Válasszon egy fájlszámozási lehetőséget.

választási lehetőség

Leírás

[ Be ]

Ha új mappa jön létre, vagy új memóriakártyát helyez be a fényképezőgépbe, a fájlszámozás az utoljára használt számtól folytatódik. Ez leegyszerűsíti a fájlkezelést azáltal, hogy minimalizálja a többszörös fájlnevek előfordulását több kártya használata esetén.

[ Ki ]

Új mappa létrehozásakor vagy új memóriakártya behelyezésekor a fájlszámozás újraindul 0001-től. Ha az aktuális mappa már tartalmaz képeket, a fájlszámozás az aktuális mappában lévő legmagasabb fájlszámtól folytatódik.

Ha a [ Be ] kiválasztása után a [ Ki ] lehetőséget választja, a fényképezőgép eltárolja az aktuális fájlszámot. A fájl számozása az előzőleg tárolt értéktől folytatódik a következő alkalommal, amikor a [ Be ] lehetőséget választja.

[ Reset ]

Állítsa vissza a fájlszámozást a [ Be ] beállításhoz. Ha az aktuális mappa üres, a fájl számozása 0001-től kezdődik a következő képpel. Ha az aktuális mappa képeket tartalmaz, a következő képhez egy fájlszámot rendel a rendszer úgy, hogy az aktuális mappában lévő legmagasabb fájlszámhoz ad egyet.

Fájlszámok sorrendje
  • Ha olyan kép készül, amelynél az aktuális mappa 9999-es számú képet tartalmaz, egy új mappa jön létre, és a fájlszámozás 0001-től indul újra.

  • Amikor az aktuális mappa száma eléri a 999-et, a fényképezőgép többé nem tud új mappákat létrehozni, és az exponálás le lesz tiltva, ha:

    • az aktuális mappa 5000 képet tartalmaz (továbbá a videorögzítés le lesz tiltva, ha a kamera számításai szerint a maximális hosszúságú videó rögzítéséhez szükséges fájlok száma azt eredményezi, hogy a mappa több mint 5000 fájlt tartalmaz), vagy

    • az aktuális mappa 9999-es számú képet tartalmaz (továbbá a videorögzítés le lesz tiltva, ha a kamera kiszámítja, hogy a maximális hosszúságú videó rögzítéséhez szükséges fájlok száma 9999 feletti számot eredményezne).

    A fényképezés folytatásához válassza a [ Reset ] lehetőséget a d8 egyéni beállításnál [ Fájlszám sorozat ], majd formázza meg az aktuális memóriakártyát, vagy helyezzen be egy új memóriakártyát.

Mappaszámozás
  • Ha olyan képet készít, amelyben az aktuális mappa 5000 képet vagy egy 9999-es számú képet tartalmaz, akkor a rendszer egy új mappát hoz létre, és kiválasztja az aktuális mappaként.

  • Az új mappa a jelenlegi mappaszámnál eggyel magasabb számot kap. Ha már létezik ilyen számú mappa, az új mappa a legalacsonyabb elérhető mappaszámot kapja.

A Egyéni beállítások: A fényképezőgép beállításainak finomhangolása

a: Fókusz

b: Fénymérés/Expozíció

c: Időzítők/AE zár

d: Fényképezés/Megjelenítés

e: Sorozat/Flash

f: Vezérlők

g: Videó