Naslednjo programsko opremo Nikon lahko uporabljate s fotoaparatom. Za več informacij obiščite Nikonovo spletno mesto za svojo državo ali regijo.

Računalniška programska oprema

Računalniška programska oprema Nikon je na voljo v Nikonovem centru za prenose. Preverite različico in sistemske zahteve ter obvezno prenesite najnovejšo različico.

https://downloadcenter.nikonimglib.com/

 • Camera Control Pro 2 (na voljo za nakup): Upravljajte kamero na daljavo iz računalnika za snemanje fotografij in videoposnetkov ter njihovo shranjevanje neposredno na trdi disk računalnika.

 • NX Tether : Uporabite za privezano fotografiranje, ko je fotoaparat povezan z računalnikom. Osvetlitev, ravnovesje beline in druge nastavitve fotoaparata je mogoče prilagoditi na daljavo z uporabo kontrolnikov na zaslonu računalnika.

 • NX Studio * : oglejte si in uredite fotografije in videoposnetke, posnete z Nikonovimi digitalnimi fotoaparati. NX Studio je mogoče uporabiti za natančno nastavitev datotek v Nikonovem edinstvenem formatu NEF/NRW (RAW) in njihovo pretvorbo v JPEG ali TIFF (obdelava NEF/RAW). Ne podpira le slik NEF/NRW (RAW), ampak tudi fotografije JPEG in TIFF, posnete z Nikonovimi digitalnimi fotoaparati, za naloge, kot je urejanje tonskih krivulj ter izboljšanje svetlosti in kontrasta.

  • Obstoječi uporabniki morajo prenesti najnovejšo različico, saj starejše različice morda ne bodo mogle prenesti slik iz fotoaparata ali odpreti slik NEF (RAW).

 • Pripomoček za brezžični oddajnik : Pripomoček za brezžični oddajnik je potreben, če želite fotoaparat povezati v omrežje. Združite fotoaparat z računalnikom in prenesite slike prek brezžičnega ali ethernetnega omrežja.

 • Pripomoček za spletno kamero : Pripomoček za spletno kamero vam omogoča uporabo fotoaparata kot spletne kamere, ko je povezan z računalnikom prek USB-ja. Kamera bo v aplikacijah za spletne konference prikazana kot »Orodje za spletno kamero«. Če izberete »Webcam Utility«, se kamera pretvori v spletno kamero. Za informacije o združljivih fotoaparatih, sistemskih zahtevah in uporabi pripomočka Webcam Utility ter o varnostnih ukrepih, ki jih morate upoštevati med uporabo, glejte stran Webcam Utility v Nikonovem centru za prenose.

Aplikacije za pametne telefone (tablice).

Aplikacije za pametni telefon (tablični računalnik) so na voljo v trgovinah Apple App Store® in Google Play™. Za najnovejše informacije o naših aplikacijah obiščite Nikonovo spletno stran.

 • SnapBridge : prenesite fotografije in videoposnetke iz fotoaparata v svojo pametno napravo prek brezžične povezave.

 • NX MobileAir (ponuja nakupe v aplikaciji): uvozite slike iz fotoaparata, povezanega z vašo pametno napravo prek USB-ja, in jih brezžično naložite na strežnik FTP.

  • Podprte funkcije in operacijski sistemi se razlikujejo glede na državo in regijo.