Επιλέξτε τις λειτουργίες AF και AF-περιοχής. Η λειτουργία AF καθορίζει πώς εστιάζει η κάμερα στη λειτουργία αυτόματης εστίασης, η λειτουργία AF-περιοχής πώς η κάμερα επιλέγει το σημείο εστίασης για αυτόματη εστίαση.

Επιλογή λειτουργίας AF

Κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας AF και περιστρέψτε τον κύριο επιλογέα εντολών. Οι διαθέσιμες επιλογές διαφέρουν ανάλογα με τις ρυθμίσεις της κάμερας.

Επιλογή

Περιγραφή

AF-A

[ Αυτόματος διακόπτης λειτουργίας AF ]

Η κάμερα χρησιμοποιεί AF-S όταν φωτογραφίζει σταθερά θέματα και AF-C όταν φωτογραφίζει θέματα που βρίσκονται σε κίνηση.

 • Αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη μόνο κατά τη διάρκεια φωτογραφιών.

AF-S

[ Μονό AF ]

Χρήση με ακίνητα θέματα. Η εστίαση κλειδώνει ενώ το κουμπί λήψης είναι πατημένο μέχρι τη μέση.

AF-C

[ Συνεχές AF ]

Για κινούμενα θέματα. Η κάμερα προσαρμόζει συνεχώς την εστίαση ως απόκριση στις αλλαγές στην απόσταση από το θέμα, ενώ το κουμπί λήψης είναι πατημένο μέχρι τη μέση.

AF-F

[ AF πλήρους απασχόλησης ]

Η κάμερα προσαρμόζει συνεχώς την εστίαση ως απόκριση στην κίνηση του θέματος ή στις αλλαγές στη σύνθεση. Όταν το κουμπί λήψης πατηθεί μέχρι τη μέση, το σημείο εστίασης θα γίνει από κόκκινο σε πράσινο και η εστίαση θα κλειδώσει.

 • Αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη μόνο κατά την εγγραφή ταινίας.

Επιλογή λειτουργίας AF-Area

Κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας AF και περιστρέψτε τον δευτερεύοντα επιλογέα εντολών. Οι διαθέσιμες επιλογές ποικίλλουν ανάλογα με τη λειτουργία AF.

Φωτογραφία Σκόπευτρο

Επιλογή

Περιγραφή

[ AF ενός σημείου ]

Η κάμερα εστιάζει σε ένα σημείο που έχει επιλέξει ο χρήστης.

 • Χρήση με ακίνητα θέματα.

[ AF δυναμικής περιοχής (9 βαθμοί) ]/
[ AF δυναμικής περιοχής (21 βαθμοί) ]/
[ AF δυναμικής περιοχής (51 βαθμοί) ]

Η κάμερα εστιάζει σε ένα σημείο που έχει επιλέξει ο χρήστης. εάν το θέμα εγκαταλείψει για λίγο το επιλεγμένο σημείο, η κάμερα θα εστιάσει με βάση πληροφορίες από τα γύρω σημεία εστίασης. Αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη όταν έχει επιλεγεί AF-A ή AF-C για λειτουργία AF.

 • Επιλέξτε για θέματα που κινούνται απρόβλεπτα. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των σημείων εστίασης, τόσο μεγαλύτερη είναι η περιοχή που χρησιμοποιείται για εστίαση.

[ Τρισδιάστατη παρακολούθηση ]

Ο χρήστης επιλέγει το σημείο εστίασης. ενώ το κουμπί λήψης είναι πατημένο μέχρι τη μέση, η κάμερα θα παρακολουθεί θέματα που εγκαταλείπουν το επιλεγμένο σημείο εστίασης και θα επιλέγει νέα σημεία εστίασης όπως απαιτείται. Αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη όταν έχει επιλεγεί AF-A ή AF-C για λειτουργία AF.

 • Χρησιμοποιήστε το για θέματα που κινούνται ακανόνιστα από τη μία πλευρά στην άλλη (π.χ. παίκτες του τένις).

[ AF περιοχής ομάδας ]

Η κάμερα εστιάζει χρησιμοποιώντας μια ομάδα σημείων εστίασης που επιλέγει ο χρήστης. Προτεραιότητα δίνεται στα πρόσωπα που ανιχνεύονται από την κάμερα, εάν υπάρχουν.

 • Επιλέξτε για στιγμιότυπα, θέματα που βρίσκονται σε κίνηση και άλλα θέματα που είναι δύσκολο να φωτογραφηθούν χρησιμοποιώντας [ AF ενός σημείου ].

[ Αυτόματη αυτόματη εστίαση περιοχής ]

Η κάμερα εντοπίζει αυτόματα το θέμα και επιλέγει το σημείο εστίασης. Εάν εντοπιστεί πρόσωπο, η κάμερα θα δώσει προτεραιότητα στο θέμα του πορτραίτου.

Ζωντανή μετάδοση

Επιλογή

Περιγραφή

3

[ Εκκριβής εστίαση AF ]

Με μια περιοχή εστίασης μικρότερη από αυτή που χρησιμοποιείται για [ AF ενός σημείου ], η ακριβής εστίαση AF χρησιμοποιείται για την ακριβή εστίαση σε ένα επιλεγμένο σημείο στο κάδρο.

 • Συνιστάται για λήψεις που περιλαμβάνουν στατικά θέματα, όπως κτίρια, φωτογραφίσεις προϊόντων στο στούντιο και κοντινές λήψεις.

 • Αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη μόνο όταν το AF-S έχει επιλεγεί ως λειτουργία AF για ακίνητη φωτογραφία.

d

[ AF ενός σημείου ]

Η κάμερα εστιάζει σε ένα σημείο που έχει επιλέξει ο χρήστης.

 • Χρήση με ακίνητα θέματα.

f

[ AF ευρείας περιοχής (S) ]

Όσο για το [ Single-point AF ], εκτός από το ότι η κάμερα εστιάζει σε ευρύτερη περιοχή.

 • Επιλέξτε για στιγμιότυπα, θέματα που βρίσκονται σε κίνηση και άλλα θέματα που είναι δύσκολο να φωτογραφηθούν χρησιμοποιώντας [ AF ενός σημείου ].

g

[ AF ευρείας περιοχής (L) ]

e

[ AF δυναμικής περιοχής ]

Η κάμερα εστιάζει σε ένα σημείο που έχει επιλέξει ο χρήστης. Εάν το θέμα εγκαταλείψει για λίγο το επιλεγμένο σημείο, η κάμερα θα εστιάσει με βάση πληροφορίες από τα γύρω σημεία εστίασης.

 • Χρησιμοποιήστε το για φωτογραφίες αθλητών και άλλων ενεργών θεμάτων που είναι δύσκολο να καδράρετε χρησιμοποιώντας [ AF ενός σημείου ].

 • Αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη μόνο όταν έχει επιλεγεί το AF-A ή το AF-C ως λειτουργία AF για ακίνητη φωτογραφία.

h

[ Αυτόματη αυτόματη εστίαση περιοχής ]

Η κάμερα εντοπίζει αυτόματα το θέμα και επιλέγει την περιοχή εστίασης.

 • Χρησιμοποιήστε το σε περιπτώσεις που δεν έχετε χρόνο να επιλέξετε μόνοι σας το σημείο εστίασης, για πορτρέτα ή για στιγμιότυπα και άλλες φωτογραφίες της στιγμής.

 • Εάν ανιχνευτεί ένα θέμα πορτρέτου κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης ζωντανής προβολής, ένα πορτοκαλί περίγραμμα που υποδεικνύει το σημείο εστίασης θα εμφανιστεί γύρω από το πρόσωπο του θέματος. Εάν η κάμερα εντοπίσει τα μάτια του θέματος, το πορτοκαλί περίγραμμα θα εμφανιστεί γύρω από ένα μάτι (AF με ανίχνευση προσώπου/ματιών).

Χειροκίνητη επιλογή σημείου εστίασης

Όταν έχει επιλεγεί μια επιλογή διαφορετική από το [ Αυτόματη εστίαση AF ] για τη λειτουργία περιοχής AF, μπορείτε να επιλέξετε το σημείο εστίασης με μη αυτόματο τρόπο. Πατήστε τον πολυ-επιλογέα πάνω, κάτω, αριστερά ή δεξιά ( 1342 ) ή διαγώνια για να επιλέξετε το σημείο εστίασης.

Κλείδωμα επιλογής σημείου εστίασης

Η επιλογή σημείου εστίασης μπορεί να κλειδωθεί περιστρέφοντας το κλείδωμα του επιλογέα εστίασης στη θέση " L ". Η επιλογή σημείου εστίασης μπορεί να ενεργοποιηθεί ξανά περιστρέφοντας το κλείδωμα στο I .