Kamera samodejno posname fotografije v izbranih intervalih, da ustvari tihi film s časovnim zamikom.

Če izberete film s časovnim zamikom, se prikažejo spodnje možnosti.

 • Start : Začnite snemati s časovnim zamikom. Snemanje se začne po približno 3 s in se nadaljuje v izbranem intervalu za izbrani čas snemanja.
 • Interval : Izberite interval med posnetki v minutah in sekundah.
 • Čas fotografiranja : izberite, kako dolgo bo kamera še naprej snemala slike (ure in minute).
 • Glajenje osvetlitve : Izbira Vklop zgladi nenadne spremembe osvetlitve v načinih, ki niso M (upoštevajte, da glajenje osvetlitve učinkuje samo v načinu M, če je vklopljen samodejni nadzor občutljivosti ISO). Velike spremembe v svetlosti motiva med fotografiranjem lahko povzročijo očitne razlike v osvetlitvi, v tem primeru bo morda treba skrajšati interval med posnetki.
 • Tiha fotografija : izberite Vklop, da utišate zaklop med fotografiranjem.
 • Velikost sličic/hitrost sličic : izberite velikost in hitrost sličic za končni film.
 • Prednost intervala : izberite Vklopljeno, da zagotovite, da so kadri, posneti v načinih P in A , posneti v izbranem intervalu, Izklopljeno, da zagotovite, da so fotografije pravilno osvetljene. Če je izbrano Vklop , izberite način ostrenja MF ali AF-C in preverite, ali je najmanjša hitrost zaklopa, izbrana za nastavitve občutljivosti ISO > Samodejni nadzor občutljivosti ISO v meniju za fotografiranje, hitrejša od intervala. Če je za način ostrenja izbran AF-C , preverite, ali je za nastavitev po meri a1 ( izbira prioritete AF-C ) izbrana Sprostitev.

Snemanje filmov s časovnim zamikom

Pred streljanjem

Pred snemanjem videoposnetka s časovnim zamikom izberite Časovni pas in datum v nastavitvenem meniju in se prepričajte, da je ura fotoaparata nastavljena na pravilen čas in datum, nato pa naredite testni posnetek pri trenutnih nastavitvah in si oglejte rezultate. Filmi s časovnim zamikom se posnamejo z izrezovanjem filma; če želite preveriti kompozicijo, tapnite gumb X na zaslonu s časovnim zamikom (če se želite vrniti na zaslon s časovnim zamikom , tapnite W ). Za dosledno obarvanje izberite nastavitev beline, ki ni 4 (samodejno) ali D (samodejna naravna svetloba).

Da zagotovite, da fotografiranje ne bo prekinjeno, se prepričajte, da je baterija fotoaparata popolnoma napolnjena. Če ste v dvomih, pred uporabo napolnite baterijo.

 1. Izberite film s časovnim zamikom .

  Označite Video s časovnim zamikom v meniju za fotografiranje in pritisnite 2 .

  Prikazane bodo možnosti za film s časovnim zamikom.

 2. Prilagodite nastavitve videoposnetka s časovnim zamikom.

  Prilagodite naslednje nastavitve:

  • Interval : Interval (v minutah in sekundah) mora biti daljši od najpočasnejše pričakovane hitrosti zaklopa.

   Označite Interval in pritisnite 2 .

   Izberite interval in pritisnite J

  • Čas fotografiranja : Skupni čas fotografiranja (v urah in minutah) je lahko do 7 ur in 59 minut.

   Označite Čas fotografiranja in pritisnite 2 .

   Izberite čas fotografiranja in pritisnite J

  • Glajenje osvetlitve : omogočite ali onemogočite glajenje osvetlitve.

   Označite Izravnavanje osvetlitve in pritisnite 2 .

   Označite možnost in pritisnite J

  • Tiho fotografiranje : omogoči ali onemogoči tiho fotografiranje.

   Označite Tiho fotografiranje in pritisnite 2 .

   Označite možnost in pritisnite J

  • Velikost sličic/hitrost sličic : izberite velikost sličic in hitrost, s katero se bo predvajal končni film.

   Označite Velikost slike/hitrost sličic in pritisnite 2 .

   Označite možnost in pritisnite J

  • Interval priority : Omogočite ali onemogočite Interval priority .

   Označite Interval priority in pritisnite 2 .

   Označite možnost in pritisnite J

 3. Začni streljati.

  Označite Start in pritisnite J Snemanje se začne po približno 3 s. Zaslon se izklopi in fotoaparat posname fotografije v izbranem intervalu za izbrani čas fotografiranja.

Med streljanjem

Med fotografiranjem sveti lučka za dostop do pomnilniške kartice. Ne glede na izbrano možnost za nastavitev po meri c3 ( Zakasnitev izklopa , 0 c3: Zakasnitev izklopa ) > Časovnik pripravljenosti, časovnik pripravljenosti med fotografiranjem ne bo potekel.

Prilagajanje nastavitev med posnetki

Nastavitve fotografiranja in menija je mogoče prilagajati med posnetki. Upoštevajte pa, da se bo monitor izklopil približno 2 s pred naslednjim posnetkom.

Konec streljanja

Če želite končati snemanje, preden posnamete vse fotografije, med posnetki J Prav tako imate možnost, da pritisnete G da prikažete meni s časovnim presledkom , označite Izklop in pritisnete J Če pa je čas, izbran za Interval , zelo kratek, pritiskanje J med posnetki morda ne bo imelo učinka ali pa se meni s časovnim zamikom morda ne bo prikazal, ko G , v tem primeru boste morali fotoaparat izklopiti. .

 • Ko se snemanje konča, bo iz posnetkov, posnetih do te točke, ustvarjen film in fotoaparat bo zapustil način fotografiranja. Če odstranite baterijo ali izvržete pomnilniško kartico, se snemanje konča (vendar ne bo zaslišal piska) in film ne bo posnet.

Izračun dolžine končnega filma

Skupno število sličic v končnem filmu se lahko izračuna tako, da se čas snemanja deli z intervalom, zaokroži navzgor in sešteje 1. Dolžino končnega filma lahko nato izračunate tako, da delite število posnetkov s hitrostjo sličic, izbrano za Velikost sličic/hitrost sličic . 48-slikovni film, posnet pri 1920 × 1080; 24p bo na primer dolg približno dve sekundi. Največja dolžina za filme s časovnim zamikom je 20 minut.

Velikost okvirja/hitrost sličic

Indikator pomnilniške kartice

Dolžina posnetka/največja dolžina

Filmi s časovnim zamikom

Časovnega zamika ni mogoče kombinirati z nekaterimi funkcijami fotoaparata, vključno s snemanjem videoposnetkov, dolgotrajnimi osvetlitvami (fotografija z žarnico ali s časovnim zamikom), samosprožilcem, kadriranjem, HDR (visok dinamični razpon), večkratno osvetlitvijo in fotografiranjem z intervalnim časovnikom. Active D-Lighting je samodejno onemogočen. Ker se lahko hitrost zaklopa in čas, potreben za snemanje slike na pomnilniško kartico, razlikujeta od posnetka do posnetka, se lahko interval med posnetim posnetkom in začetkom naslednjega posnetka razlikuje. Spremembe nastavitev ne bodo uporabljene in snemanje se ne bo začelo, če posnetka s časovnim presledkom ni mogoče posneti pri trenutnih nastavitvah (če je na primer pomnilniška kartica polna, je interval ali čas snemanja nič ali je interval daljši od čas snemanja).

Snemanje se lahko konča, če uporabljate nadzor fotoaparata ali spremenite nastavitve ali je priključen kabel HDMI. Iz posnetkov, posnetih do točke, ko se je snemanje končalo, bo ustvarjen film.

Pregled slike

Gumb K ni mogoče uporabiti za ogled slik med fotografiranjem, vendar bo trenutni okvir prikazan nekaj sekund po vsakem posnetku, če je za Pregled slike v meniju za predvajanje izbrano On ali On (samo monitor) (okvir lahko se ne prikaže, če je interval zelo kratek). Drugih operacij predvajanja ni mogoče izvesti, medtem ko je okvir prikazan.

Tiha fotografija

Če izberete Vklopljeno za tiho fotografijo, onemogočite nekatere funkcije fotoaparata, vključno z:

 • ISO občutljivosti Hi 1 in Hi 2
 • Fotografiranje z bliskavico
 • Zmanjšanje šuma pri dolgi osvetlitvi
 • Zmanjšanje utripanja