Alegeți dacă doriți să activați reducerea vibrațiilor. Opțiunile disponibile variază în funcție de obiectiv.

Opțiune

Descriere

C

[ Normal ]

Alegeți pentru o reducere îmbunătățită a vibrațiilor atunci când fotografiați subiecte statice.

D

[ Sport ]

Alegeți când fotografiați sportivi și alți subiecți care se mișcă rapid și imprevizibil.

[ Dezactivat ]

Reducerea vibrațiilor este dezactivată.

Atenționări: Utilizarea reducerii vibrațiilor
  • Reducerea vibrațiilor poate fi indisponibilă cu unele lentile.

  • Vă recomandăm să așteptați ca imaginea de pe afișaj să se stabilească înainte de a fotografia.

  • Când este selectat [ Normal ] pentru obiectivele care acceptă reducerea vibrațiilor, imaginea din vizor se poate zgudui înainte de eliberarea declanșatorului, dar aceasta este o consecință naturală a modului în care se efectuează reducerea vibrațiilor și nu indică o defecțiune. [ Sport ] sau [ Off ] pot fi folosite dacă mișcarea vă distrag atenția.

  • Se recomandă [ Normal ] sau [ Sport ] pentru fotografii panoramice. În modurile [ Normal ] și [ Sport ], reducerea vibrațiilor se aplică numai mișcărilor care nu fac parte din panou. Dacă camera este rotită orizontal, de exemplu, reducerea vibrațiilor va fi aplicată numai mișcării verticale.

  • [ Normal ] și [ Sport ] sunt de asemenea recomandate dacă camera este montată pe un trepied sau monopied. Rețineți, totuși, că [ Dezactivat ] poate fi o alegere mai bună cu unele trepiede, în funcție de condițiile de fotografiere. Setările pot varia de la obiectiv la obiectiv; consultați documentația obiectivului pentru mai multe informații.

  • Dacă un obiectiv cu montură F cu un comutator de reducere a vibrațiilor este atașat printr-un adaptor de montură FTZ II/FTZ opțional, [ Reducere vibrații ] va fi inactiv și indisponibil. Utilizați comutatorul lentilei pentru reducerea vibrațiilor.