Предлагат се различни аксесоари за вашия фотоапарат Nikon.

Източници на енергия
 • EN‑EL18c акумулаторна литиево-йонна батерия : батериите EN‑EL18c могат да се използват с цифрови фотоапарати Nikon D6. Батериите EN-EL18c могат да се зареждат и калибрират с помощта на зарядни устройства за батерии MH-26a.

  • Могат да се използват и батерии EN‑EL18b/EN‑EL18a/EN‑EL18. Имайте предвид обаче, че по-малко снимки могат да бъдат направени с едно зареждане с EN‑EL18, отколкото с EN‑EL18c/EN‑EL18b/EN‑EL18a ( Издръжливост на батерията ).

 • Зарядно устройство за батерии MH-26a : MH-26a може да се използва за презареждане на батерии EN‑EL18c/EN‑EL18b/EN‑EL18a/EN‑EL18. MH-26a може да се използва и за калибриране на батерии.

  • Зарядните устройства за батерии MH-26 могат да се използват вместо MH-26a.

 • EP-6 захранващ конектор, EH-6c AC адаптер : Използвайте AC адаптери, за да захранвате камерата за продължителни периоди.

Аксесоарни калъфи за обувки

BS-3/BS-1 Калъфи за обувки за аксесоари: Капаците за обувки за аксесоари защитават обувката на аксесоара, когато не е прикрепена светкавица ( Капакът за обувки за аксесоари BS-3 ).

Капачки за тяло

Капачка на корпуса BF-1B/Капачка на корпуса BF-1A : Капачките на тялото предотвратяват навлизането на прах във фотоапарата, когато няма поставен обектив.

Аксесоари за окуляри за визьор
 • DK-19 Гумен окуляр: Гумен окуляр, който може да се монтира към визьора на камерата. DK-19 прави изображението във визьора по-лесно за виждане, предотвратявайки умората на очите.

 • DK-17C Визьори с настройка на диоптъра : Тези лещи могат да бъдат пуснати в окуляра на визьора, за да задоволят нуждите на далечни и късогледщи фотографи. Изберете от лещи с диоптри от −3, −2, 0, +1 и +2 m −1 . Не забравяйте да изпробвате лещите в магазина преди покупка, тъй като резултатите могат да варират значително от човек на човек. Лещите за регулиране на диоптъра ( Прикрепяне на лещи на визьора с настройка на диоптър) могат да се използват за диоптри извън обхвата на контрола за регулиране на диоптъра на фотоапарата (−3 до +1 m −1 ).

 • DK-17M Увеличаващ окуляр : Когато е монтиран към визьора на камерата, DK-17M увеличава увеличението с приблизително 1,2×.

 • Лупа за окуляр DG-2 : DG-2 увеличава сцената в центъра на визьора. Използвайте го в ситуации, изискващи особено прецизен фокус.

 • Адаптер за окуляр DK-18 : Адаптер, използван при закрепване на лупи DG-2 или приставки за гледане под прав ъгъл DR-3 ( Премахване на адаптера за окуляра ).

 • DK-27 адаптер за окуляр : DK-27 се доставя с фотоапарата.

 • DK-14/DK-17A Окуляри против замъгляване: Тези окуляри за визьор предотвратяват замъгляването при влажни или студени условия.

 • DK-17F Finder Окуляр с флуорно покритие : DK-17F се доставя с фотоапарата. Защитното стъкло се отличава с уникалното, лесно за почистване флуорно покритие на Nikon и на двете повърхности.

 • Приставка за гледане под прав ъгъл DR-5: DR-5 се прикрепя към окуляра на визьора под прав ъгъл, което позволява изображението във визьора да се гледа отгоре, когато камерата се използва за правене на снимки в „широка“ (пейзажна) ориентация . Изберете от увеличения от 1× и 2× * , първото за преглед на целия кадър, а второто за по-голяма прецизност при фокусиране. Поддържа се и настройка на диоптъра.

  • Ръбовете на рамката не се виждат, когато изгледът е увеличен.

 • Приставка за гледане под прав ъгъл DR-4: DR-4 се прикрепя към окуляра на визьора под прав ъгъл, което позволява изображението във визьора да се гледа отгоре, когато камерата се използва за правене на снимки в „широка“ (пейзажна) ориентация .

Филтри
 • За защита на обектива могат да се използват филтри с неутрален цвят (NC).

 • Камерата не може да се използва с линейни поляризиращи филтри. Вместо това използвайте кръгов поляризиращ филтър C-PL или C-PLII.

 • Филтрите могат да причинят ореоли, когато обектът е поставен в рамка срещу ярка светлина или когато ярък източник на светлина е в рамката. Филтрите могат да бъдат премахнати, ако се появи ореол.

 • RGB и 3D-RGB матричното измерване може да не даде желаните резултати с филтри с фактори на експозиция (филтърни фактори) над 1× (Y44, Y48, Y52, O56, R60, X0, X1, C-PL, ND2S, ND4, ND4S, ND8, ND8S, ND400, A2, A12, B2, B8, B12); предлагаме вместо това да бъде избрано [ Централно претеглено измерване ]. Вижте ръководството на филтъра за подробности.

 • Филтрите, предназначени за фотография със специални ефекти, може да попречат на автофокуса или електронния далекомер.

Безжични предаватели 1, 2

Безжични предаватели WT-6 : Използвайте безжичен предавател, за да качвате снимки през безжична мрежа или да управлявате камерата от компютър, работещ с Camera Control Pro 2 (предлага се отделно). Можете също да правите и преглеждате снимки от разстояние от компютър или смарт устройство.

 1. Изисква безжична мрежа и някои основни познания за мрежата. Не забравяйте да актуализирате софтуера на безжичния предавател до най-новата версия.

 2. Безжичните предаватели WT-5 не могат да се използват.

Безжични дистанционни контролери
 • Безжични дистанционни контролери WR-R10/WR-T10 : Когато WR-R10 е свързан към десет-пиновия отдалечен терминал с помощта на адаптер WR-A10, камерата може да се управлява дистанционно с помощта на безжично дистанционно управление WR-T10.

  • WR-R10 може да се използва и за управление на радиоуправляеми светкавици.

  • За синхронизирано освобождаване, включващо повече от една камера, подгответе няколко камери с прикачени сдвоени WR-R10 модули.

 • WR-1 безжично дистанционно управление : WR-1 устройствата се използват с безжични дистанционни контролери WR-R10 или WR-T10 или с други дистанционни контролери WR-1, като модулите WR-1 функционират или като предаватели, или като приемници. Когато WR-R10 или WR-1, конфигуриран като приемник, е свързан към десет-пиновия отдалечен терминал, WR-T10 или втори WR-1, конфигуриран като предавател, може да се използва за заснемане на снимки от разстояние. Настройките на камерата могат да се регулират и с помощта на WR-1, конфигуриран като предавател.

 • Уверете се, че фърмуерът за WR-R10 и WR-1 е актуализиран до най-новите версии (версия на фърмуера на WR-R10 3.0 или по-нова и версия на фърмуера WR-1 1.0.1 или по-нова). За информация относно актуализациите на фърмуера вижте уебсайта на Nikon за вашия район. Консултирайте се с оторизиран сервизен представител на Nikon, когато актуализирате фърмуера за WR-R10 от версии преди версия 2.0 до версия 3.0 или по-нова.

Аксесоари за отдалечени терминали

Камерата е оборудвана с десет-пинов дистанционен терминал за дистанционно управление и автоматично заснемане.

Не забравяйте да смените капачката на клемата, когато терминалът не се използва. Прах или други чужди тела, натрупващи се в контактите на клемите, могат да причинят неизправност на камерата.

 • MC-22/MC-22A Кабели за дистанционно управление (дължина приблизително 1 м/3,3 фута) : Дистанционни освобождавания на затвора със сини, жълти и черни клеми за свързване към устройства за дистанционно задействане на затвора, позволяващи управление чрез звукови или електронни сигнали.

 • MC-30/MC-30A Кабели за дистанционно управление (дължина приблизително 80 см/2,7 фута) : Дистанционно освобождаване на затвора; може да се използва за намаляване на трепването на камерата.

 • MC-36/MC-36A Кабели за дистанционно управление (дължина приблизително 85 см/2,8 фута) : Дистанционно освобождаване на затвора с таймери за снимане с интервал от време.

 • MC-21/MC-21A удължителни кабели (дължина приблизително 3 m/9,9 ft) : Могат да бъдат свързани към ML-3 или MC-серия 20, 22, 22A, 23, 23A, 25, 25A, 30, 30A, 36, или 36A, но имайте предвид, че два или повече удължителни кабела не могат да бъдат свързани заедно.

 • MC-23/MC-23A Свързващи кабели (дължина приблизително 40 см/1,4 фута) : Използвайте MC-23 или 23A, за да свържете две камери чрез техните десет изводи за едновременна работа.

 • MC-25/MC-25A Адаптерни кабели (дължина приблизително 20 см/7,9 инча) : десет-щифтови към дву-щифтови адаптерни кабели за свързване към устройства с двущифтови терминали, включително комплекта за радиоуправление MW-2, MT- 2 интервалометър и ML-2 модулен контролен комплект.

 • WR-A10 WR Адаптер : Адаптер, използван за свързване на безжични дистанционни контролери WR-R10 към камери с десет-щифтови дистанционни терминали.

 • Комплект за дистанционно управление ML-3 Modulite : Позволява инфрачервено дистанционно управление на обхват до 8 m (26,2 фута).

USB кабели
 • UC-E24 USB кабел : USB кабел с конектор тип C за свързване към камерата и конектор тип A за свързване към USB устройството.

 • UC-E25 USB кабел : USB кабел с два конектора тип C.

HDMI кабели

HC-E1 HDMI кабел : HDMI кабел с конектор тип C за свързване към камерата и конектор тип A за свързване към HDMI устройства.

Микрофони
 • Стерео микрофон ME-1 : Свържете ME-1 към жака за микрофон на камерата, за да записвате стерео звук. Използването на външен микрофон също така намалява вероятността от улавяне на шум от оборудването, като звуците, произвеждани от обектива по време на автоматично фокусиране.

 • ME-W1 Безжичен микрофон : Безжичен Bluetooth микрофон. Използвайте ME-W1 за запис извън камерата.

Капак за конектори

Капак на конектора UF-6 за стерео кабели с мини щепсел: Предотвратява случайно изключване на кабели с мини щепсел за допълнителни стерео микрофони ME-1.

Съвместими аксесоари
 • Наличността може да варира в зависимост от държавата или региона.

 • Вижте нашия уебсайт или брошури за най-новата информация.

Капак за обувки за аксесоари BS-3

Доставеният капак за аксесоари може да се използва за защита на обувката за аксесоари или за предотвратяване на отразената светлина от металните части на обувката, която се появява на снимки. Капакът се плъзга в обувката, както е показано. За да свалите капака, дръжте здраво камерата, натиснете капака надолу с палец и го плъзнете в показаната посока.

Прикрепване на лещи на визьора с диоптърна настройка

Свалете окуляра на визьора DK-17F, преди да поставите леща на визьора с настройка на диоптър. Натиснете едновременно фиксаторите от двете страни на адаптера на окуляра, за да освободите ключалката на окуляра ( q ) и след това развийте окуляра, както е показано ( w ).

Премахване на адаптера на окуляра

Натиснете и повдигнете ключалките от двете страни едновременно ( q ) и извадете адаптера, както е показано ( w ).

Щипката за HDMI/USB кабел

За да предотвратите случайно изключване, прикрепете предоставената скоба към HDMI кабели или към предоставения USB кабел, както е показано (имайте предвид, че клипсът може да не пасне на всички HDMI кабели на трети страни). Илюстрациите показват USB кабела.

USB кабел

HDMI кабел

HDMI кабел и USB кабел се използват едновременно

Свързване на захранващ конектор и AC адаптер

Изключете фотоапарата, преди да свържете допълнителен захранващ конектор и променливотоков адаптер.

 1. Свалете капака на камерата за батерии BL-6.

  Повдигнете фиксатора на капака на гнездото за батерията, завъртете го в отворено ( A ) положение ( q ) и свалете капака на гнездото на батерията BL-6 ( w ).

 2. Свържете променливотоковия адаптер EH‑6c към захранващия конектор EP-6.

  • Прекарайте DC кабела през водача на кабела на захранващия конектор ( q ) и го плъзнете надолу, докато се окаже в долната част на слота.

  • Поставете DC щепсела в DC IN конектора ( w ).

 3. Поставете захранващия конектор.

  Поставете напълно захранващия конектор в гнездото за батерията, както е показано.

 4. Заключете захранващия конектор.

  • Завъртете фиксатора в затворено положение ( q ) и го сгънете надолу, както е показано ( w ).

  • За да предотвратите изместване на захранващия конектор по време на работа, уверете се, че е здраво застопорен.

  • Нивото на батерията не се показва в горния контролен панел, докато камерата се захранва от променливотоковия адаптер и захранващия конектор.