Följande Nikon-programvara kan användas med kameran:

Datormjukvara
  • Camera Control Pro 2 (finns att köpa): Styr kameran på distans från en dator och spara bilder direkt på datorns hårddisk. Om [ PC ] väljs som destination i Camera Control Pro 2, kommer en PC-anslutningsindikator ( c ) att visas på kamerans kontrollpanel om Camera Control Pro 2 startas medan kameran är ansluten till datorn.

  • ViewNX-i * : ViewNX-i är mer än ett verktyg för att visa och redigera foton och filmer tagna med Nikons digitalkameror, men ViewNX-i kan användas i kombination med andra Nikon bildbehandlingsprogram för att hjälpa dig att få ut det mesta av dina bilder. Det ger också smidig tillgång till onlinetjänster.

    • Befintliga användare bör se till att ladda ner den senaste versionen, eftersom tidigare versioner kanske inte stöder kameran.

  • Fånga NX-D : Finjustera foton tagna i Nikons unika NEF/NRW (RAW)-format eller konvertera dem till JPEG eller TIFF (NEF/RAW-bearbetning). Capture NX-D kan användas inte bara med NEF/NRW (RAW)-bilder utan även med JPEG- och TIFF-foton tagna med Nikons digitalkameror för sådana uppgifter som att redigera tonkurvor och förbättra ljusstyrka och kontrast.

  • Verktyg för trådlös sändare : Wireless Transmitter Utility krävs om kameran ska anslutas till ett nätverk. Para ihop kameran med datorn och ladda ner bilder via Wi-Fi.

Nikon datorprogramvara är tillgänglig från Nikon Download Center. Kontrollera versionen och systemkraven och se till att ladda ner den senaste versionen.
https://downloadcenter.nikonimglib.com/

Appar för smartphone (surfplatta).

SnapBridge : Ladda upp foton och filmer från kameran till en smart enhet via en trådlös anslutning.

  • SnapBridge-appen är tillgänglig för nedladdning från Apple App Store® eller på Google Play TM .

  • Besök Nikons webbplats för den senaste informationen om SnapBridge-appen.