1. Namestite bliskavico na čevelj za dodatno opremo fotoaparata.

    Za informacije o namestitvi enote na fotoaparat glejte dokumentacijo, ki je priložena vsaki bliskavici.

  2. Vklopite fotoaparat in bliskavico.

    Bliskavica se bo začela polniti; indikator pripravljenosti bliskavice ( c ) se prikaže na zaslonu za fotografiranje, ko je polnjenje končano.

  3. Izberite način nadzora bliskavice ( Flash Control Mode ) in način bliskavice ( Flash Modes ).

  4. Prilagodite hitrost zaklopa in zaslonko.

  5. Slikaj.

Hitrost zaslonke

Hitrost zaklopa lahko nastavite na naslednji način, če uporabljate dodatno bliskavico:

Način fotografiranja

Hitrost zaslonke

P , A

samodejno nastavi kamera ( 1 / 200 s– 1 / 60 s) *

S

1/200 s-30 s

M

1/200 s-30 s, žarnica, čas

  • Hitrost zaklopa je lahko nastavljena na 30 s, če je za način bliskavice izbrana počasna sinhronizacija, počasna sinhronizacija z zadnjo zaveso ali počasna sinhronizacija z zmanjšanjem učinka rdečih oči.

Pozor: Bliskavice drugih proizvajalcev

Fotoaparata ni mogoče uporabljati z bliskavicami, ki bi na X-kontakte fotoaparata ali kratkostične kontakte na nastavku za dodatno opremo uporabljale napetosti nad 250 V. Uporaba takšnih bliskavic lahko ne samo moti normalno delovanje fotoaparata, ampak tudi poškoduje vezja sinhronizacije bliskavice fotoaparata in/ali bliskavice.

i-TTL nadzor bliskavice

Ko je dodatna bliskavica, ki podpira Nikonov sistem kreativne osvetlitve, pritrjena in nastavljena na TTL, fotoaparat uporablja predhodne bliskavice monitorja za uravnotežen ali standardni nadzor bliskavice »i-TTL fill-flash«. Nadzor bliskavice i-TTL ni na voljo z bliskavicami, ki ne podpirajo Nikonovega sistema Creative Lighting System. Kamera podpira naslednje vrste nadzora bliskavice i-TTL:

Nadzor bliskavice

Opis

i-TTL uravnotežena polnilna bliskavica

Fotoaparat uporablja nadzor bliskavice »i-TTL uravnotežena polna bliskavica« za naravno ravnovesje med glavnim motivom in osvetlitvijo okolice. Ko pritisnete sprožilec in tik pred glavno bliskavico, bliskavica odda serijo predubliskov monitorja, ki jih fotoaparat uporabi za optimizacijo moči bliskavice za ravnotežje med glavnim motivom in osvetlitvijo okolice.

Standardna i-TTL polnilna bliskavica

Moč bliskavice je prilagojena tako, da osvetlitev okvirja doseže standardno raven; svetlost ozadja se ne upošteva. Priporočljivo za posnetke, pri katerih je glavni motiv poudarjen na račun podrobnosti ozadja ali ko se uporablja kompenzacija osvetlitve.

  • Standardna polna bliskavica i-TTL se aktivira samodejno, ko je izbrano [ Točkovno merjenje ].

Terminal za sinhronizacijo

Sinhronizacijski kabel se lahko po potrebi priključi na sinhronizacijski terminal (ki ima protimatico JIS-B). Ne priključujte druge bliskavice prek kabla za sinhronizacijo, ko izvajate sinhronizirano fotografijo z bliskavico na zadnji zavesi z bliskavico, nameščeno na čevlju za dodatno opremo fotoaparata.