Ko je izbrana možnost Vklop , bo fotoaparat čas fotografiranja zmanjšal pasove, območja premajhne ali prevelike osvetlitve ali (na fotografijah, posnetih v načinih neprekinjenega sproščanja) neenakomerno obarvanost, ki jo povzroči utripanje takšnih svetlobnih virov, kot so fluorescenčne sijalke ali sijalke z živosrebrnim hlapom. (upoštevajte, da se lahko hitrost sličic zmanjša, medtem ko je v veljavi zmanjšanje utripanja, in da se lahko hitrost sličic upočasni ali postane neenakomerna med zaporedno fotografiranjem).

»Snemanje z zmanjšanjem utripanja« v meniju za fotografiranje

Zmanjšanje utripanja lahko zazna utripanje pri 100 in 120 Hz (povezano z napajalniki AC 50 in 60 Hz). Utripanje morda ne bo zaznano ali pa želeni rezultati morda ne bodo doseženi s temnimi ozadji, svetlimi viri svetlobe ali dekorativnimi svetlobnimi zasloni in drugo nestandardno osvetlitvijo. Odvisno od vira svetlobe lahko pride do majhne zamude, preden se sprožilec sprosti. Če se med fotografiranjem spremeni frekvenca napajanja, morda ne boste dosegli želenih rezultatov.

Zaznavanje utripanja ne bo učinkovalo, če je za način sproščanja izbrana Neprekinjeno H (razširjeno) ali je omogočeno tiho fotografiranje, HDR ali način zakasnitve osvetlitve.