Testreszabhatja a fő- és segédtárcsák működését.

Fordított forgatás

A kiválasztott műveletekhez fordítsa meg a vezérlőtárcsák forgásirányát.

  • Jelölje ki az [ Expozíciókompenzáció ] vagy a [ Zársebesség/rekesz ], és nyomja meg 2 gombot a ( M ) kiválasztásához vagy a kijelölés törléséhez ( U ).

  • Nyomja meg J a változtatások mentéséhez és a kilépéshez.

Change Main/Sub

Cserélje fel a fő- és a segédtárcsák szerepét.

választási lehetőség

Leírás

[ Expozíció beállítása ]

Ha a [ Be ] van kiválasztva, a főtárcsa szabályozza a rekeszt és a segédtárcsa zársebességét. Ha az [ Be (A mód) ] van kiválasztva, a fő vezérlőtárcsa csak az A módban kerül beállításra.

[ Autofókusz beállítás ]

Ha az [ Be ] van kiválasztva, az AF-mező mód az AF-mód gomb lenyomva tartásával és a főtárcsa elforgatásával választható ki, az automatikus élességállítás mód pedig az AF-mód gomb lenyomva tartásával és a segédtárcsa elforgatásával.

Rekesznyílás beállítása

Válassza ki, hogy beállítható-e a rekesznyílás a CPU objektívek rekeszállító gyűrűjével az A és M módban.

választási lehetőség

Leírás

[ Segédtárcsa ]

A rekeszérték csak a segédtárcsával állítható be (vagy a főtárcsával, ha a [ Be ] van kiválasztva a [ Main/sub ] > [ Exposure settings ] beállításnál).

[ Rekeszgyűrű ]

A rekesznyílás az objektív rekeszállító gyűrűjével állítható. A fényképezőgép rekeszértéke 1 Fé lépésekben mutatja a rekeszt, bár az 1 Fé töredékei továbbra is kiválaszthatók a rekesznyílás gyűrűvel.

  • A [ Rekesz beállítás ] beállítástól függetlenül a rekesznyílás gyűrűvel nem rendelkező objektívek (G és E típusú objektívek) rekeszértékét a segédtárcsával kell beállítani.

  • Ha nem CPU objektíveket használ, adja meg az objektívadatokat a beállítás menü [ Non-CPU lens data ] elemével ( Nem CPU objektívek használata (Nem CPU objektív adatok) ), és állítsa be a rekeszt az objektív rekeszállító gyűrűjével.

Válassza ki a választógomb és a vezérlőtárcsák által betöltött szerepeket a lejátszás és a menüben való navigáció során.

választási lehetőség

Leírás

[ Be ]

Lejátszás :

  • A fő vezérlőtárcsával választhatja ki a teljes képes lejátszás közben megjelenített képet. A segédtárcsával előre vagy hátra ugorhat a [ Sub-dial frame advance ] beállításnak megfelelően.

  • Miniatűrök lejátszása közben a fő vezérlőtárcsával a miniatűrök, a segédtárcsával pedig felfelé vagy lefelé lapozhat.

Menük * :

A fő vezérlőtárcsával jelölje ki a menüpontokat. A segédtárcsa óramutató járásával megegyező irányba forgatásával megjelenik a kiemelt opció almenüje. Az óramutató járásával ellentétes irányba forgatva az előző menü jelenik meg.

2

[ Be (képellenőrzés kizárva) ]

Ami a [ Be ] beállítást illeti, kivéve, hogy a vezérlőtárcsákat nem lehet visszajátszani képmegtekintés közben.

[ Ki ]

A választógomb segítségével válassza ki a teljes képes lejátszás során megjelenített képet, vagy jelölje ki a képeket vagy a menüelemeket.

  • A segédtárcsa nem használható a kiemelt elemek kiválasztására. A kijelölt elemek kiválasztásához nyomja meg J vagy 2 gombot.

Altárcsázó keret előmozdítása

Válassza ki az átugorható képkockák számát a segédtárcsa elforgatásával teljes képes lejátszás közben. Ez az opció csak akkor lép életbe, ha a [ Be ] vagy a [ On (be (képellenőrzés kizárva) ) ] van kiválasztva a [ Menus and playback ] menüpontban.

választási lehetőség

Leírás

[ 10 képkocka ]

Ugrás előre vagy vissza 10 képkockát egyszerre.

[ 50 képkocka ]

Ugrás előre vagy vissza 50 képkockát egyszerre.

c

[ Értékelés ]

Ugrás a következő vagy előző képekre a kiválasztott minősítéssel. Az értékelés kiválasztásához jelölje ki a [ Rating ] elemet, és nyomja meg 2 gombot.

P

[ Védd ]

Ugrás a következő vagy előző védett képre.

C

[ Csak állóképek ]

Ugrás a következő vagy az előző fényképre.

1

[ Csak filmek ]

Ugrás a következő vagy az előző filmre.

u

[ Mappa ]

Mappa kiválasztásához forgassa el a segédtárcsát.

A Egyéni beállítások: A fényképezőgép beállításainak finomhangolása

a: Autofókusz01

b: Fénymérés/Expozíció

c: Időzítők/AE zár

d: Fényképezés/Megjelenítés

e: Sorozat/Flash

f: Vezérlők

g: Film