Prilagodite nastavitve bliskavice za vgrajeno bliskavico, dodatne bliskavice in fotografiranje z brezžično bliskavico.

Način nadzora bliskavice (vgrajen)

Izberite način nadzora bliskavice za vgrajeno bliskavico.

  • TTL : način i-TTL. Raven bliskavice se samodejno prilagodi glede na pogoje fotografiranja.
  • Ročno : Ročno izberite raven bliskavice (Ročna izhodna količina).

Način nadzora bliskavice (zunanji)

Ko je dodatna bliskavica priključena in vklopljena, se možnost načina nadzora bliskavice (vgrajena) nadomesti z načinom nadzora bliskavice (zunanji) .

Vgrajena bliskavica: merjenje in nadzor bliskavice

Fotoaparat uporablja uravnotežen nadzor bliskavice s polno bliskavico i-TTL z matričnim, sredinsko uteženim in poudarjenim merjenjem, standardni nadzor polnilne bliskavice i-TTL s točkovnim merjenjem. V načinih i-TTL se moč bliskavice prilagodi glede na predbliske monitorja, ki jih odda vgrajena bliskavica, ko pritisnete gumb za sprostitev sprožilca.

  • i-TTL uravnotežena polnilna bliskavica : vgrajena bliskavica oddaja vrsto skoraj nevidnih predbliskavic (monitorskih predbliskavic) tik pred glavno bliskavico. Kamera analizira predbliske, ki se odbijajo od predmetov na vseh področjih kadra, in prilagodi moč bliskavice za naravno ravnovesje med glavnim motivom in osvetlitvijo okolice.
  • Standardna polna bliskavica i-TTL : moč bliskavice je prilagojena tako, da osvetlitev okvirja doseže standardno raven; svetlost ozadja se ne upošteva. Priporočljivo za posnetke, pri katerih je glavni motiv poudarjen na račun podrobnosti ozadja ali ko se uporablja kompenzacija osvetlitve.

Možnosti brezžične bliskavice

Prilagodite nastavitve za hkratni brezžični nadzor več oddaljenih bliskavic. Ta možnost je na voljo samo, če je na fotoaparat nameščena bliskavica SB-500.

Možnost Opis
Y Optični AWL Daljinske bliskavice se upravljajo z nizko intenzivnostjo bliskavic, ki jih oddaja glavna bliskavica ( 0 Nadzor oddaljenih bliskavic ).
Izklopljeno Oddaljeno fotografiranje z bliskavico je onemogočeno.

Možnosti skupine Flash

Prilagodite nastavitve za bliskavice v vsaki skupini, ko uporabljate dodatne bliskavice ( 0 Oddaljeno fotografiranje z bliskavico ).