En mängd olika tillbehör finns tillgängliga för din Nikon-kamera.

Kraftkällor
 • EN-EL25a / EN-EL25 Uppladdningsbart litiumjonbatteri : Ytterligare EN-EL25a / EN-EL25 batterier finns tillgängliga från lokala återförsäljare och Nikon -servicerepresentanter. Antalet bilder som kan tas (batterilivslängd) skiljer sig ( 0 Batteriuthållighet ) eftersom batterikapaciteten skiljer sig vid användning av EN-EL25a och EN-EL25 .
 • MH-32 batteriladdare : MH-32 kan användas för att ladda EN-EL25a / EN-EL25 batterier.
 • EH-73P Laddningsnätadapter : EH-73P kan användas för att ladda EN-EL25a / EN-EL25 batterier som är isatta i kameran (batteriet laddas bara när kameran är avstängd).
Filter
 • Neutral Color (NC) filter kan användas för att skydda linsen.
 • För att förhindra spökbilder, undvik att använda filter när motivet är inramat mot starkt ljus eller när en stark ljuskälla finns i ramen.
 • Centrumvägd mätning rekommenderas om matrismätning inte ger önskat resultat för filter med exponeringsfaktorer (filterfaktorer) över 1× (Y44, Y48, Y52, O56, R60, X0, X1, C-PL, ND2S, ND4, ND4S, ND8, ND8S, ND400, A2, A12, B2, B8, B12). Se filtermanualen för detaljer.
 • Filter avsedda för fotografering med specialeffekter kan störa autofokusen eller fokusindikatorn ( I ).
USB-kablar UC-E21 USB-kabel : En USB-kabel med en Micro-B-kontakt för anslutning till kameran och en typ A-kontakt för anslutning till USB-enheten.
Hot shoes adaptrar AS-15 Sync Terminal Adapter : Montera AS-15 på kamerans blixtskon för att ansluta studioblixtljus eller annan blixtutrustning via en synkterminal.
Tillbehör skoöverdrag BS-1 Accessory Shoe Cover : Ett lock som skyddar tillbehörsskon när ingen blixt är monterad.
Kroppsmössor BF-N1 Body Cap : Body Cap förhindrar att damm kommer in i kameran när ett objektiv inte är på plats.
Tillbehör för sökare okular

DK-30 gummiögonmussla : DK-30 gör bilden i sökaren lättare att se och förhindrar trötthet i ögonen.

Avlägsna

Byta ut

Montera adaptrar

FTZ-fästeadapter : En adapter som gör att NIKKOR F-objektiv kan användas med digitalkameror som stöder utbytbara Z-fästeobjektiv. Bildvinkeln motsvarar den för ett objektiv med en 35 mm formatekvivalent brännvidd som är ungefär 1,5 gånger längre.

 • För information om att fästa, ta bort, underhålla och använda FTZ-monteringsadaptrar, se monteringsadapterns manual.
Mikrofoner
 • ME-1 stereomikrofon : Anslut ME-1 till kamerans mikrofonuttag för att spela in stereoljud och minska risken för att fånga upp utrustningsljud (som ljud som produceras av objektivet under autofokus).
 • ME-W1 trådlös mikrofon : Använd denna trådlösa Bluetooth-mikrofon för inspelning utanför kameran.
Fjärrkontroller

ML-L7-fjärrkontroll : När den är ihopkopplad med kameran kan ML-L7 användas för att ta bilder och spela in filmer på distans.

 • Använd alternativen för trådlös fjärrkontroll (ML-L7) > Spara trådlös fjärrkontroll i kamerans inställningsmeny för att para ihop kameran med fjärrkontrollen.
 • Kameran kan bara paras ihop med en fjärrkontroll åt gången. Om kameran paras ihop i följd med mer än en fjärrkontroll, svarar kameran endast på fjärrkontrollen som den senast parades med.
 • För att återaktivera kameran efter att standby-timern har gått ut och bildskärmen och sökaren har stängts av, slå på fjärrkontrollen och tryck och håll ner fjärrkontrollens avtryckare eller filminspelningsknapp.
 • För mer information, se fjärrkontrollens manual eller avsnittet om inställningsmenyn Alternativ för trådlös fjärrkontroll (ML-L7) i kapitlet "Menyguide" i referensmanualen .

Tillgängligheten kan variera beroende på land eller region. Se vår hemsida eller broschyrer för den senaste informationen.

Ladda AC-adaptrar

När de är insatta i kameran laddas EN-EL25a / EN-EL25 uppladdningsbara litiumjonbatterier medan kameran är ansluten till en valfri EH-73P laddningsnätadapter. Båda batterierna laddas helt på cirka 3 timmar och 30 minuter när de är slut. Observera att i länder eller regioner där det krävs, levereras laddningsnätadaptern med en pluggadapter ansluten; formen på kontaktadaptern varierar med försäljningsland.

 1. Sätt i EN-EL25a / EN-EL25 i kameran ( 0 Sätt i batteriet och ett minneskort ) .

 2. Efter att ha bekräftat att kameran är avstängd, anslut laddningsnätadaptern med USB-kabeln som medföljer kameran och anslut adaptern. Använd endast en UC-E21 USB-kabel och en EH-73P laddningsadapter; Använd inte andra laddningsadaptrar eller tredjeparts USB-AC-adaptrar eller smartphoneladdare. Sätt i kontakten eller kontaktadaptern rakt in i uttaget istället för snett, och iaktta samma försiktighetsåtgärd när du kopplar ur laddningsnätadaptern.

  Laddningslampa

  Kamerans laddningslampa lyser gult medan laddning pågår och släcks när laddningen är klar. Observera att även om kameran kan användas när den är ansluten, laddas inte batteriet och kameran drar inte ström från den laddande nätadaptern när kameran är på.

 3. Koppla ur och koppla bort laddningsnätadaptern när laddningen är klar.

Laddningslampan

Om batteriet inte kan laddas med laddningsnätadaptern, till exempel för att batteriet inte är kompatibelt eller att kamerans temperatur är förhöjd, blinkar laddningslampan snabbt i cirka 30 sekunder och släcks sedan. Om laddningslampan är släckt och du inte såg batteriladdningen, sätt på kameran och kontrollera batterinivån.