S fotoaparatom lahko uporabljate naslednjo Nikonovo programsko opremo. Za več informacij obiščite Nikonovo spletno mesto za svojo državo ali regijo.

Računalniška programska oprema

Računalniška programska oprema Nikon je na voljo v Nikonovem centru za prenose. Preverite različico in sistemske zahteve ter ne pozabite prenesti najnovejše različice.

https://downloadcenter.nikonimglib.com/

 • Camera Control Pro 2 (na voljo za nakup): upravljajte kamero na daljavo iz računalnika, da snemate fotografije in videoposnetke ter jih shranite neposredno na trdi disk računalnika.

 • NX Tether : uporabite za privezano fotografijo, ko je fotoaparat povezan z računalnikom. Osvetlitev, ravnovesje beline in druge nastavitve fotoaparata lahko na daljavo prilagodite s kontrolniki na zaslonu računalnika.

 • NX Studio * : Oglejte si in uredite fotografije in videoposnetke, posnete z digitalnimi fotoaparati Nikon. NX Studio je mogoče uporabiti za natančno nastavitev datotek v Nikonovi edinstveni obliki NEF/NRW (RAW) in njihovo pretvorbo v JPEG ali TIFF (obdelava NEF/RAW). Podpira ne samo slike NEF/NRW (RAW), ampak tudi fotografije JPEG in TIFF, posnete z Nikonovimi digitalnimi fotoaparati, za opravila, kot sta urejanje krivulj tonov ter izboljšanje svetlosti in kontrasta.

  • Obstoječi uporabniki morajo prenesti najnovejšo različico, saj starejše različice morda ne bodo mogle prenesti slik iz fotoaparata ali odpreti slik NEF (RAW).

 • Wireless Transmitter Utility : Pripomoček za brezžični oddajnik je potreben, če želite kamero povezati v omrežje. Seznanite fotoaparat z računalnikom in prenesite slike prek brezžičnega ali Ethernet omrežja.

 • Pripomoček za spletno kamero: pripomoček za spletno kamero vam omogoča, da fotoaparat uporabljate kot spletno kamero, ko je povezan z računalnikom prek USB-ja. Kamera bo v aplikacijah za spletne konference prikazana kot »Pripomoček za spletno kamero«. Če izberete »Webcam Utility«, kamero pretvorite v spletno kamero. Za informacije o združljivih fotoaparatih, sistemskih zahtevah in uporabi pripomočka za spletno kamero ter o previdnostnih ukrepih, ki jih je treba upoštevati med uporabo, si oglejte stran pripomočka za spletno kamero v Nikonovem centru za prenose.

Aplikacije za pametne telefone (tablete).

Aplikacije za pametne telefone (tablične računalnike) so na voljo v trgovinah Apple App Store® in Google Play™. Za najnovejše informacije o naših aplikacijah obiščite Nikonovo spletno mesto.

 • SnapBridge : Prenesite fotografije in videoposnetke iz fotoaparata v svojo pametno napravo prek brezžične povezave.

 • NX MobileAir (ponuja nakupe v aplikaciji): uvozite slike iz fotoaparata, povezanega z vašo pametno napravo prek USB-ja, in jih brezžično naložite na strežnik FTP.

  • Podprte funkcije in operacijski sistemi se razlikujejo glede na državo in regijo.