Szerezzen referenciaadatokat az Image Dust Off opcióhoz az NX Studio programban. Az Image Dust Off a NEF (RAW) képeket dolgozza fel, hogy csökkentse a fényképezőgép képérzékelője elé tapadt por okozta hatásokat. További információkért tekintse meg az NX Studio online súgóját.

Az Image Dust Off referenciaadatok rögzítésekor legalább 50 mm-es gyújtótávolságú objektív használata javasolt. Ha zoomobjektívet használ, közelítsen teljesen.

 1. Válassza a Start lehetőséget .

  Jelölje ki a Start elemet, és nyomja meg az J gombot. Megjelenik egy üzenet.

 2. Keretezzen be egy jellegtelen fehér tárgyat a kijelzőn.

  Az objektívvel körülbelül tíz centiméterre (négy hüvelyk) egy jól megvilágított, jellegtelen fehér tárgytól, keretezze be a tárgyat úgy, hogy az kitöltse a kijelzőt, majd nyomja le félig az exponálógombot.

  Autofókusz módban a fókusz automatikusan végtelenre áll; kézi élességállítás módban állítsa be manuálisan a fókuszt a végtelenbe.

 3. Szerezze be a pormentesítő referenciaadatokat.

  Nyomja le teljesen a kioldógombot, hogy megszerezze a Image Dust Off referenciaadatokat. A monitor kikapcsol, ha lenyomja a kioldógombot.

  Ha a referenciaobjektum túl világos vagy túl sötét, előfordulhat, hogy a fényképezőgép nem tudja beolvasni az Image Dust Off referenciaadatokat, és egy üzenet jelenik meg. Válasszon másik referenciaobjektumot, és ismételje meg a folyamatot az 1. lépéstől.

Image Dust Off referenciaadatok

Ugyanazok a referenciaadatok használhatók különböző objektívekkel vagy különböző rekesznyílásokkal készített fényképekhez. A referenciaképek nem tekinthetők meg számítógépes képalkotó szoftverrel. Egy rácsminta jelenik meg, amikor a referenciaképeket nézi a fényképezőgépen.