Presetările IPTC pot fi create sau editate pe cameră și încorporate în fotografii noi, așa cum este descris mai jos.

 • De asemenea, puteți încărca presetări IPTC create pe un computer.

 • Pentru a crea presetări IPTC și a le salva pe carduri de memorie pentru importare ulterioară, utilizați IPTC Preset Manager ( IPTC Preset Manager ).

Redenumirea, editarea și copierea presetărilor

Evidențiați [ Editare/salvare ] și apăsați 2 pentru a afișa lista [ Selectare presetare pentru a edita sau salvare ] a presetărilor existente.

 • Pentru a edita sau redenumi o presetare, evidențiați-o și apăsați 2 . Pentru a crea o nouă presetare, evidențiați [ Neutilizat ] și apăsați 2 .

  • [ Redenumire ]: Redenumiți presetarea.

  • [ Editare informații IPTC ]: Afișează presetarea selectată ( Informații IPTC ). Câmpurile selectate pot fi editate după cum doriți.

 • Pentru a copia o presetare, evidențiați-o și apăsați X . Evidențiați destinația, apăsați J și denumește copia.

Ștergerea presetărilor

Pentru a șterge presetări, evidențiați [ Delete ] și apăsați 2 .

Încorporarea presetărilor

Evidențiați [ Încorporare automată în timpul fotografierii ] și apăsând 2 pentru a afișa o listă de presetări. Evidențiați o presetare și apăsați J ; presetarea selectată va fi încorporată în toate fotografiile ulterioare. Pentru a dezactiva încorporarea, selectați [ Dezactivat ].

Vizualizarea datelor IPTC
 • Presetările încorporate pot fi vizualizate pe pagina [ Date IPTC ] a afișajului cu informații despre fotografiile camerei.

 • Pentru a afișa pagina [ Date IPTC ], selectați ( M ) atât [ Date de fotografiere ] cât și [ Date IPTC ] pentru [ Opțiuni de afișare redare ] în meniul de redare.

Copierea presetărilor pe un card de memorie

Pentru a copia presetări IPTC de pe cameră pe un card de memorie, alegeți [ Încărcare/salvare ], selectați [ Slot 1 ] sau [ Slot 2 ], apoi evidențiați [ Copy to card ] și apăsați 2 . Evidențiați destinația dorită (1–99) și apăsați J pentru a copia presetarea pe card.

Copierea presetărilor pe cameră

Camera poate stoca până la zece presetări; pentru a copia presetări IPTC de pe un card de memorie la o destinație selectată de pe cameră, alegeți [ Încărcare/salvare ], selectați [ Slot 1 ] sau [ Slot 2 ], apoi evidențiați [ Copy to camera ] și apăsați 2 .

 • Evidențiați o presetare și apăsați J pentru a trece la lista [ Select destination ]. Pentru a previzualiza presetarea evidențiată, apăsați W / M în loc să apăsați J . După previzualizarea presetării, apăsați J pentru a trece la lista [ Select destination ].

 • Evidențiați o destinație și apăsați J pentru a afișa un dialog în care puteți denumi presetarea. Denumiți presetarea după cum doriți și apăsați J pentru a copia presetarea pe cameră.

 • Pe lângă cele zece presetări menționate mai sus, camera poate stoca până la trei presetări XMP/IPTC create pe un computer și salvate în format XMP. Presetările XMP/IPTC nu sunt afișate în timpul redării. Nici nu pot fi copiate de pe cameră pe un card de memorie.

Informații IPTC
 • Camera acceptă numai caractere alfanumerice romane standard. Alte caractere nu se vor afișa corect decât pe computer.

 • Numele presetate ( Redenumire, Editare și Copierea presetărilor ) pot avea până la 18 caractere. Dacă o presetare cu un nume mai lung este creată folosind un computer, toate caracterele după al optsprezecelea vor fi șterse.

 • Numărul de caractere care pot apărea în fiecare câmp este prezentat mai jos. Orice caractere peste limita vor fi șterse.

Camp

Lungime maxima

Legendă

2000

ID eveniment

64

Titlu

256

Nume obiect

256

Oraș

256

Stat

256

Țară

256

Categorie

3

Sup. Cat. (Categorii suplimentare)

256

Byline

256

Titlul principal

256

Scriitor/Redactor

256

Credit

256

Sursă

256

IPTC

IPTC este un standard stabilit de Consiliul Internațional de Telecomunicații de Presă (IPTC) cu intenția de a clarifica și simplifica informațiile necesare atunci când fotografiile sunt partajate cu o varietate de publicații.

Manager de presetare IPTC

Presetări IPTC pot fi create pe un computer și salvate pe carduri de memorie folosind software-ul IPTC Preset Manager. IPTC Preset Manager poate fi descărcat gratuit de la adresa URL de mai jos. Instrucțiunile de utilizare sunt disponibile prin intermediul ajutorului online.

https://downloadcenter.nikonimglib.com/

Crearea presetărilor IPTC într-un browser web

Când este conectat la cameră de la un computer sau un dispozitiv inteligent în modul server http ( Server HTTP ), puteți utiliza un browser web pentru a edita presetări IPTC și pentru a le încorpora în fotografii.