Ισορροπία λευκού

Η ισορροπία λευκού διασφαλίζει ότι τα χρώματα δεν επηρεάζονται από το χρώμα της πηγής φωτός. Η αυτόματη ισορροπία λευκού ( 4 ) συνιστάται με τις περισσότερες πηγές φωτός. Εάν τα επιθυμητά αποτελέσματα δεν μπορούν να επιτευχθούν με την αυτόματη ισορροπία λευκού, επιλέξτε μια επιλογή από την παρακάτω λίστα ή χρησιμοποιήστε προκαθορισμένη ισορροπία λευκού.

 • Σε λειτουργίες άλλες από τις P , S , A και M , η κάμερα προσαρμόζει αυτόματα την ισορροπία λευκού ανάλογα με τη σκηνή.

Επιλογή (K * )

Περιγραφή

4 [ Αυτόματο ]

Η ισορροπία λευκού ρυθμίζεται αυτόματα για βέλτιστα αποτελέσματα με τις περισσότερες πηγές φωτός. Όταν χρησιμοποιείται μια προαιρετική μονάδα φλας, η ισορροπία λευκού θα ρυθμιστεί ανάλογα με τον φωτισμό που παράγεται από το φλας.

i [ Διατηρήστε το λευκό (μειώστε τα ζεστά χρώματα) ] (3500–8000 K)

Εξαλείψτε το ζεστό χρώμα που παράγεται από φωτισμό πυρακτώσεως.

j [ Διατήρηση συνολικής ατμόσφαιρας ] (3500–8000 K)

Διατηρήστε μερικώς το ζεστό χρωματικό χυτό που παράγεται από φωτισμό πυρακτώσεως.

k [ Διατήρηση ζεστών χρωμάτων φωτισμού ] (3500–8000 K)

Διατηρήστε το ζεστό χρώμα που παράγεται από φωτισμό πυρακτώσεως.

D [ Αυτόματο φυσικό φως ] (4500–8000 K)

Όταν χρησιμοποιείται υπό φυσικό φως, αυτή η επιλογή παράγει χρώματα πιο κοντά σε αυτά που φαίνονται με γυμνό μάτι.

H [ Άμεσο ηλιακό φως ] (5200 K)

Χρήση με θέματα φωτισμένα από το άμεσο ηλιακό φως.

G [ Συννεφιά ] (6000 K)

Χρήση στο φως της ημέρας κάτω από συννεφιασμένο ουρανό.

M [ Σκίαση ] (8000 K)

Χρήση στο φως της ημέρας με θέματα στη σκιά.

J [ Πυρακτώσεως ] (3000 K)

Χρήση κάτω από φωτισμό πυρακτώσεως.

I [ φθορισμού ]

Χρήση υπό φωτισμό φθορισμού. επιλέξτε τύπο λαμπτήρα ανάλογα με την πηγή φωτός.

[ Λαμπτήρες ατμού νατρίου ] (2700 K)

[ Θερμό-λευκό φθορίζον ] (3000 K)

[ Λευκό φθορίζον ] (3700 K)

[ Ψυχρό-λευκό φθορίζον ] (4200 K)

[ Λευκό φθορίζον ημέρας ] (5000 K)

[ Φθορισμός φωτός ημέρας ] (6500 K)

[ Υψηλή θερμοκρασία. ατμός υδραργύρου ] (7200 K)

5 [ Flash ] (5400 K)

Χρησιμοποιήστε το με φωτισμό στούντιο και άλλες μεγάλες μονάδες φλας.

K [ Επιλέξτε θερμοκρασία χρώματος ] (2500–10000 K)

Επιλέξτε τη θερμοκρασία χρώματος από τη λίστα τιμών ή κρατώντας πατημένο το Q / g ( U ) και περιστρέφοντας τον υποεπιλογέα εντολών.

L [ Εγχειρίδιο προεπιλογής ]

Μετρήστε την ισορροπία λευκού για το θέμα ή την πηγή φωτός (πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί Q / g ( U ) για είσοδο σε λειτουργία άμεσης μέτρησης, Εγχειρίδιο προεπιλογής ), αντιγράψτε την ισορροπία λευκού από υπάρχουσα φωτογραφία ή επιλέξτε την υπάρχουσα τιμή κρατώντας πατημένο το Q / g ( U ) και περιστρέφοντας τον δευτερεύοντα επιλογέα εντολών.

 • Θερμοκρασία χρώματος. Όλες οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και δεν αντικατοπτρίζουν τη λεπτομέρεια (αν υπάρχει).

4 ([ Αυτόματο ])

Οι πληροφορίες φωτογραφίας για φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με την αυτόματη ισορροπία λευκού παραθέτουν τη θερμοκρασία χρώματος που επιλέχθηκε από τη φωτογραφική μηχανή τη στιγμή που τραβήχτηκε η φωτογραφία. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως αναφορά όταν επιλέγετε μια τιμή για το [ Choose color temperature ].

 • Για να προβάλετε δεδομένα λήψης κατά την αναπαραγωγή, μεταβείτε στο [ Επιλογές εμφάνισης αναπαραγωγής ] στο μενού αναπαραγωγής και επιλέξτε [ Δεδομένα λήψης ].

Επιλέγοντας μια επιλογή ισορροπίας λευκού

Κρατήστε πατημένο το Q / g ( U ) και περιστρέψτε τον κύριο επιλογέα εντολών.

Οι επιλογές για την επιλεγμένη ρύθμιση, εάν υπάρχουν, μπορούν να επιλεγούν κρατώντας πατημένο το Q / g ( U ) και περιστρέφοντας τον δευτερεύοντα επιλογέα εντολών.

Studio Flash Lighting

4 ([ Αυτόματο ]) ενδέχεται να μην παράγει τα επιθυμητά αποτελέσματα με μεγάλες μονάδες φλας στούντιο. Χρησιμοποιήστε προκαθορισμένη ισορροπία λευκού ή ορίστε την ισορροπία λευκού στο 5 ([ Flash ]) και χρησιμοποιήστε τη λεπτομέρεια για να προσαρμόσετε την ισορροπία λευκού.

Η επιλογή [Ισορροπία λευκού]

Η ισορροπία λευκού μπορεί επίσης να ρυθμιστεί μέσω του στοιχείου [ Ισορροπία λευκού ] στα μενού λήψης φωτογραφιών και ταινιών.

D ([ Αυτόματο φυσικό φως ])

D ([ Αυτόματο φυσικό φως ]) ενδέχεται να μην παράγει τα επιθυμητά αποτελέσματα κάτω από τεχνητό φως. Επιλέξτε 4 ([ Αυτόματο ]) ή μια επιλογή που ταιριάζει με την πηγή φωτός.

Βελτιστοποίηση της ισορροπίας λευκού

Χρήση κουμπιών

Εάν οι συντεταγμένες εμφανίζονται όπως φαίνεται, μπορείτε να κρατήσετε πατημένο το Q / g ( U ) και να χρησιμοποιήσετε τον πολυ-επιλογέα για να ρυθμίσετε με ακρίβεια την ισορροπία λευκού.

 • Πατήστε 4 ή 2 για να ρυθμίσετε την ισορροπία λευκού στον άξονα πορτοκαλί-μπλε και 1 ή 3 για να βελτιώσετε την ισορροπία λευκού στον άξονα πράσινου-ματζέντα.

 • Η επιλεγμένη ρύθμιση τίθεται σε ισχύ όταν απελευθερωθεί το κουμπί Q / g ( U

Χρήση των Μενού

 1. Επιλέξτε [ Ισορροπία λευκού ] στο μενού λήψης φωτογραφιών, επισημάνετε την επιθυμητή επιλογή και πατήστε 2 όσο συχνά χρειάζεται για να εμφανιστούν οι επιλογές μικρορύθμισης.

  Για πληροφορίες σχετικά με τη χειροκίνητη προκαθορισμένη ισορροπία λευκού λεπτομέρειας, ανατρέξτε στην ενότητα «Μικρή ρύθμιση προκαθορισμένης ισορροπίας λευκού με μη αυτόματο τρόπο» ( Fine-Tuning Preset White Balance ).

 2. Βελτιώστε την ισορροπία λευκού.

  • Χρησιμοποιήστε τον πολυ-επιλογέα για να τοποθετήσετε τον κέρσορα στο πλέγμα. Ο κέρσορας μπορεί να μετακινηθεί έως και έξι βήματα από το κέντρο κατά μήκος οποιουδήποτε από τους άξονες A (πορτοκαλί)–Β (μπλε) και G (πράσινο)–Μ (ματζέντα). Η επιλεγμένη τιμή εμφανίζεται στα δεξιά του πλέγματος.

  • Ο άξονας Α (πορτοκαλί)–Β (μπλε) αντιστοιχεί στη θερμοκρασία χρώματος και καθορίζεται σε βήματα του 0,5. Μια αλλαγή 1 ισοδυναμεί με περίπου 5 βυθισμένα.

  • Ο άξονας G (πράσινο)–Μ (ματζέντα) έχει εφέ παρόμοια με τα φίλτρα αντιστάθμισης χρώματος και καθορίζεται σε προσαυξήσεις 0,25. Μια αλλαγή 1 ισοδυναμεί με περίπου 0,05 μονάδες διάχυτης πυκνότητας.

 3. Πατήστε J .

  Πατήστε το J για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις και να επιστρέψετε στο μενού λήψης φωτογραφιών.

Προσαρμογή της ισορροπίας λευκού στο μενού i

Για να προβάλετε τις επιλογές ισορροπίας λευκού, επισημάνετε [ Ισορροπία λευκού ] στο i και πατήστε J . Εάν έχει επιλεγεί μια επιλογή διαφορετική από το [ Choose color temperature ], η ισορροπία λευκού μπορεί να βελτιωθεί επιλέγοντας μια επιλογή και πατώντας το 3 μέχρι να εμφανιστούν οι επιλογές μικρορύθμισης. Τα αποτελέσματα της μικρορύθμισης μπορούν να προβληθούν στην οθόνη.

Βελτιστοποίηση ισορροπίας λευκού

Τα χρώματα στους άξονες λεπτομέρειας είναι σχετικά, όχι απόλυτα. Για παράδειγμα, η μετακίνηση του δρομέα στο B (μπλε) όταν J ([ Πυρακτώσεως ]) για ισορροπία λευκού θα κάνει τις φωτογραφίες ελαφρώς πιο "κρύες", αλλά δεν θα τις κάνει πραγματικά μπλε.

“Mired”

Οποιαδήποτε δεδομένη αλλαγή στη θερμοκρασία χρώματος παράγει μεγαλύτερη διαφορά χρώματος σε χαμηλές θερμοκρασίες χρώματος από ό,τι σε υψηλότερες θερμοκρασίες χρώματος. Για παράδειγμα, μια αλλαγή 1000 K προκαλεί πολύ μεγαλύτερη αλλαγή στο χρώμα στους 3000 K από ό,τι στους 6000 K. Το Mired, που υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας το αντίστροφο της θερμοκρασίας χρώματος επί 10 6 , είναι ένα μέτρο της θερμοκρασίας χρώματος που λαμβάνει υπόψη αυτή τη διακύμανση , και ως τέτοια είναι η μονάδα που χρησιμοποιείται στα φίλτρα αντιστάθμισης θερμοκρασίας χρώματος. Π.χ:

 • 4000 K–3000 K (διαφορά 1000 K)=83 βυθισμένα

 • 7000 K–6000 K (διαφορά 1000 K)=24 βυθισμένα

Επιλογή θερμοκρασίας χρώματος

Χρήση κουμπιών (Μόνο πορτοκαλί-μπλε)

Για να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία χρώματος όταν είναι επιλεγμένο το [ Choose color temperature ] για ισορροπία λευκού, κρατήστε πατημένο το Q / g ( U ) και χρησιμοποιήστε τον πολυ-επιλογέα ή περιστρέψτε τον υποεπιλογέα εντολών.

 • Κρατήστε πατημένο το Q / g ( U ) και περιστρέψτε τον δευτερεύοντα επιλογέα εντολών για να επιλέξετε μια θερμοκρασία χρώματος στα βούρλα.

 • Για να επισημάνετε ένα ψηφίο, κρατήστε πατημένο το Q / g ( U ) και πατήστε 4 ή 2 . Πατήστε 1 ή 3 για να επεξεργαστείτε το επισημασμένο ψηφίο.

 • Οι αλλαγές ισχύουν μόνο για τον άξονα Α (πορτοκαλί)–Β (μπλε).

 • Η επιλεγμένη ρύθμιση τίθεται σε ισχύ όταν απελευθερωθεί το κουμπί Q / g ( U

Επιλέξτε Θερμοκρασία χρώματος

Σημειώστε ότι τα επιθυμητά αποτελέσματα δεν θα επιτευχθούν με φλας ή φωτισμό φθορισμού. Επιλέξτε c ([ Flash ]) ή I ([ Fluorescent ]) για αυτές τις πηγές. Με άλλες πηγές φωτός, τραβήξτε μια δοκιμαστική λήψη για να προσδιορίσετε εάν η επιλεγμένη τιμή είναι κατάλληλη.

Θερμοκρασία χρώματος

Το αντιληπτό χρώμα μιας πηγής φωτός ποικίλλει ανάλογα με τον θεατή και άλλες συνθήκες. Η θερμοκρασία χρώματος είναι ένα αντικειμενικό μέτρο του χρώματος μιας φωτεινής πηγής, που ορίζεται σε σχέση με τη θερμοκρασία στην οποία ένα αντικείμενο θα πρέπει να θερμανθεί για να ακτινοβολήσει φως στα ίδια μήκη κύματος. Ενώ οι πηγές φωτός με θερμοκρασία χρώματος κοντά στα 5000–5500 K φαίνονται λευκές, οι πηγές φωτός με χαμηλότερη θερμοκρασία χρώματος, όπως οι λαμπτήρες πυρακτώσεως, εμφανίζονται ελαφρώς κίτρινες ή κόκκινες ( q ). Οι πηγές φωτός με υψηλότερη θερμοκρασία χρώματος εμφανίζονται με μπλε χρώμα ( w ).

Γενικά, επιλέξτε χαμηλότερες τιμές εάν οι φωτογραφίες σας έχουν κόκκινο γύψο ή για να κάνετε σκόπιμα τα χρώματα πιο κρύα, υψηλότερες τιμές εάν οι φωτογραφίες σας έχουν μπλε απόχρωση ή για να κάνετε σκόπιμα τα χρώματα πιο ζεστά.

Χρήση των Μενού

Η θερμοκρασία χρώματος μπορεί να επιλεγεί χρησιμοποιώντας τις επιλογές [ Ισορροπία λευκού ] στο μενού λήψης φωτογραφιών. Εισαγάγετε τιμές για τους άξονες πορτοκαλί-μπλε και πράσινο-ματζέντα όπως περιγράφεται παρακάτω.

 1. Επιλέξτε [ Επιλογή θερμοκρασίας χρώματος ].

  Επιλέξτε [ Ισορροπία λευκού ] στο μενού λήψης φωτογραφιών και, στη συνέχεια, επισημάνετε το [ Επιλογή θερμοκρασίας χρώματος ] και πατήστε 2 .

 2. Επιλέξτε τιμές για πορτοκαλί-μπλε και πράσινο-ματζέντα.

  • Πατήστε 4 ή 2 για να επισημάνετε ψηφία στον άξονα πορτοκαλί (Α)–μπλε (Β) και πατήστε 1 ή 3 για αλλαγή.

  • Πατήστε 4 ή 2 για να επισημάνετε την τιμή για τον άξονα πράσινου (G)–ματζέντα (M) και πατήστε 1 ή 3 για αλλαγή.

 3. Πατήστε J .

  • Πατήστε το J για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές και να επιστρέψετε στο μενού λήψης φωτογραφιών.

  • Εάν επιλεγεί μια τιμή διαφορετική από το 0 για τον άξονα πράσινου (G)–ματζέντα (M), ένας αστερίσκος (“ U ”) θα εμφανιστεί δίπλα στο εικονίδιο K

Επιλέγοντας τη θερμοκρασία χρώματος στο μενού i

Για να προβάλετε τις επιλογές ισορροπίας λευκού, επισημάνετε [ Ισορροπία λευκού ] στο i και πατήστε J . Όταν είναι επιλεγμένο το [Επιλογή θερμοκρασίας χρώματος ], οι επιλογές θερμοκρασίας χρώματος μπορούν να προβληθούν πατώντας το 3 .

Εγχειρίδιο προεπιλογής

Το εγχειρίδιο προεπιλογής χρησιμοποιείται για την εγγραφή και ανάκληση προσαρμοσμένων ρυθμίσεων ισορροπίας λευκού για λήψη υπό μικτό φωτισμό ή για αντιστάθμιση των πηγών φωτός με έντονο χρωματικό cast. Η κάμερα μπορεί να αποθηκεύσει έως και έξι τιμές για προκαθορισμένη ισορροπία λευκού στις προεπιλογές d-1 έως d-6. Δύο μέθοδοι είναι διαθέσιμες για τη ρύθμιση της προκαθορισμένης ισορροπίας λευκού:

Μέθοδος

Περιγραφή

Άμεση μέτρηση

Ουδέτερο γκρι ή λευκό αντικείμενο τοποθετείται κάτω από το φωτισμό που θα χρησιμοποιηθεί στην τελική φωτογραφία και η ισορροπία λευκού μετριέται με κάμερα ( Φωτογραφία Σκόπευτρο ). Κατά τη ζωντανή προβολή, η ισορροπία λευκού μπορεί να μετρηθεί σε μια επιλεγμένη περιοχή του κάδρου (σημείο ισορροπία λευκού, Ζωντανή προβολή (Spot White Balance) ).

Αντιγραφή από υπάρχουσα φωτογραφία

Η ισορροπία λευκού αντιγράφεται από τη φωτογραφία στην κάρτα μνήμης ( Αντιγραφή ισορροπίας λευκού από μια φωτογραφία ).

Φωτογραφία Σκόπευτρο

Πριν από τη μέτρηση της ισορροπίας λευκού:

 • Τοποθετήστε ένα ουδέτερο γκρι ή λευκό αντικείμενο κάτω από τον φωτισμό που θα χρησιμοποιηθεί στην τελική φωτογραφία. Σε ρυθμίσεις στούντιο, ένα τυπικό γκρι πάνελ 18% μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντικείμενο αναφοράς.

 • Σημειώστε ότι η έκθεση αυξάνεται αυτόματα κατά 1 EV όταν μετράται η ισορροπία λευκού χρησιμοποιώντας ένα ουδέτερο γκρι ή λευκό αντικείμενο αναφοράς. Στη λειτουργία M , ρυθμίστε την έκθεση έτσι ώστε η ένδειξη έκθεσης να δείχνει ±0 ( Δείκτες έκθεσης ).

 1. Κρατώντας Q / g ( U ), περιστρέψτε τον κύριο επιλογέα εντολών για να επιλέξετε L .

 2. Επιλέξτε μια προεπιλογή.

  Πατήστε το κουμπί Q / g ( U ) και περιστρέψτε τον δευτερεύοντα επιλογέα εντολών μέχρι να εμφανιστεί η επιθυμητή προκαθορισμένη ισορροπία λευκού (d-1 έως d-6).

 3. Επιλέξτε τη λειτουργία άμεσης μέτρησης.

  • Αφήστε το Q / g ( U ) για λίγο και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί μέχρι D στον πίνακα ελέγχου και στο σκόπευτρο.

  • Στη λειτουργία άμεσης μέτρησης, το σημείο εστίασης αλλάζει σε στόχο ισορροπίας λευκού όπως φαίνεται και παραμένει στο κέντρο του καρέ.

 4. Πριν D , φωτογραφίστε το αντικείμενο αναφοράς.

  • Τοποθετήστε το αντικείμενο αναφοράς στον στόχο ισορροπίας λευκού και πατήστε το κουμπί λήψης μέχρι τέρμα για να μετρήσετε μια τιμή για την ισορροπία λευκού και να το αποθηκεύσετε στην προεπιλογή που έχει επιλεγεί στο Βήμα 2.

  • Δεν θα καταγραφεί καμία φωτογραφία. Η ισορροπία λευκού μπορεί να μετρηθεί με ακρίβεια ακόμα και όταν η κάμερα δεν είναι εστιασμένη.

 5. Ελέγξτε τα αποτελέσματα.

  • Εάν η φωτογραφική μηχανή ήταν σε θέση να μετρήσει μια τιμή για την ισορροπία λευκού, C αναβοσβήνει στον πίνακα ελέγχου, ενώ το σκόπευτρο θα δείξει αναβοσβήνει a . Πατήστε το κουμπί λήψης μέχρι τη μέση για να βγείτε στη λειτουργία λήψης.

  • Εάν ο φωτισμός είναι πολύ σκοτεινός ή πολύ φωτεινός, η κάμερα μπορεί να μην μπορεί να μετρήσει την ισορροπία λευκού. Θα εμφανιστεί η ένδειξη b a αναβοσβήνει στον πίνακα ελέγχου και στο σκόπευτρο. Πατήστε το κουμπί λήψης μέχρι τη μέση για να επιστρέψετε στο Βήμα 4 και να μετρήσετε ξανά την ισορροπία λευκού.

Χειροκίνητοι περιορισμοί χρόνου στη μέτρηση προκαθορισμένης ισορροπίας λευκού (Φωτογραφία με εικονοσκοπείο)

Εάν δεν εκτελεστούν λειτουργίες κατά τη φωτογράφιση με σκόπευτρο ενώ οι οθόνες αναβοσβήνουν, η λειτουργία άμεσης μέτρησης θα τερματιστεί στον χρόνο που έχει επιλεγεί για την προσαρμοσμένη ρύθμιση c2 [ Χρονοδιακόπτης αναμονής ].

Χειροκίνητη προκαθορισμένη μέτρηση ισορροπίας λευκού (Φωτογραφία με εικονοσκόπιο)

Δεν είναι δυνατή η μέτρηση της προκαθορισμένης χειροκίνητης ισορροπίας λευκού κατά την εγγραφή ταινίας με χρονική καθυστέρηση ή κατά τη λήψη πολλαπλής έκθεσης.

Προστατευμένες προεπιλογές

Εάν η τρέχουσα προεπιλογή είναι προστατευμένη, η κάμερα δεν θα μπορεί να μετρήσει μια τιμή για την προκαθορισμένη μη αυτόματη ισορροπία λευκού. Κάθε προσπάθεια μέτρησης της ισορροπίας λευκού για μια προστατευμένη προεπιλογή θα συνοδεύεται από ένα αναβοσβήνει 3 στον πίνακα ελέγχου και στο εικονοσκόπιο.

Επιλογή προεπιλογής
 • Επιλέγοντας [ Εγχειρίδιο προεπιλογής ] για [ Ισορροπία λευκού ] στο μενού λήψης φωτογραφιών, εμφανίζονται οι προεπιλογές ισορροπίας λευκού. επισημάνετε μια προεπιλογή και πατήστε το J .

 • Εάν δεν υπάρχει επί του παρόντος τιμή για την επιλεγμένη προεπιλογή, η ισορροπία λευκού θα οριστεί στα 5200 K, όπως και το [ Άμεσο ηλιακό φως ].

Μέτρηση προκαθορισμένης ισορροπίας λευκού από το μενού i

Έχοντας επιλεγμένο το εγχειρίδιο προεπιλογής για ισορροπία λευκού, εμφανίστε το i , επισημάνετε [ Ισορροπία λευκού ] και, στη συνέχεια, πατήστε και κρατήστε πατημένο το J για να θέσετε την κάμερα σε λειτουργία άμεσης μέτρησης.

Ζωντανή προβολή (Ισορροπία λευκού σημείου)

Κατά τη ζωντανή προβολή, η ισορροπία λευκού μπορεί να μετρηθεί από λευκά ή γκρι αντικείμενα σε μικρότερη περιοχή του κάδρου από ό,τι θα ήταν δυνατό στη φωτογραφία με σκόπευτρο, εξαλείφοντας την ανάγκη προετοιμασίας αντικειμένου αναφοράς ή αλλαγής φακών κατά τη διάρκεια της τηλεφωτογράφησης.

 • Κατά τη μέτρηση της προκαθορισμένης χειροκίνητης ισορροπίας λευκού για φωτογράφιση με φλας, χρησιμοποιήστε το εικονοσκόπιο όπως περιγράφεται στην ενότητα «Φωτογραφία με εικονοσκόπιο» ( Φωτογραφία σκοπεύτρου ).

 1. Κρατώντας Q / g ( U ), περιστρέψτε τον κύριο επιλογέα εντολών για να επιλέξετε L .

 2. Επιλέξτε μια προεπιλογή.

  Πατήστε το κουμπί Q / g ( U ) και περιστρέψτε τον δευτερεύοντα επιλογέα εντολών μέχρι να εμφανιστεί η επιθυμητή προκαθορισμένη ισορροπία λευκού (d-1 έως d-6).

 3. Επιλέξτε τη λειτουργία άμεσης μέτρησης.

  Αφήστε το Q / g ( U ) για λίγο και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί μέχρι να αρχίσει να αναβοσβήνει L

 4. Ενώ το L αναβοσβήνει, τοποθετήστε τον στόχο ισορροπίας λευκού σημείου ( r ) σε μια λευκή ή γκρίζα περιοχή του θέματος.
  • Για μεγέθυνση στην περιοχή γύρω από τον στόχο ( r ) για πιο ακριβή τοποθέτηση, πατήστε το κουμπί X ( T ).

  • Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε τον στόχο ( r ) αγγίζοντας το θέμα σας στην οθόνη. Πατώντας την οθόνη τοποθετείται ο στόχος ( r ) και μετράται η ισορροπία λευκού στην επιλεγμένη θέση. Αφού μετρήσετε την ισορροπία λευκού, προχωρήστε στο Βήμα 6.

 5. Μετρήστε μια τιμή για την προκαθορισμένη ισορροπία λευκού είτε πατώντας το J είτε πατώντας το κουμπί λήψης μέχρι τέρμα.
  • Εάν η κάμερα μπορεί να μετρήσει την ισορροπία λευκού, η νέα τιμή θα αντικατοπτρίζεται στην οθόνη.

  • Εάν η κάμερα δεν μπορεί να μετρήσει την ισορροπία λευκού, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα και η κάμερα θα επιστρέψει στο Βήμα 4. Μετρήστε ξανά την ισορροπία λευκού αφού επανατοποθετήσετε τον στόχο ισορροπίας λευκού ( r ) ή κάτι παρόμοιο.

 6. Πατήστε το κουμπί Q / g ( U ) για έξοδο από τη λειτουργία άμεσης μέτρησης.

  Μπορείτε να δείτε τις προεπιλογές ισορροπίας λευκού επιλέγοντας [ Εγχειρίδιο προεπιλογής ] για [ Ισορροπία λευκού ] στο μενού λήψης φωτογραφιών ή ταινιών. Η θέση των στόχων που χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση της προκαθορισμένης ισορροπίας λευκού εμφανίζεται στις προεπιλογές που έχουν καταγραφεί κατά τη ζωντανή προβολή.

Χειροκίνητοι περιορισμοί χρόνου στη μέτρηση προκαθορισμένης ισορροπίας λευκού (Ζωντανή προβολή)

Ο διαθέσιμος χρόνος για τη μέτρηση της ισορροπίας λευκού είναι αυτός που έχει επιλεγεί για την Προσαρμοσμένη ρύθμιση c4 [ Καθυστέρηση απενεργοποίησης οθόνης ] > [ Ζωντανή προβολή ].

Μη αυτόματη μέτρηση προκαθορισμένης ισορροπίας λευκού (Ζωντανή προβολή)

Δεν είναι δυνατή η μέτρηση της προκαθορισμένης χειροκίνητης ισορροπίας λευκού ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μια πολλαπλή έκθεση.

Αντιγραφή ισορροπίας λευκού από φωτογραφία

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να αντιγράψετε μια τιμή για την ισορροπία λευκού από μια υπάρχουσα φωτογραφία σε μια επιλεγμένη προεπιλογή.

 1. Επιλέξτε [ Εγχειρίδιο προεπιλογής ].

  Επιλέξτε [ Ισορροπία λευκού ] στο μενού λήψης φωτογραφιών και, στη συνέχεια, επισημάνετε [ Εγχειρίδιο προεπιλογής ] και πατήστε 2 .

 2. Επιλέξτε έναν προορισμό.

  Επισημάνετε την προεπιλογή προορισμού (d-1 έως d-6) και πατήστε X ( T ).

 3. Επιλέξτε Επιλογή εικόνας.

  Επισημάνετε το [ Επιλογή εικόνας ] και πατήστε 2 .

 4. Επισημάνετε μια εικόνα πηγής.

  Επισημάνετε την εικόνα πηγής. Για να προβάλετε την επισημασμένη εικόνα σε πλήρες κάδρο, πατήστε και κρατήστε πατημένο το X ( T ).

 5. Αντιγράψτε την ισορροπία λευκού.

  • Πατήστε το J για να αντιγράψετε την τιμή ισορροπίας λευκού για την επισημασμένη φωτογραφία στην επιλεγμένη προεπιλογή.

  • Εάν η επισημασμένη φωτογραφία έχει σχόλιο, το σχόλιο θα αντιγραφεί στο σχόλιο για την επιλεγμένη προεπιλογή.

Βελτιστοποίηση προκαθορισμένης ισορροπίας λευκού

Η επιλεγμένη προεπιλογή μπορεί να ρυθμιστεί με ακρίβεια επιλέγοντας [ Fine-tune ] και προσαρμόζοντας την ισορροπία λευκού, όπως περιγράφεται στην ενότητα “Fine-Tuning White Balance” ( Fine-Tuning White Balance ).

Επεξεργασία σχολίου

Για να εισαγάγετε ένα περιγραφικό σχόλιο έως και 36 χαρακτήρων για την τρέχουσα προεπιλογή ισορροπίας λευκού, επιλέξτε [ Επεξεργασία σχολίου ] στο προκαθορισμένο μενού μη αυτόματης ισορροπίας λευκού και εισαγάγετε ένα σχόλιο ( Καταχώριση κειμένου ).

Προστατεύω

Για να προστατεύσετε την τρέχουσα προεπιλογή ισορροπίας λευκού, επιλέξτε [ Προστασία ] στο προκαθορισμένο μενού μη αυτόματης ισορροπίας λευκού και, στη συνέχεια, επισημάνετε το [ On ] και πατήστε το J . Οι προστατευμένες προεπιλογές δεν μπορούν να τροποποιηθούν.