, da izberete [ Brez omejitev ] za nastavitev po meri c3 [ Zakasnitev izklopa ] > [ Časovnik stanja pripravljenosti ].