Установете връзка с компютър, за да качите снимки от камерата. Камерата може да бъде свързана чрез Wi-Fi или с помощта на USB кабел.

Свързване чрез USB

Свържете камерата с помощта на предоставения USB кабел. След това можете да използвате софтуера NX Studio, за да копирате снимки на компютъра за преглед и редактиране.

Инсталиране на NX Studio

Ще ви е необходима интернет връзка, когато инсталирате NX Studio. Посетете уебсайта на Nikon за най-новата информация, включително системните изисквания.

 • Изтеглете най-новата инсталационна програма на NX Studio от уебсайта по-долу и следвайте инструкциите на екрана, за да завършите инсталацията.
  https://downloadcenter.nikonimglib.com/

 • Обърнете внимание, че може да не успеете да изтеглите снимки от камерата с помощта на по-стари версии на NX Studio.

Копиране на снимки на компютър чрез NX Studio

Вижте онлайн помощ за подробни инструкции.

 1. Свържете камерата към компютъра.

  След като изключите фотоапарата и се уверите, че картата с памет е поставена, свържете предоставения USB кабел, както е показано.

  Използване на четец на карти

  Картините могат да се копират и от карта с памет, поставена в четец на карти на трета страна. Трябва обаче да проверите дали картата е съвместима с четеца на карти.

 2. Включете камерата.

  • Компонентът Nikon Transfer 2 на NX Studio ще стартира. Софтуерът за прехвърляне на изображения Nikon Transfer 2 е инсталиран като част от NX Studio.

  • Ако се покаже съобщение, което ви подканва да изберете програма, изберете Nikon Transfer 2.

  • Ако Nikon Transfer 2 не стартира автоматично, стартирайте NX Studio и щракнете върху иконата „Импортиране“.

 3. Щракнете върху [ Start Transfer ].

  Снимките от картата с памет ще бъдат копирани на компютъра.

 4. Изключете камерата.

  Изключете USB кабела, когато прехвърлянето приключи.

Windows 10 и Windows 8.1

Windows 10 и Windows 8.1 може да покажат подкана за автоматично пускане, когато камерата е свързана.

Щракнете върху диалоговия прозорец и след това върху [ Nikon Transfer 2 ], за да изберете Nikon Transfer 2.

macOS

Ако Nikon Transfer 2 не стартира автоматично, потвърдете, че фотоапаратът е свързан и след това стартирайте Image Capture (приложение, което идва с macOS) и изберете Nikon Transfer 2 като приложение, което се отваря, когато фотоапаратът бъде открит.

Внимание: Прехвърляне на видеоклипове

Не се опитвайте да прехвърляте видеоклипове от картата с памет, докато е поставена във фотоапарат от друга марка или модел. Това може да доведе до изтриване на видеоклиповете, без да бъдат прехвърлени.

Внимание: Свързване към компютри
 • Не изключвайте фотоапарата и не изключвайте USB кабела, докато прехвърлянето е в ход.

 • Не използвайте сила и не се опитвайте да поставите конекторите под ъгъл. Уверете се също така, че държите конекторите прави, когато изключвате кабела.

 • Винаги изключвайте фотоапарата, преди да свържете или разкачите кабел.

 • За да сте сигурни, че трансферът на данни няма да бъде прекъснат, уверете се, че батерията на фотоапарата е напълно заредена.

USB хъбове

Свържете камерата директно към компютъра; не свързвайте кабела през USB хъб или клавиатура. Свържете камерата към предварително инсталиран USB порт.

Ethernet и безжични мрежи (Wi-Fi)

За повече информация вижте „Вградена безжична връзка“ ( Вградена безжична връзка ) и “Ethernet/WT-6” ( Ethernet/WT-6 ).

Вграден Wi-Fi

Свържете се с помощта на елемента [ Свързване към компютър (вграден Wi-Fi) ] в менюто за настройка на камерата. Можете да се свържете директно или чрез безжичен рутер.

Връзка чрез безжичен рутер

Директна безжична връзка

Безжичният предавател WT-6

С допълнителен безжичен предавател WT-6, фотоапаратът може да се свърже с компютри или ftp сървъри с помощта на елемента [ Wired LAN/WT ] в менюто за настройка. Използвайте Camera Control Pro 2 (предлага се отделно), за да управлявате камерата и да запазвате снимки на компютъра. Връзката е по-надеждна от тази, предлагана от вградения Wi-Fi на камерата.

Ethernet връзки

С Ethernet кабел на трета страна камерата може да се свърже с компютри или ftp сървъри, използвайки [ Wired LAN/WT ]. Използвайте Camera Control Pro 2 (предлага се отделно), за да управлявате камерата и да запазвате снимки на компютъра.