Podatki o lokaciji in dnevniki poti
  • Če je izbrano [ ON ] za [ Podatki o lokaciji (vgrajeni) ] > [ Beleži podatke o lokaciji ] v nastavitvenem meniju ali če poteka sledenje dnevniku, bo fotoaparat še naprej pridobival dnevnik in/ali lokacijo, tudi ko je izklopljen.

  • Osebne podatke je mogoče pridobiti iz podatkov o lokaciji, shranjenih v dnevnikih poti ali vdelanih v fotografije in videoposnetke. Bodite previdni, ko delite fotografije, videoposnetke ali dnevnike poti ali ko jih objavljate v internetu ali na drugih mestih, kjer si jih lahko ogledajo tretje osebe. Preberite tudi »Pozor: Odstranjevanje naprav za shranjevanje podatkov« ( Pozor: Odstranjevanje naprav za shranjevanje podatkov ).

Navigacija

Ta izdelek je kamera. Ni namenjen za uporabo kot navigacijska ali geodetska naprava.

  • Lokacija, ki jo poroča kamera, je le približna. Ne uporabljajte ga za geodetsko merjenje ali navigacijo med potovanjem z letalom ali avtomobilom, peš ali kako drugače.

Uporaba v tujini
  • Pred potovanjem se posvetujte s svojim potovalnim agentom ali veleposlaništvom ali turističnim uradom držav, ki jih boste obiskali, za informacije o omejitvah, ki lahko veljajo za uporabo kamer, ki podpirajo snemanje podatkov o lokaciji. Kitajska na primer prepoveduje nepooblaščeno snemanje podatkov o lokaciji. Izberite [ OFF ] za [ Record location data ].

  • Od oktobra 2021 funkcija podatkov o lokaciji morda ne bo delovala po pričakovanjih na Kitajskem in v bližini kitajske meje.