Följande Nikon-programvara kan användas med kameran:

Datormjukvara
  • Camera Control Pro 2 (finns att köpa): Styr kameran på distans från en dator och spara bilder direkt på datorns hårddisk. Om [ PC ] väljs som destination i Camera Control Pro 2, kommer en PC-anslutningsindikator ( c ) att visas på kamerans kontrollpanel om Camera Control Pro 2 startas medan kameran är ansluten till datorn.

  • NX Tether : Används för kopplad fotografering när kameran är ansluten till en dator. Exponering, vitbalans och andra kamerainställningar kan fjärrjusteras med hjälp av kontrollerna på datorskärmen.

  • NX Studio * : Visa och redigera foton och videor tagna med Nikons digitalkameror. NX Studio kan användas för att finjustera filer i Nikons unika NEF/NRW (RAW)-format och konvertera dem till JPEG eller TIFF (NEF/RAW-bearbetning). Den stöder inte bara NEF/NRW (RAW)-bilder utan även JPEG- och TIFF-bilder tagna med Nikons digitalkameror för sådana uppgifter som att redigera tonkurvor och förbättra ljusstyrka och kontrast.

    • Befintliga användare bör se till att ladda ner den senaste versionen, eftersom tidigare versioner kanske inte kan ladda ner bilder från kameran eller öppna NEF (RAW)-bilder.

  • Verktyg för trådlös sändare : Wireless Transmitter Utility krävs om kameran ska anslutas till ett nätverk. Para ihop kameran med datorn och ladda ner bilder via Wi-Fi.

Nikon datorprogramvara är tillgänglig från Nikon Download Center. Kontrollera versionen och systemkraven och se till att ladda ner den senaste versionen.
https://downloadcenter.nikonimglib.com/

Appar för smartphone (surfplatta).

SnapBridge : Ladda upp foton och filmer från kameran till en smart enhet via en trådlös anslutning.

  • SnapBridge-appen är tillgänglig för nedladdning från Apple App Store® eller på Google Play TM .

  • Besök Nikons webbplats för den senaste informationen om SnapBridge-appen.