Prekrivna slika združuje dve obstoječi fotografiji NEF (RAW) in ustvari novo sliko, ki je shranjena ločeno od izvirnikov.

+

 1. Izberite Prekrivna slika .

  Označite Prekrivanje slike v meniju za retuširanje in pritisnite 2 . Prikazane bodo možnosti prekrivanja slike z označeno sliko 1; pritisnite J da prikažete pogovorno okno za izbiro slike, ki prikazuje samo slike NEF (RAW), ustvarjene s tem fotoaparatom.

 2. Izberite prvo sliko.

  Z večnamenskim izbirnikom označite prvo fotografijo v prekrivanju. Če si želite označeno fotografijo ogledati v celotnem okvirju, se dotaknite in pridržite gumb X Pritisnite J da izberete označeno fotografijo in se vrnete na predogled.

 3. Izberite drugo sliko.

  Izbrana slika bo prikazana kot Slika 1 . Označite sliko 2 in pritisnite J , nato izberite drugo fotografijo, kot je opisano v 2. koraku.

 4. Prilagodite dobiček.

  Označite sliko 1 ali sliko 2 in optimizirajte osvetlitev za prekrivanje s pritiskom na 1 ali 3 da izberete ojačenje med vrednostmi med 0,1 in 2,0. Ponovite za drugo sliko. Privzeta vrednost je 1,0; izberite 0,5, da prepolovite dobiček, ali 2,0, da ga podvojite. Učinki pridobivanja so vidni v stolpcu Predogled.

 5. Predogled prekrivanja.

  Za predogled kompozicije pritisnite 4 ali 2 da postavite kazalec v stolpec Predogled , nato pritisnite 1 ali 3 da označite Prekrivanje in pritisnite J (upoštevajte, da se barve in svetlost v predogledu lahko razlikujejo od končne slike). Če želite shraniti prekrivanje brez prikaza predogleda, izberite Shrani . Če se želite vrniti na 4. korak in izbrati nove fotografije ali prilagoditi ojačanje, tapnite W .

 6. Shranite prekrivanje.

  Pritisnite J medtem ko je prikazan predogled, da shranite prekrivanje. Ko se ustvari prekrivanje, bo nastala slika prikazana v celotnem formatu.

Prekrivanje slike

Kombiniramo lahko samo fotografije NEF (RAW) z enako površino slike in bitno globino. Prekrivanje je shranjeno v finem formatu JPEG in ima enake informacije o fotografiji (vključno z datumom snemanja, merjenjem, hitrostjo zaklopa, zaslonko, načinom fotografiranja, kompenzacijo osvetlitve, goriščno razdaljo in orientacijo slike) ter vrednostmi za ravnovesje beline in nadzor slike kot fotografija, izbrana za sliko 1 . Trenutni komentar slike se doda prekrivanju, ko je shranjen; podatki o avtorskih pravicah pa se ne kopirajo.