Αυτή η ενότητα περιγράφει πώς να χρησιμοποιείτε διάφορα χειριστήρια και οθόνες κάμερας.

Το Σκόπευτρο

Η τοποθέτηση του ματιού σας στο σκόπευτρο ενεργοποιεί τον αισθητήρα ματιών, αλλάζοντας την οθόνη από την οθόνη στο εικονοσκόπιο (σημειώστε ότι ο αισθητήρας ματιών θα ανταποκρίνεται επίσης σε άλλα αντικείμενα, όπως τα δάχτυλά σας). Το σκόπευτρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μενού και αναπαραγωγή, εάν το επιθυμείτε.

Αισθητήρας ματιών

Ο έλεγχος ρύθμισης διόπτρας

Για να εστιάσετε το σκόπευτρο, περιστρέψτε το χειριστήριο ρύθμισης διόπτρας, προσέχοντας να μην βάλετε τα δάχτυλά σας ή τα νύχια στο μάτι σας.

Εκτεταμένη χρήση

Όταν χρησιμοποιείτε το σκόπευτρο για εκτεταμένες περιόδους, μπορείτε να προσαρμόσετε τη φωτεινότητα και την απόχρωση του σκοπεύτρου για ευκολία προβολής, επιλέγοντας Απενεργοποίηση για Προσαρμοσμένη ρύθμιση d7 ( Εφαρμογή ρυθμίσεων στη ζωντανή προβολή ).

Το κουμπί λειτουργίας οθόνης

Πατήστε το κουμπί λειτουργίας οθόνης για εναλλαγή μεταξύ του εικονοσκοπίου και της οθόνης.

Πατήστε το κουμπί λειτουργίας οθόνης για να περιηγηθείτε στις οθόνες ως εξής.

Αυτόματος διακόπτης οθόνης : Η οθόνη αλλάζει από την οθόνη στο εικονοσκόπιο όταν τοποθετείτε το μάτι σας στο σκόπευτρο και από το εικονοσκόπιο στην οθόνη όταν αφαιρείτε το μάτι σας.

Μόνο εικονοσκόπιο : Το εικονοσκόπιο χρησιμοποιείται για λήψη, μενού και αναπαραγωγή. η οθόνη παραμένει κενή.

Μόνο οθόνη : Η οθόνη χρησιμοποιείται για λήψη, μενού και αναπαραγωγή. η οθόνη του εικονοσκοπίου θα παραμείνει κενή ακόμα κι αν βάλετε το μάτι σας στο εικονοσκόπιο.

Ο επιλογέας λειτουργίας

Περιστρέψτε τον επιλογέα λειτουργίας για να επιλέξετε από τις ακόλουθες λειτουργίες:

Επιλογέας λειτουργίας

 • b Auto : Μια λειτουργία "point-and-shoot" στην οποία η φωτογραφική μηχανή ρυθμίζει την έκθεση και την απόχρωση ( 0 Λήψη φωτογραφιών ( b Mode) , Λήψη ταινιών ( b Mode) ).
 • P Προγραμματισμένο αυτόματο : Η κάμερα ρυθμίζει την ταχύτητα κλείστρου και το διάφραγμα για βέλτιστη έκθεση.
 • S Αυτόματη προτεραιότητα κλείστρου : Επιλέγετε την ταχύτητα κλείστρου. η κάμερα επιλέγει το διάφραγμα για καλύτερα αποτελέσματα.
 • A Auto Priority Aperture : Μπορείτε να επιλέξετε το διάφραγμα. η κάμερα επιλέγει την ταχύτητα κλείστρου για καλύτερα αποτελέσματα.
 • M Manual : Μπορείτε να ελέγχετε τόσο την ταχύτητα κλείστρου όσο και το διάφραγμα.
 • Ειδικά εφέ EFCT : Τραβήξτε φωτογραφίες με πρόσθετα ειδικά εφέ.
 • U1/U2 Λειτουργίες ρυθμίσεων χρήστη : Εκχωρήστε ρυθμίσεις που χρησιμοποιούνται συχνά.
 • SCN Scene : Χρησιμοποιείται για θέματα επιλεγμένου τύπου.

Οι επιλογές εντολών

Χρησιμοποιήστε τους επιλογείς εντολών για να ρυθμίσετε την ταχύτητα κλείστρου ή το διάφραγμα ή σε συνδυασμό με άλλα κουμπιά για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις της κάμερας.

Υπο-εντολή

Κύριος επιλογέας εντολών

Το S (ISO Sensitivity).

Η κάμερα προσαρμόζει την ευαισθησία της στο φως (ευαισθησία ISO) ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού που ισχύουν τη στιγμή της λήψης της φωτογραφίας.

Ρύθμιση ευαισθησίας ISO

Η ευαισθησία ISO μπορεί να ρυθμιστεί σε όλες τις λειτουργίες εκτός από το b και το 4 .

 • Για να ρυθμίσετε την ευαισθησία ISO, κρατήστε πατημένο το S και περιστρέψτε τον κύριο επιλογέα εντολών.
 • Επιλέξτε από τιμές από ISO 100 έως 51200 ή επιλέξτε Hi 1 ή Hi 2.
 • Στις λειτουργίες P , S , A και M , ο αυτόματος έλεγχος ευαισθησίας ISO μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί κρατώντας πατημένο το S και περιστρέφοντας τον δευτερεύοντα επιλογέα εντολών. Το ISO AUTO εμφανίζεται όταν ο αυτόματος έλεγχος ευαισθησίας ISO είναι ενεργοποιημένος και το ISO όταν δεν είναι. Σε h και σε q εκτός από το 4 , ο αυτόματος έλεγχος ευαισθησίας ISO μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί κρατώντας πατημένο το S και περιστρέφοντας τον κύριο επιλογέα εντολών.

Λειτουργία ταινίας

Η προσαρμογή ευαισθησίας ISO είναι διαθέσιμη μόνο στη λειτουργία M .

 • Όταν έχει επιλεγεί Απενεργοποίηση για ρυθμίσεις ευαισθησίας ISO > Αυτόματος έλεγχος ISO (λειτουργία M) , η ευαισθησία ISO θα οριστεί στην τιμή που έχει επιλεγεί για τις ρυθμίσεις ευαισθησίας ISO > Ευαισθησία ISO (λειτουργία M) .
 • Ο αυτόματος έλεγχος ευαισθησίας ISO μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί κρατώντας πατημένο το S και περιστρέφοντας τον δευτερεύοντα επιλογέα εντολών. Το ISO AUTO εμφανίζεται όταν ο αυτόματος έλεγχος ευαισθησίας ISO είναι ενεργοποιημένος και το ISO όταν δεν είναι.

Το E (αντιστάθμιση έκθεσης).

Η αντιστάθμιση έκθεσης αλλάζει την έκθεση από την τιμή που έχει επιλέξει η κάμερα. Χρησιμοποιήστε το για να κάνετε τις εικόνες πιο φωτεινές ή πιο σκοτεινές.

Αντιστάθμιση έκθεσης: −1 EV

Καμία αντιστάθμιση έκθεσης

Αντιστάθμιση έκθεσης: +1 EV

 • Η αντιστάθμιση έκθεσης μπορεί να ρυθμιστεί κρατώντας πατημένο το E και περιστρέφοντας τον επιλογέα εντολών.

 • Επιλέξτε υψηλότερες τιμές για να κάνετε την εικόνα πιο φωτεινή, χαμηλότερες τιμές για να την κάνετε πιο σκούρα.

Αγγίξτε Στοιχεία ελέγχου

Η οθόνη αφής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προσαρμογή των ρυθμίσεων της κάμερας, την εστίαση και την απελευθέρωση του κλείστρου, την προβολή φωτογραφιών και ταινιών, την εισαγωγή κειμένου και την πλοήγηση στα μενού. Τα χειριστήρια αφής δεν είναι διαθέσιμα ενώ το σκόπευτρο χρησιμοποιείται.

Εστίαση και απελευθέρωση του κλείστρου

Αγγίξτε την οθόνη για να εστιάσετε στο επιλεγμένο σημείο (αγγίξτε AF). Στη λειτουργία φωτογραφίας, το κλείστρο θα απελευθερωθεί όταν σηκώσετε το δάχτυλό σας από την οθόνη (κλείστρο αφής).

Οι ρυθμίσεις AF αφής μπορούν να προσαρμοστούν πατώντας το εικονίδιο W 0 The Touch Shutter ).

Προσαρμογή ρυθμίσεων

Πατήστε τις επισημασμένες ρυθμίσεις στην οθόνη και επιλέξτε την επιθυμητή επιλογή αγγίζοντας εικονίδια ή ρυθμιστικά. Πατήστε Z ή πατήστε J για να επιλέξετε την επιλεγμένη επιλογή και να επιστρέψετε στην προηγούμενη οθόνη.

Λήψη φωτογραφιών σε λειτουργία αυτοπροσωπογραφίας

 • Η λειτουργία αυτοπορτραίτου επιλέγεται αυτόματα όταν η οθόνη βρίσκεται στη θέση αυτοπροσωπογραφίας.

 • Στη λειτουργία αυτοπορτραίτου, η αντιστάθμιση έκθεσης και οι ρυθμίσεις του χρονοδιακόπτη μπορούν να προσαρμοστούν χρησιμοποιώντας χειριστήρια αφής.

  Χρονοδιακόπτης

  Αντιστάθμιση έκθεσης

 • Πατήστε το εικονίδιο του χρονοδιακόπτη για να επιλέξετε την καθυστέρηση λήψης και τον αριθμό των φωτογραφιών που τραβήχτηκαν.
 • Πατήστε το εικονίδιο αντιστάθμισης έκθεσης για να προσαρμόσετε την έκθεση.
 • Πατήστε το κουμπί λήψης μέχρι τη μέση για εστίαση. Πατήστε το μέχρι το τέλος για να τραβήξετε φωτογραφίες.
 • Μπορείτε επίσης να εστιάσετε και να τραβήξετε φωτογραφίες χρησιμοποιώντας χειριστήρια αφής.
 • Στη λειτουργία ταινίας, οι ταινίες μπορούν να εγγραφούν χρησιμοποιώντας το κουμπί εγγραφής ταινίας.
 • Για έξοδο από τη λειτουργία αυτοπορτραίτου, περιστρέψτε την οθόνη από τη θέση αυτοπορτραίτου.

Λειτουργία αυτοπροσωπογραφίας

Σημειώστε τα εξής:

 • Η επιλογή της λειτουργίας αυτοπορτραίτου απενεργοποιεί όλα τα χειριστήρια εκτός από τον διακόπτη λειτουργίας, το κουμπί λήψης, το κουμπί εγγραφής ταινίας, τον επιλογέα φωτογραφίας/ταινίας, τον επιλογέα λειτουργίας και τον αναδυόμενο έλεγχο φλας.
 • Εάν η επιλογή που έχει επιλεγεί για Προσαρμοσμένη ρύθμιση c3 ( Καθυστέρηση απενεργοποίησης ) > Χρονοδιακόπτης αναμονής είναι μικρότερη από ένα λεπτό, ο χρονοδιακόπτης θα λήξει εάν δεν εκτελεστούν λειτουργίες για περίπου ένα λεπτό. Διαφορετικά, το χρονόμετρο θα λήξει κανονικά.
 • Η περιστροφή της οθόνης στη θέση αυτοπροσωπογραφία δεν θα ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αυτο-πορτρέτο αν έχει επιλεγεί Απενεργοποίηση για τη λειτουργία Αυτοπροσωπογραφία ( 0 Αυτοπροσωπογραφία Λειτουργία ).

Αναπαραγωγή

Γυρίστε αριστερά ή δεξιά για να δείτε άλλες φωτογραφίες κατά την αναπαραγωγή πλήρους κάδρου.

Σε προβολή πλήρους κάδρου, αγγίζοντας το κάτω μέρος της οθόνης εμφανίζεται μια γραμμή προώθησης καρέ. Σύρετε το δάχτυλό σας αριστερά ή δεξιά πάνω από τη γραμμή για γρήγορη κύλιση σε άλλες φωτογραφίες.

Μπάρα προώθησης πλαισίου

Χρησιμοποιήστε χειρονομίες τεντώματος και τσιμπήματος για μεγέθυνση και σμίκρυνση και σύρετε για κύλιση. Μπορείτε επίσης να δώσετε στην οθόνη δύο γρήγορα χτυπήματα για μεγέθυνση από την αναπαραγωγή πλήρους κάδρου ή να ακυρώσετε το ζουμ.

Για να κάνετε "σμίκρυνση" σε μια προβολή μικρογραφίας, χρησιμοποιήστε μια κίνηση τσιμπήματος στην αναπαραγωγή πλήρους κάδρου. Χρησιμοποιήστε το pinch and stretch για να επιλέξετε τον αριθμό των εικόνων που θα εμφανίζονται από 4, 9 και 72 καρέ.

Αναπαραγωγή ταινίας

Πατήστε τον οδηγό στην οθόνη για να ξεκινήσει η αναπαραγωγή ταινιών (οι ταινίες υποδεικνύονται με ένα 1 ). Αγγίξτε την οθόνη για παύση ή συνέχιση ή πατήστε Z για έξοδο από την αναπαραγωγή πλήρους κάδρου.

Οδηγός

Το μενού i

Πατήστε το i εικονίδιο για να εμφανιστεί το i μενού κατά τη διάρκεια της λήψης ( 0 Το i Button ( i Icon) , το i Μενού ).

Πατήστε στοιχεία για να δείτε τις επιλογές.

Εισαγωγή κειμένου

Όταν εμφανίζεται ένα πληκτρολόγιο, μπορείτε να εισαγάγετε κείμενο πατώντας τα πλήκτρα (για να περιηγηθείτε στα κεφαλαία και πεζά και τα πληκτρολόγια συμβόλων, πατήστε το κουμπί επιλογής πληκτρολογίου) ή να μετακινήσετε τον κέρσορα πατώντας στην περιοχή εμφάνισης κειμένου.

Περιοχή εμφάνισης κειμένου

Περιοχή πληκτρολογίου

Επιλογή πληκτρολογίου

Σύρετε προς τα πάνω ή προς τα κάτω για κύλιση.

Πατήστε ένα εικονίδιο μενού για να επιλέξετε ένα μενού.

Πατήστε στοιχεία μενού για να εμφανίσετε επιλογές και πατήστε εικονίδια ή ρυθμιστικά για αλλαγή.

Για έξοδο χωρίς να αλλάξετε ρυθμίσεις, πατήστε Z .

Η οθόνη αφής

Η οθόνη αφής ανταποκρίνεται στον στατικό ηλεκτρισμό και μπορεί να μην ανταποκρίνεται όταν καλύπτεται με προστατευτικές μεμβράνες τρίτων, όταν αγγίζεται με νύχια ή χέρια με γάντια ή όταν αγγίζεται ταυτόχρονα σε πολλές θέσεις. Μην χρησιμοποιείτε υπερβολική δύναμη και μην αγγίζετε την οθόνη με αιχμηρά αντικείμενα.

Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση στοιχείων ελέγχου αφής

Τα χειριστήρια αφής μπορούν να ενεργοποιηθούν ή να απενεργοποιηθούν χρησιμοποιώντας την επιλογή Χειριστήρια αφής στο μενού ρυθμίσεων.

Το κουμπί DISP

Χρησιμοποιήστε το κουμπί DISP για να προβάλετε ή να αποκρύψετε ενδείξεις στην οθόνη ή στο σκόπευτρο.

Λειτουργία φωτογραφίας

Στη λειτουργία φωτογραφίας, πατώντας το κουμπί DISP η οθόνη εναλλάσσεται ως εξής:

Οι δείκτες είναι ενεργοποιημένοι

Απλοποιημένη εμφάνιση

Ιστόγραμμα 1

Εικονικός ορίζοντας

Οθόνη πληροφοριών 2 ( 0 Η οθόνη πληροφοριών )

Δεν εμφανίζεται κατά τη φωτογράφηση πολλαπλής έκθεσης ή όταν είναι επιλεγμένο το Off για την προσαρμοσμένη ρύθμιση d7 ( Εφαρμογή ρυθμίσεων στη ζωντανή προβολή ).

Δεν εμφανίζεται στο σκόπευτρο.

Λειτουργία ταινίας

Στη λειτουργία ταινίας, πατώντας το κουμπί DISP η οθόνη εναλλάσσεται ως εξής:

Οι δείκτες είναι ενεργοποιημένοι

Απλοποιημένη εμφάνιση

Ιστόγραμμα

Εικονικός ορίζοντας

Τα κουμπιά X και W

Τα X και W χρησιμοποιούνται για μεγέθυνση ή σμίκρυνση της οθόνης στην οθόνη κατά τη λήψη και την αναπαραγωγή.

Κυνήγι

Πατήστε X για μεγέθυνση στην οθόνη στην οθόνη. Πατήστε X για να αυξήσετε την αναλογία ζουμ, W για σμίκρυνση.

Αναπαραγωγή

Πατήστε X για μεγέθυνση των εικόνων κατά την αναπαραγωγή πλήρους κάδρου. Πατήστε X για να αυξήσετε την αναλογία ζουμ, W για σμίκρυνση. Πατώντας το W όταν η εικόνα εμφανίζεται σε πλήρες κάδρο "μειώνει" στη λίστα μικρογραφιών.

Το A ( L ).

Το A ( L ) μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη λήψη για κλείδωμα της εστίασης και της έκθεσης και κατά την αναπαραγωγή για την προστασία της τρέχουσας εικόνας.

Κυνήγι

Πατήστε το κουμπί A ( L ) για να κλειδώσετε την εστίαση και την έκθεση.

Αναπαραγωγή

Προστατέψτε την τρέχουσα εικόνα.

Το κουμπί G

Πατήστε το G για να δείτε τα μενού.

1 D : Μενού αναπαραγωγής
2 C : Μενού λήψης φωτογραφιών
3 1 : Μενού λήψης ταινίας
4 A : Μενού προσαρμοσμένων ρυθμίσεων
5 B : Μενού ρύθμισης
6 N : Ρετουσάρισμα μενού
7 O / m : Το μενού μου ή πρόσφατες ρυθμίσεις (προεπιλογή στο Μενού μου)
8 d : Εικονίδιο βοήθειας
9 Τρέχουσες Ρυθμίσεις

Χρήση των Μενού

Μπορείτε να πλοηγηθείτε στα μενού χρησιμοποιώντας τον πολυ-επιλογέα και το κουμπί J

 • 1 : Μετακινήστε τον κέρσορα προς τα πάνω
 • 3 : Μετακινήστε τον κέρσορα προς τα κάτω
 • 4 : Ακύρωση και επιστροφή στο προηγούμενο μενού
 • 2 : Επιλέξτε επισημασμένο στοιχείο ή υπομενού εμφάνισης
 • J : Επιλέξτε επισημασμένο στοιχείο
 1. Επισημάνετε το εικονίδιο για το τρέχον μενού.

  Πατήστε 4 για να επισημάνετε το εικονίδιο για το τρέχον μενού.

 2. Επιλέξτε ένα μενού.

  Πατήστε 1 ή 3 για να επιλέξετε το επιθυμητό μενού.

 3. Τοποθετήστε τον κέρσορα στο επιλεγμένο μενού.

  Πατήστε 2 για να τοποθετήσετε τον κέρσορα στο επιλεγμένο μενού.

 4. Επισημάνετε ένα στοιχείο μενού.

  Πατήστε 1 ή 3 για να επισημάνετε ένα στοιχείο μενού (τα στοιχεία που εμφανίζονται με γκρι χρώμα δεν είναι διαθέσιμα αυτήν τη στιγμή και δεν μπορούν να επιλεγούν).

 5. Επιλογές εμφάνισης.

  Πατήστε 2 για να εμφανιστούν οι επιλογές για το επιλεγμένο στοιχείο μενού.

 6. Επισημάνετε μια επιλογή.

  Πατήστε 1 ή 3 για να επισημάνετε μια επιλογή (οι επιλογές που εμφανίζονται με γκρι χρώμα δεν είναι διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή και δεν μπορούν να επιλεγούν).

 7. Επιλέξτε το επισημασμένο στοιχείο.

  Πατήστε το J για να επιλέξετε το επισημασμένο στοιχείο. Για έξοδο χωρίς να κάνετε επιλογή, πατήστε το κουμπί G Για έξοδο από τα μενού και επιστροφή στη λειτουργία λήψης, πατήστε το κουμπί λήψης μέχρι τη μέση.

Μπορείτε επίσης να πλοηγηθείτε στα μενού χρησιμοποιώντας τα χειριστήρια αφής ( 0 Πλοήγηση στα μενού ).

Το d (Βοήθεια).

Εάν ένα d εμφανίζεται στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης, μπορείτε να προβάλετε μια περιγραφή της τρέχουσας επιλεγμένης επιλογής ή μενού πατώντας το κουμπί W Πατήστε 1 ή 3 για κύλιση του κειμένου ή πατήστε W για να επιστρέψετε στα μενού.

Το i Button ( i Icon)

Για γρήγορη πρόσβαση σε ρυθμίσεις που χρησιμοποιούνται συχνά, πατήστε το i ή πατήστε το i στην οθόνη.

ή

Πατήστε το επιθυμητό στοιχείο ή επισημάνετε στοιχεία και πατήστε το J για να προβάλετε τις επιλογές. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις επισημαίνοντας στοιχεία και περιστρέφοντας τους επιλογείς εντολών. Τα στοιχεία που εμφανίζονται στη λειτουργία φωτογραφίας διαφέρουν από αυτά που εμφανίζονται στη λειτουργία ταινίας.

Το Μενού i

Πατώντας το i κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής εμφανίζεται ένα μενού με συχνές επιλογές αναπαραγωγής με ευαισθησία στο περιβάλλον.

Προσαρμογή του Μενού i

Τα στοιχεία που εμφανίζονται στο i μπορούν να επιλεγούν χρησιμοποιώντας την προσαρμοσμένη ρύθμιση f1 ( μενού Προσαρμογή i ).

 1. Επιλέξτε Προσαρμοσμένη ρύθμιση f1.

  Στο μενού Προσαρμοσμένες ρυθμίσεις, επισημάνετε την Προσαρμοσμένη ρύθμιση f1 ( μενού Προσαρμογή i ) και πατήστε το J (για πληροφορίες σχετικά με τη χρήση των μενού, ανατρέξτε στο "Το G ", 0 Το κουμπί G ).

 2. Επιλέξτε μια θέση.

  Επισημάνετε μια θέση στο μενού που θέλετε να επεξεργαστείτε και πατήστε J .

 3. Διάλεξε μια επιλογή.

  Επισημάνετε μια επιλογή και πατήστε το J για να την αντιστοιχίσετε στην επιλεγμένη θέση και επιστρέψτε στο μενού που εμφανίζεται στο Βήμα 2. Επαναλάβετε τα βήματα 2 και 3 όπως θέλετε.

 4. Εξοδος.

  Πατήστε το G για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές και να βγείτε.

Επιλογές που μπορούν να αντιστοιχιστούν στο μενού i

Οι ακόλουθες επιλογές μπορούν να αντιστοιχιστούν στο i για τη λειτουργία φωτογραφίας:

 • Επιλέξτε περιοχή εικόνας
 • Ποιότητα εικόνας
 • Μέγεθος εικόνας
 • Αντιστάθμιση έκθεσης
 • Ρυθμίσεις ευαισθησίας ISO
 • ισορροπία του λευκού χρώματος
 • Ρύθμιση ελέγχου εικόνας
 • Χρωματικός χώρος
 • Ενεργός D-Lighting
 • Μακράς έκθεσης NR
 • Υψηλό ISO NR
 • Μέτρηση
 • Λειτουργία φλας
 • Flash αποζημίωση
 • Λειτουργία εστίασης
 • Λειτουργία περιοχής AF
 • Οπτικό VR
 • Αυτόματο bracketing
 • Πολλαπλή έκθεση
 • HDR (υψηλό δυναμικό εύρος)
 • Αθόρυβη φωτογραφία
 • Λειτουργία απελευθέρωσης
 • Προσαρμοσμένα χειριστήρια (σκοποβολή)
 • Λειτουργία καθυστέρησης έκθεσης
 • Τύπος κλείστρου
 • Εφαρμογή ρυθμίσεων για ζωντανή προβολή
 • Κορυφαία σημεία
 • Φωτεινότητα οθόνης/σκόπευτρο
 • Σύνδεση Bluetooth
 • Σύνδεση Wi-Fi
 • Ασύρματη απομακρυσμένη σύνδεση

Το μενού της λειτουργίας ταινίας i μπορεί να προσαρμοστεί χρησιμοποιώντας την προσαρμοσμένη ρύθμιση g1 ( μενού Προσαρμογή i ). οι διαθέσιμες επιλογές διαφέρουν από αυτές για τη λειτουργία φωτογραφίας.

Τα κουμπιά λειτουργιών ( Fn1 και Fn2 )

Τα κουμπιά Fn1 και Fn2 μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για γρήγορη πρόσβαση σε επιλεγμένες ρυθμίσεις κατά τη λήψη. Οι ρυθμίσεις που έχουν εκχωρηθεί σε αυτά τα κουμπιά μπορούν να επιλεγούν χρησιμοποιώντας την Προσαρμοσμένη ρύθμιση f2 ( Προσαρμοσμένα χειριστήρια (λήψη) ) και η επιλεγμένη ρύθμιση προσαρμόζεται πατώντας το κουμπί και περιστρέφοντας τους επιλογείς εντολών. Στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, το κουμπί Fn1 χρησιμοποιείται για την ισορροπία λευκού και το κουμπί Fn2 για την επιλογή των λειτουργιών εστίασης και περιοχής AF.

Κουμπί Fn1

Κουμπί Fn2

Προσαρμογή των κουμπιών λειτουργιών

Η λειτουργία που εκτελείται από τα κουμπιά λειτουργιών στη λειτουργία φωτογραφίας επιλέγεται χρησιμοποιώντας την προσαρμοσμένη ρύθμιση f2 ( Προσαρμοσμένα χειριστήρια (λήψη) ).

 1. Επιλέξτε Προσαρμοσμένη ρύθμιση f2.

  Στο μενού Προσαρμοσμένες ρυθμίσεις, επισημάνετε την Προσαρμοσμένη ρύθμιση f2 ( Προσαρμοσμένα στοιχεία ελέγχου (λήψη) ) και πατήστε το J (για πληροφορίες σχετικά με τη χρήση των μενού, ανατρέξτε στο "Το G ", 0 Το κουμπί G ).

 2. Επιλέξτε ένα κουμπί.

  Επισημάνετε την επιλογή για το επιθυμητό κουμπί και πατήστε J . Επιλέξτε το κουμπί FN1 να επιλέξετε το ρόλο που διαδραματίζει το κουμπί FN1, κουμπί FN2 να επιλέξετε το ρόλο που διαδραματίζει το κουμπί FN2.

 3. Διάλεξε μια επιλογή.

  Επισημάνετε μια επιλογή και πατήστε το J για να την αντιστοιχίσετε στο επιλεγμένο κουμπί και επιστρέψτε στο μενού που εμφανίζεται στο Βήμα 2. Επαναλάβετε τα βήματα 2 και 3 για να επιλέξετε τον ρόλο που θα παίξει το κουμπί που απομένει.

 4. Εξοδος.

  Πατήστε το G για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές και να βγείτε.

Ρόλοι που μπορούν να αντιστοιχιστούν στα κουμπιά λειτουργιών

Οι ακόλουθοι ρόλοι μπορούν να αντιστοιχιστούν στα κουμπιά λειτουργιών στη λειτουργία φωτογραφίας:

 • AF-ON
 • Κλείδωμα AF μόνο
 • Κλείδωμα AE (κρατήστε)
 • Κλείδωμα AE (Επαναφορά κατά την απελευθέρωση)
 • Μόνο κλειδαριά AE
 • Κλείδωμα AE/AF
 • Κλείδωμα FV
 • Σβήσιμο φλας
 • Προεπισκόπηση
 • Ο βραχίονας έσκασε
 • + NEF (RAW)
 • Παρακολούθηση θέματος
 • Οθόνη πλέγματος πλαισίωσης
 • Ενεργοποίηση/απενεργοποίηση μεγέθυνσης
 • ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΜΟΥ
 • Πρόσβαση στο κορυφαίο στοιχείο στο ΜΕΝΟΥ ΜΟΥ
 • Αναπαραγωγή
 • Επιλέξτε περιοχή εικόνας
 • Ποιότητα/μέγεθος εικόνας
 • ισορροπία του λευκού χρώματος
 • Ρύθμιση ελέγχου εικόνας
 • Ενεργός D-Lighting
 • Μέτρηση
 • Λειτουργία φλας/αντιστάθμιση
 • Λειτουργία απελευθέρωσης
 • Λειτουργία εστίασης/Λειτουργία περιοχής AF
 • Αυτόματο bracketing
 • Πολλαπλή έκθεση
 • HDR (υψηλό δυναμικό εύρος)
 • Λειτουργία καθυστέρησης έκθεσης
 • Κορυφαία σημεία
 • Κανένας

Οι ρόλοι που παίζουν τα κουμπιά λειτουργιών στη λειτουργία ταινίας μπορούν να επιλεγούν χρησιμοποιώντας την προσαρμοσμένη ρύθμιση g2 ( Προσαρμοσμένα στοιχεία ελέγχου ). οι διαθέσιμες επιλογές διαφέρουν από αυτές για τη λειτουργία φωτογραφίας.

Το Flash Pop-Up Control

Σύρετε το αναδυόμενο φλας για να ανυψώσετε το ενσωματωμένο φλας.

Ανυψώστε το ενσωματωμένο φλας για φωτογράφηση με φλας. Το ενσωματωμένο φλας δεν θα ανάψει όταν είναι χαμηλωμένο.