Izberite, ali želite omogočiti zmanjšanje vibracij. Razpoložljive možnosti se razlikujejo glede na objektiv.

Možnost

Opis

C

[ normalno ]

Izberite za izboljšano zmanjšanje tresljajev pri fotografiranju statičnih motivov.

D

[ Šport ]

Izberite pri fotografiranju športnikov in drugih subjektov, ki se premikajo hitro in nepredvidljivo.

[ Izključeno ]

Zmanjšanje vibracij je onemogočeno.

Opozorila: Uporaba funkcije za zmanjšanje tresljajev
  • Zmanjšanje tresljajev pri nekaterih objektivih morda ni na voljo.

  • Priporočamo, da pred fotografiranjem počakate, da se slika na zaslonu stabilizira.

  • Ko je za objektive, ki podpirajo zmanjšanje tresljajev, izbrana možnost [ Normal ], lahko slika v iskalu trepeta, preden se sprožilec sprosti, vendar je to naravna posledica načina izvajanja zmanjšanja tresljajev in ne pomeni okvare. Uporabite lahko [ Sport ] ali [ Off ], če se vam zdi gibanje moteče.

  • [ Normal ] ali [ Sport ] priporočamo za panoramske posnetke. V načinih [ Normal ] in [ Sport ] se zmanjšanje tresljajev nanaša samo na gibanje, ki ni del premikanja. Če se fotoaparat premika vodoravno, bo zmanjšanje tresljajev uporabljeno samo pri navpičnem tresenju.

  • [ Normal ] in [ Sport ] sta priporočljiva tudi, če je fotoaparat nameščen na stojalo ali monopod. Upoštevajte pa, da je [ Off ] morda boljša izbira pri nekaterih stojalih, odvisno od pogojev fotografiranja. Nastavitve se lahko razlikujejo od objektiva do objektiva; za več informacij si oglejte dokumentacijo objektiva.

  • Če je objektiv z bajonetom F s stikalom za zmanjšanje tresljajev pritrjen prek izbirnega adapterja za nastavek FTZ II/FTZ, bo [ Zmanjšanje tresljajev ] zatemnjen in ne bo na voljo. Za zmanjšanje tresljajev uporabite stikalo za objektiv.