Fénykép készítésekor a fényképezőgép elnevezi a fájlt úgy, hogy hozzáad egyet az utoljára használt fájlszámhoz. Ez az opció szabályozza, hogy a fájlszámozás az utoljára használt számtól folytatódjon-e új mappa létrehozásakor, a memóriakártya formázásakor vagy új memóriakártya behelyezésekor.

választási lehetőség Leírás
Tovább A fájl számozása az utoljára használt számtól folytatódik. Ez leegyszerűsíti a fájlkezelést azáltal, hogy minimalizálja a duplikált fájlnevek előfordulását.
Ki A fájlok számozása 0001-től vagy az aktuális mappában lévő legnagyobb fájlszámtól indul újra (ha kikapcsolja, majd újra bekapcsolja a szekvenciális fájlszámozást, a fájlszámozás az utoljára használt számtól folytatódik).
Visszaállítás Ami a Be opciót illeti, azzal a kivétellel, hogy a következő képhez, amely az alaphelyzetbe állítás kiválasztása után készült, egy fájlszámot rendel hozzá úgy, hogy az aktuális mappa legnagyobb fájlszámához ad hozzá egyet. Ha a mappa üres, a fájl számozása visszaáll 0001-re.

Fájlszámok sorrendje

Ha egy kép készül, amikor az aktuális mappa 5000 képet vagy egy 9999-es számú képet tartalmaz, egy új mappa jön létre, és a fájlszámozás újraindul 0001-től. Az új mappa eggyel magasabb számot kap, mint a jelenlegi mappaszám, vagy ha egy mappa ezzel a számmal már létezik, a legalacsonyabb elérhető mappaszám. Ha az aktuális mappa száma 999, a fényképezőgép nem tud új mappát létrehozni, és a zárkioldás le lesz tiltva (továbbá a mozgóképrögzítés is letiltható, ha a fényképezőgép kiszámítja, hogy a film rögzítéséhez szükséges fájlok száma a maximális hossz azt eredményezné, hogy a mappa több mint 5000 fájlt vagy egy 9999-nél nagyobb számú fájlt tartalmazna). A fényképezés folytatásához válassza a Reset lehetőséget a d6 egyéni beállításnál ( Fájlszám-sorozat ), majd formázza meg az aktuális memóriakártyát, vagy helyezzen be egy új memóriakártyát.

A Egyéni beállítások: A fényképezőgép beállításainak finomhangolása

a: Autofókusz

b: Fénymérés/expozíció

c: Időzítők/AE zár

d: Fényképezés/megjelenítés

e: sorozat/villanás

f: Vezérlők

g: Film