Măsurarea determină modul în care aparatul foto setează expunerea.

Opțiune

Descriere

L

[ Măsurare matrice ]

Camera măsoară o zonă largă a cadrului și setează expunerea în funcție de distribuția tonului, culoarea, compoziția și distanța pentru rezultate apropiate de cele văzute cu ochiul liber.

M

[ Măsurare ponderată în centru ]

  • Camera atribuie cea mai mare greutate centrului cadrului. Acest mod poate fi folosit, de exemplu, cu subiecte care domină compoziția.

  • Măsurarea ponderată în centru este, de asemenea, recomandată atunci când se utilizează filtre cu un factor de expunere (factor de filtru) peste 1×.

  • Mărimea zonei alocate cu cea mai mare greutate poate fi selectată utilizând setarea personalizată b5 [ Zona ponderată în centru ].

N

[ Măsurare spot ]

  • Camera măsoară un cerc cu un diametru de 4 mm/0,16 inchi (echivalent cu aproximativ 1,5% din cadru). Acest lucru asigură că subiectul va fi expus corect chiar și atunci când fundalul este mult mai luminos sau mai întunecat.

  • Zona măsurată este centrată pe punctul de focalizare curent. Dacă este selectat [ Zona automată AF ] pentru modul zonă AF (Mod zonă AF), camera va măsura în schimb punctul central de focalizare.

t

[ Măsurare ponderată în funcție de evidențiere ]

Camera atribuie cea mai mare greutate luminilor. Utilizați această opțiune pentru a reduce pierderea de detalii în momentele evidențiate, de exemplu atunci când fotografiați artiștii luminați pe scenă.