»Obdelava NEF (RAW)« se uporablja za pretvorbo fotografij NEF (RAW) v druge formate, kot je JPEG. Če želite v fotoaparatu ustvariti JPEG kopije fotografij NEF (RAW), sledite spodnjim korakom.

 1. Izberite obdelavo NEF (RAW) .

  Označite obdelavo NEF (RAW) v meniju za retuširanje in pritisnite 2 .

 2. Izberite, kako so izbrane slike.

  Izbirajte med naslednjimi možnostmi:

  • Izbira slike : ročno izberite eno ali več slik.
  • Izberite datum : ustvarite JPEG kopije vseh slik NEF (RAW), posnetih na izbrane datume.
  • Izberite vse slike : Ustvarite JPEG kopije vseh slik NEF (RAW) na pomnilniški kartici (pojdite na korak 4).

 3. Izberite fotografije.

  Če ste v koraku 2 izbrali Select image(s) , se bo prikazalo pogovorno okno za izbiro slike, v katerem so navedene samo slike NEF (RAW), ustvarjene s tem fotoaparatom. Označite slike z večnamenskim izbirnikom in tapnite W da izberete ali prekličete izbor; izbrane slike so označene z ikono L Če si želite označeno sliko ogledati na celotnem zaslonu, se dotaknite in pridržite gumb X Pritisnite J da nadaljujete na korak 4, ko je vaša izbira končana.

  Če ste v 2. koraku izbrali Izberi datum , se bo prikazal seznam datumov. Označite datume z večnamenskim izbirnikom in pritisnite 2 da izberete ali prekličete izbiro. Pritisnite J da izberete vse slike NEF (RAW), posnete na izbrane datume, in nadaljujte s korakom 4.

 4. Izberite nastavitve za kopije JPEG.

  Prilagodite spodaj navedene nastavitve ali izberite Original (če je na voljo), da uporabite nastavitev, ki je bila v veljavi, ko je bila fotografija posneta (izvirne nastavitve so navedene pod predogledom). Upoštevajte, da lahko kompenzacijo osvetlitve nastavite samo na vrednosti med −2 in +2 EV.

  1 Kvaliteta slike
  2 Velikost slike
  3 Ravnovesje beline
  4 Kompenzacija osvetlitve
  5 Nastavite nadzor slike

  6 Visok ISO NR
  7 Barvni prostor
  8 Nadzor vinjete
  9 Kompenzacija difrakcije
  10 Aktivna D-Lighting
 5. Kopirajte fotografije.

  Označite EXE in pritisnite J da ustvarite JPEG kopijo izbrane fotografije (če je izbranih več fotografij, se prikaže potrditveno pogovorno okno; označite Da in pritisnite J da ustvarite JPEG kopije izbranih fotografij). Za izhod brez kopiranja fotografij pritisnite gumb K