Διατίθεται ποικιλία αξεσουάρ για τη φωτογραφική μηχανή Nikon.

Πηγές ενέργειας
 • EN-EL25a / EN-EL25 Επαναφορτιζόμενη μπαταρία Li-ion : Πρόσθετες μπαταρίες EN-EL25a / EN-EL25 διατίθενται από τοπικούς λιανοπωλητές και αντιπροσώπους σέρβις Nikon . Ο αριθμός των λήψεων που μπορούν να ληφθούν (διάρκεια μπαταρίας) διαφέρει ( 0 Αντοχή μπαταρίας ) επειδή η χωρητικότητα της μπαταρίας διαφέρει όταν χρησιμοποιείτε το EN-EL25a και το EN-EL25 .
 • Φορτιστής μπαταριών MH-32 : Το MH-32 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επαναφόρτιση των μπαταριών EN-EL25a / EN-EL25 .
 • EH-73P Charging AC Adapter : Το EH-73P μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση των μπαταριών EN-EL25a / EN-EL25 που έχουν τοποθετηθεί στην κάμερα (η μπαταρία φορτίζει μόνο όταν η κάμερα είναι απενεργοποιημένη).
Φίλτρα
 • Τα φίλτρα ουδέτερου χρώματος (NC) μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία του φακού.
 • Για να αποφύγετε τη δημιουργία φαντασμάτων, αποφύγετε τη χρήση φίλτρων όταν το θέμα είναι πλαισιωμένο με έντονο φως ή όταν μια φωτεινή πηγή φωτός βρίσκεται στο κάδρο.
 • Συνιστάται η μέτρηση κεντρικού βάρους εάν η μέτρηση μήτρας δεν παράγει τα επιθυμητά αποτελέσματα για φίλτρα με συντελεστές έκθεσης (παράγοντες φίλτρου) πάνω από 1× (Y44, Y48, Y52, O56, R60, X0, X1, C-PL, ND2S, ND4, ND4S, ND8, ND8S, ND400, A2, A12, B2, B8, B12). Δείτε το εγχειρίδιο του φίλτρου για λεπτομέρειες.
 • Τα φίλτρα που προορίζονται για φωτογραφία με ειδικά εφέ μπορεί να επηρεάσουν την αυτόματη εστίαση ή την ένδειξη εστίασης ( I ).
Καλώδια USB Καλώδιο USB UC-E21 : Καλώδιο USB με υποδοχή Micro-B για σύνδεση με την κάμερα και υποδοχή τύπου Α για σύνδεση στη συσκευή USB.
Αντάπτορες ζεστών παπουτσιών AS-15 Sync Terminal Adapter : Τοποθετήστε το AS-15 στο hot shoe της κάμερας για να συνδέσετε φώτα στούντιο strobe ή άλλο εξοπλισμό φλας μέσω τερματικού συγχρονισμού.
Αξεσουάρ καλύμματα παπουτσιών BS-1 Αξεσουάρ κάλυμμα παπουτσιού : Ένα κάλυμμα που προστατεύει το παπούτσι αξεσουάρ όταν δεν έχει προσαρτηθεί μονάδα φλας.
Καπέλα σώματος BF-N1 Body Cap : Το καπάκι σώματος αποτρέπει την είσοδο σκόνης στη φωτογραφική μηχανή όταν ο φακός δεν είναι στη θέση του.
Αξεσουάρ προσοφθάλμιου σκόπευτρου

DK-30 Rubber Eyecup : Το DK-30 κάνει την εικόνα στο σκόπευτρο πιο ευδιάκριτη, αποτρέποντας την κόπωση των ματιών.

Αφαιρώ

Αντικαθιστώ

Τοποθέτηση προσαρμογέων

Προσαρμογέας βάσης FTZ: Ένας προσαρμογέας που επιτρέπει τη χρήση φακών βάσης NIKKOR F με ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές που υποστηρίζουν εναλλάξιμους φακούς βάσης Z. Η γωνία εικόνας είναι ισοδύναμη με εκείνη ενός φακού με εστιακή απόσταση ισοδύναμη με φορμά 35 mm περίπου 1,5 φορές μεγαλύτερη.

 • Για πληροφορίες σχετικά με την τοποθέτηση, την αφαίρεση, τη συντήρηση και τη χρήση προσαρμογέων βάσης FTZ, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο του προσαρμογέα βάσης.
Μικρόφωνα
 • ME-1 Stereo Microphone : Συνδέστε το ME-1 στην υποδοχή μικροφώνου της κάμερας για να εγγράψετε στερεοφωνικό ήχο και να μειώσετε την πιθανότητα λήψης θορύβου του εξοπλισμού (όπως τους ήχους που παράγονται από τον φακό κατά την αυτόματη εστίαση).
 • ME-W1 Ασύρματο μικρόφωνο : Χρησιμοποιήστε αυτό το ασύρματο μικρόφωνο Bluetooth για εγγραφή εκτός κάμερας.
Τηλεχειριστήρια

Τηλεχειριστήριο ML-L7 : Αφού συνδυαστεί με την κάμερα, το ML-L7 μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λήψη φωτογραφιών και εγγραφή ταινιών από απόσταση.

 • Χρησιμοποιήστε τις επιλογές ασύρματου τηλεχειριστηρίου (ML-L7) > Αποθήκευση ασύρματου τηλεχειριστηρίου στο μενού ρύθμισης της κάμερας για να αντιστοιχίσετε την κάμερα με το τηλεχειριστήριο.
 • Η κάμερα μπορεί να αντιστοιχιστεί μόνο με ένα τηλεχειριστήριο κάθε φορά. Εάν γίνει διαδοχική σύζευξη με περισσότερα από ένα τηλεχειριστήρια, η κάμερα θα ανταποκρίνεται μόνο στο τηλεχειριστήριο με το οποίο αντιστοιχίστηκε τελευταία φορά.
 • Για να ενεργοποιήσετε ξανά την κάμερα μετά τη λήξη του χρονοδιακόπτη αναμονής και την απενεργοποίηση της οθόνης και του εικονοσκοπίου, ενεργοποιήστε το τηλεχειριστήριο και πατήστε παρατεταμένα το κουμπί λήψης ή εγγραφής ταινίας του τηλεχειριστηρίου.
 • Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο του τηλεχειριστηρίου ή στην ενότητα του μενού ρυθμίσεων του στοιχείου Επιλογές ασύρματου τηλεχειριστηρίου (ML-L7) στο κεφάλαιο "Οδηγός μενού" του Εγχειριδίου αναφοράς .

Η διαθεσιμότητα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη χώρα ή την περιοχή. Δείτε τον ιστότοπο ή τα φυλλάδια μας για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες.

Φόρτιση μετασχηματιστών AC

Όταν τοποθετηθούν στην κάμερα, οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ιόντων λιθίου EN-EL25a / EN-EL25 θα φορτίζονται ενώ η κάμερα είναι συνδεδεμένη σε έναν προαιρετικό προσαρμογέα φόρτισης AC EH-73P . Κάθε μπαταρία, όταν εξαντληθεί, θα φορτιστεί πλήρως σε περίπου 3 ώρες και 30 λεπτά. Σημειώστε ότι σε χώρες ή περιοχές όπου απαιτείται, οι μετασχηματιστές φόρτισης AC παρέχονται με συνδεδεμένο προσαρμογέα βύσματος. το σχήμα του προσαρμογέα βύσματος ποικίλλει ανάλογα με τη χώρα πώλησης.

 1. Τοποθετήστε το EN-EL25a / EN-EL25 στην κάμερα ( 0 Τοποθετήστε την μπαταρία και μια κάρτα μνήμης ).

 2. Αφού επιβεβαιώσετε ότι η κάμερα είναι απενεργοποιημένη, συνδέστε τον προσαρμογέα φόρτισης AC χρησιμοποιώντας το καλώδιο USB που παρέχεται με την κάμερα και συνδέστε τον προσαρμογέα. Χρησιμοποιήστε μόνο ένα καλώδιο USB UC-E21 και έναν προσαρμογέα φόρτισης EH-73P. μην χρησιμοποιείτε άλλους προσαρμογείς φόρτισης ή προσαρμογείς USB-AC τρίτων κατασκευαστών ή φορτιστές smartphone. Εισαγάγετε το βύσμα ή τον προσαρμογέα βύσματος κατευθείαν στην πρίζα και όχι υπό γωνία και τηρήστε την ίδια προφύλαξη όταν αποσυνδέετε τον προσαρμογέα φόρτισης AC.

  Λάμπα φόρτισης

  Η λυχνία φόρτισης της κάμερας ανάβει πορτοκαλί ενώ η φόρτιση βρίσκεται σε εξέλιξη και σβήνει όταν ολοκληρωθεί η φόρτιση. Λάβετε υπόψη ότι παρόλο που η κάμερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενώ είναι συνδεδεμένη, η μπαταρία δεν θα φορτίζεται και η κάμερα δεν θα αντλεί ρεύμα από το τροφοδοτικό AC φόρτισης ενώ η κάμερα είναι ενεργοποιημένη.

 3. Αποσυνδέστε και αποσυνδέστε το τροφοδοτικό φόρτισης AC όταν ολοκληρωθεί η φόρτιση.

Η λάμπα φόρτισης

Εάν η μπαταρία δεν μπορεί να φορτιστεί χρησιμοποιώντας το τροφοδοτικό φόρτισης AC, για παράδειγμα επειδή η μπαταρία δεν είναι συμβατή ή η θερμοκρασία της κάμερας είναι αυξημένη, η λυχνία φόρτισης θα αναβοσβήσει γρήγορα για περίπου 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια θα σβήσει. Εάν η λυχνία φόρτισης είναι σβηστή και δεν παρατηρήσατε τη φόρτιση της μπαταρίας, ενεργοποιήστε την κάμερα και ελέγξτε τη στάθμη της μπαταρίας.