1. Namestite bliskavico na nastavek za dodatno opremo fotoaparata.

    Za informacije o namestitvi enote na fotoaparat glejte dokumentacijo, ki je priložena posamezni bliskavici Speedlight.

  2. Vklopite fotoaparat in bliskavico.

    Bliskavica se bo začela polniti; indikator pripravljenosti bliskavice ( c ) se prikaže na zaslonu za fotografiranje, ko je polnjenje končano.

  3. Izberite način upravljanja bliskavice ( Flash Control Mode ) in način bliskavice ( Flash Modes ).

  4. Prilagodite hitrost zaklopa in zaslonko.

  5. Slikajte.

Hitrost zaslonke

Hitrost zaklopa lahko nastavite na naslednji način, ko uporabljate dodatno bliskavico:

Način fotografiranja

Hitrost zaslonke

P , A

Samodejno nastavi kamera ( 1/200 s– 1/60 s) *

S

1/200 s– 30 s

M

1/200 s– 30 s, žarnica , čas

  • Hitrost zaklopa je lahko nastavljena na 30 s, če je za način bliskavice izbrana počasna sinhronizacija, počasna sinhronizacija na zadnjo zaveso ali počasna sinhronizacija z zmanjšanjem učinka rdečih oči.

Pozor: bliskavice drugih proizvajalcev

Fotoaparata ni mogoče uporabljati z bliskavicami, ki bi dovajale napetosti nad 250 V na X-kontakte fotoaparata ali kratkostične kontakte na nastavku za dodatno opremo. Uporaba takšnih bliskavic lahko ne le moti normalno delovanje fotoaparata, ampak tudi poškoduje vezja za sinhronizacijo bliskavice fotoaparata in/ali bliskavice.

Nadzor bliskavice i-TTL

Ko je dodatna bliskavica, ki podpira Nikon Creative Lighting System, pritrjena in nastavljena na TTL, fotoaparat uporablja nadzorne predbliske za uravnotežen ali standardni nadzor bliskavice »i-TTL dopolnjevanje«. Nadzor bliskavice i-TTL ni na voljo z bliskavicami, ki ne podpirajo Nikonovega sistema kreativne osvetlitve. Fotoaparat podpira naslednje vrste nadzora bliskavice i-TTL:

Nadzor bliskavice

Opis

i-TTL uravnotežena doosvetlitev

Fotoaparat uporablja nadzor bliskavice »i-TTL uravnotežene dopolnjujoče bliskavice« za naravno ravnovesje med glavnim motivom in osvetlitvijo ozadja okolice. Ko pritisnete gumb za sprostitev sprožilca in tik pred glavnim bliskom, bliskavica odda niz predhodnih bliskov monitorja, ki jih fotoaparat uporabi za optimizacijo moči bliskavice za ravnovesje med glavnim subjektom in osvetlitvijo ozadja okolice.

Standardna doosvetlitev i-TTL

Moč bliskavice je prilagojena tako, da osvetlitev okvirja doseže standardno raven; svetlost ozadja se ne upošteva. Priporočljivo za posnetke, pri katerih je glavni subjekt poudarjen na račun podrobnosti v ozadju ali kadar se uporablja kompenzacija osvetlitve.

  • Standardna doosvetlitev i-TTL se samodejno aktivira, ko je izbrano [ Točkovno merjenje ].

Terminal za sinhronizacijo

Sinhronizacijski kabel lahko po potrebi priključite na sinhronizacijski terminal (ki ima zaklepno matico JIS-B). Ne priključujte druge bliskavice prek sinhronizacijskega kabla, ko fotografirate z bliskavico s sinhronizacijo na zadnjo zaveso z bliskavico, nameščeno na nastavku za dodatno opremo fotoaparata.