Για να ενεργοποιήσετε το ηλεκτρονικό κλείστρο και να εξαλείψετε τον θόρυβο και τους κραδασμούς που προκαλούνται από τη λειτουργία του μηχανικού κλείστρου, επιλέξτε Ενεργοποίηση για Αθόρυβη φωτογραφία στο μενού λήψης φωτογραφιών. Ανεξάρτητα από τη ρύθμιση που έχει επιλεγεί για τις επιλογές Beep στο μενού ρυθμίσεων, δεν θα ακουστεί κανένας ήχος όταν εστιάζει η κάμερα ή ενώ ο χρονοδιακόπτης μετράει αντίστροφα. Σημειώστε ότι το ηλεκτρονικό κλείστρο θα χρησιμοποιηθεί ανεξάρτητα από την επιλογή που έχει επιλεγεί για Προσαρμοσμένη ρύθμιση d4 ( Τύπος κλείστρου ).

Ένα εικονίδιο εμφανίζεται ενώ είναι σε ισχύ η αθόρυβη φωτογραφία. Σε λειτουργίες απελευθέρωσης εκτός από το Continuous H (εκτεταμένο) , η οθόνη θα σκοτεινιάζει για λίγο όταν απελευθερωθεί το κλείστρο για να σηματοδοτήσει ότι έχει τραβήξει μια φωτογραφία.

Η ενεργοποίηση της αθόρυβης φωτογραφίας αλλάζει τους ρυθμούς προώθησης καρέ για τις λειτουργίες συνεχούς απελευθέρωσης και απενεργοποιεί ορισμένες λειτουργίες, όπως η υψηλή ευαισθησία ISO (Hi 1, Hi 2), το φλας, η μείωση θορύβου μεγάλης έκθεσης και η μείωση του τρεμούλιασμα.

Σιωπηλή Φωτογραφία

Η επιλογή Ενεργοποίηση για Αθόρυβη φωτογραφία θέτει σε σίγαση το κλείστρο, αλλά αυτό δεν απαλλάσσει τους φωτογράφους από την ανάγκη να σέβονται το απόρρητο των θεμάτων τους και τα δικαιώματα εικόνας. Αν και ο θόρυβος του μηχανικού κλείστρου είναι σίγαση, άλλοι ήχοι μπορεί να εξακολουθούν να ακούγονται, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια της αυτόματης εστίασης ή της ρύθμισης διαφράγματος. Κατά τη διάρκεια της αθόρυβης φωτογραφίας, το τρεμόπαιγμα, η δημιουργία ζωνών ή η παραμόρφωση μπορεί να είναι ορατά στην οθόνη και στην τελική εικόνα κάτω από λαμπτήρες φθορισμού, ατμού υδραργύρου ή νατρίου ή εάν η κάμερα ή το θέμα κινούνται κατά τη λήψη. Μπορεί επίσης να εμφανιστούν οδοντωτές άκρες, χρωματικά κρόσσια, μουαρέ και φωτεινά σημεία. Ενδέχεται να εμφανιστούν φωτεινές περιοχές ή ζώνες σε ορισμένες περιοχές του κάδρου με ενδείξεις που αναβοσβήνουν και άλλες διακοπτόμενες πηγές φωτός ή εάν το θέμα φωτίζεται για λίγο από ένα στροβοσκοπικό ή άλλη φωτεινή, στιγμιαία πηγή φωτός.