Izberite, kako bodo nove fotografije obdelane. Za več informacij glejte »Nastavitev nadzora slike« ( 0 Nastavitev nadzora slike ).

Nastavi nadzor slike: spreminjanje nadzora slike

Obstoječe prednastavljene ali prilagojene nastavitve slike je mogoče spremeniti tako, da ustrezajo prizoru ali ustvarjalnemu namenu uporabnika.

  1. Izberite nadzor slike.

    Označite želeni Picture Control na seznamu Picture Control in pritisnite 2 .

  2. Prilagodite nastavitve.

    Pritisnite 1 ali 3 da označite želeno nastavitev, in pritisnite 4 ali 2 da izberete vrednost v korakih po 1, ali zavrtite gumb za podukaze, da izberete vrednost v korakih po 0,25 (razpoložljive možnosti se razlikujejo glede na izbrano funkcijo Picture Control). Za hitro prilagajanje ravni za uravnoteženo ostrenje , ostrenje srednjega razpona in jasnost označite Hitro ostrino in pritisnite 4 ali 2 . Ta korak ponavljajte, dokler ne prilagodite vseh nastavitev. Privzete nastavitve lahko obnovite s pritiskom na gumb O

  3. Shranite spremembe in zapustite.

    Pritisnite J da shranite spremembe in se vrnete na seznam Picture Control.

Nadzor slike po meri

Spremembe obstoječih nadzorov slike lahko shranite kot nadzor slike po meri z možnostjo Manage Picture Control v meniju za fotografiranje ali snemanje filma. Kontrole slike po meri lahko kopirate na pomnilniško kartico in jih uporabite v združljivi programski opremi ali delite med fotoaparati istega modela.

Meni i

Spreminjanje Picture Control v meniju i omogoča predogled učinka na zaslonu. Označite Set Picture Control v i in pritisnite J , nato pritisnite 4 in 2 da izberete Picture Control, in pritisnite 3 za prikaz nastavitev Picture Control.