Αποκτήστε δεδομένα αναφοράς για την επιλογή Image Dust Off στο NX Studio. Το Image Dust Off επεξεργάζεται τις εικόνες NEF (RAW) για να μετριάσει τις επιπτώσεις που προκαλούνται από τη σκόνη που προσκολλάται μπροστά από τον αισθητήρα εικόνας της κάμερας. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ηλεκτρονική βοήθεια του NX Studio.

Λήψη δεδομένων αναφοράς από τη σκόνη της εικόνας

 1. Ορίστε μια επιλογή έναρξης.

  • Επισημάνετε το [ Έναρξη ] και πατήστε το J για να εμφανιστεί αμέσως το διάλογο [Image Dust Off ref photo]

  • Επισημάνετε το [ Clean sensor and then start ] και πατήστε J για να καθαρίσετε τον αισθητήρα εικόνας πριν ξεκινήσετε. Ο διάλογος [Image Dust Off ref photo ] θα εμφανιστεί όταν ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του αισθητήρα εικόνας.

  • Για έξοδο χωρίς να αποκτήσετε δεδομένα αναφοράς Image Dust Off, πατήστε G

 2. Με το φακό περίπου δέκα εκατοστά (τέσσερις ίντσες) από ένα καλά φωτισμένο, λευκό αντικείμενο, πλαισιώστε το αντικείμενο έτσι ώστε να γεμίσει την οθόνη και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί λήψης μέχρι τη μέση.

  • Στη λειτουργία αυτόματης εστίασης, η εστίαση θα ρυθμιστεί αυτόματα στο άπειρο.

  • Στη λειτουργία χειροκίνητης εστίασης, ορίστε την εστίαση στο άπειρο χειροκίνητα

 3. Πατήστε το κουμπί λήψης μέχρι το τέλος για να αποκτήσετε δεδομένα αναφοράς Image Dust Off.

  • Η οθόνη σβήνει όταν πατηθεί το κουμπί λήψης.

  • Εάν το αντικείμενο αναφοράς είναι πολύ φωτεινό ή πολύ σκοτεινό, η κάμερα ενδέχεται να μην μπορεί να αποκτήσει δεδομένα αναφοράς Image Dust Off και θα εμφανιστεί ένα μήνυμα και η κάμερα θα επιστρέψει στην οθόνη που εμφανίζεται στο Βήμα 1. Επιλέξτε άλλο αντικείμενο αναφοράς και πατήστε το κλείστρο -Ελευθερώστε ξανά το κουμπί.

Καθαρισμός αισθητήρα εικόνας

Δεν είναι δυνατή η χρήση των δεδομένων αναφοράς από τη σκόνη πριν από τον καθαρισμό του αισθητήρα εικόνας με φωτογραφίες που έχουν ληφθεί μετά την πραγματοποίηση καθαρισμού του αισθητήρα εικόνας. Επιλέξτε [ Clean sensor και μετά ξεκινήστε ] μόνο εάν τα δεδομένα αναφοράς Image Dust Off δεν θα χρησιμοποιηθούν με υπάρχουσες φωτογραφίες.

Λήψη δεδομένων αναφοράς από τη σκόνη της εικόνας
 • Συνιστάται φακός με μορφή FX με εστιακό μήκος τουλάχιστον 50 mm.

 • Όταν χρησιμοποιείτε φακό ζουμ, μεγεθύνετε εντελώς.

 • Τα ίδια δεδομένα αναφοράς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για φωτογραφίες που λαμβάνονται με διαφορετικούς φακούς ή σε διαφορετικά ανοίγματα.

 • Η επιλογή NX Studio Image Dust Off δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με φωτογραφίες NEF (RAW) που έχουν εγγραφεί σε μέγεθος εικόνας [ Medium ] ή [ Small ].

 • Δεν είναι δυνατή η προβολή εικόνων αναφοράς χρησιμοποιώντας λογισμικό απεικόνισης υπολογιστή.

 • Εμφανίζεται ένα μοτίβο πλέγματος όταν προβάλλονται εικόνες αναφοράς στην κάμερα.

B Το μενού ρύθμισης: Ρύθμιση κάμερας

Μορφοποίηση κάρτας μνήμηςΑποθήκευση ρυθμίσεων χρήστηΕπαναφορά ρυθμίσεων χρήστηΓλώσσαΖώνη ώρας και ημερομηνίαΠαρακολούθηση φωτεινότηταςΠαρακολούθηση χρώματος παρακολούθησηςΦωτεινότητα σκοπεύτρουΙσορροπία χρώματος σκοπεύτρουΦωτεινότητα πίνακα ελέγχουΕπιλογή ορίου παρακολούθησης ορίουΕμφάνιση πληροφοριώνΕπιλογές ρύθμισης AFΔεδομένα φακού χωρίς CPUΑποθήκευση θέσης εστίασηςΚαθαρισμός αισθητήρα εικόναςΕικόνα Dust Off Ref PhotoΧαρτογράφηση PixelΣχόλιο εικόναςΠληροφορίες πνευματικών δικαιωμάτωνΕπιλογές μπιπΑγγίξτε Στοιχεία ελέγχουHDMIΔεδομένα τοποθεσίαςΕπιλογές ασύρματου τηλεχειριστηρίου (WR)Αντιστοίχιση κουμπιού απομακρυσμένου (WR) FnΛειτουργία πτήσηςΣυνδεθείτε με έξυπνη συσκευήΣυνδεθείτε σε υπολογιστήΑσύρματος πομπός (WT-7)Σήμανση συμμόρφωσηςΠληροφορίες μπαταρίαςΠαράδοση ισχύος USBΕξοικονόμηση ενέργειας (Λειτουργία φωτογραφίας)Slot Empty Release LockΑποθήκευση / φόρτωση ρυθμίσεων μενούΕπαναφορά όλων των ρυθμίσεωνΈκδοση υλικολογισμικού