Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Пуњење батерије

Напуните испоручену ЕН‑ЕЛ15ц батерију пре употребе.

Батерија и пуњач

Прочитајте и следите упозорења и мере опреза у „За вашу безбедност“ ( 0 За вашу безбедност ) и „Брига о камери и батерији: опрези“ ( 0 Брига за камеру и батерију: опрез ).

Пуњач батерија

У зависности од земље или региона, пуњач долази са зидним адаптером наизменичне струје или каблом за напајање.

 • Зидни адаптер наизменичне струје : Након уметања зидног адаптера за наизменичну струју у улаз за наизменичну струју пуњача ( q ), померите резу за зидни адаптер наизменичне струје као што је приказано ( w ) и окрените адаптер за 90° да бисте га фиксирали на месту ( e ).

 • Кабл за напајање : Након повезивања кабла за напајање са утикачем у приказаној оријентацији, уметните батерију и прикључите кабл.

 • Истрошена батерија ће се потпуно напунити за око 2 сата и 35 минута.

  Пуњење батерије (трепери)

  Пуњење је завршено (стабилно)

Ако лампица ЦХАРГЕ трепери брзо

Ако лампица ЦХАРГЕ трепери брзо (8 пута у секунди):

 • Дошло је до грешке при пуњењу батерије : Искључите пуњач и уклоните и поново уметните батерију.
 • Температура околине је превисока или превише хладна : Користите пуњач батерија на температурама унутар назначеног температурног опсега (0–40 °Ц/+32–104 °Ф).

Ако проблем и даље постоји, искључите пуњач и прекините пуњење. Однесите батерију и пуњач Nikon овлашћеном сервису.

Пуњење АЦ адаптера

Када је батерија уметнута у камеру, опциони EH-7P адаптер наизменичне струје за пуњење може да се користи за пуњење батерије или напајање камере.

 • ЕН-ЕЛ15а или ЕН-ЕЛ15 батерије се не могу пунити коришћењем АЦ адаптера за пуњење. Уместо тога користите пуњач батерија МХ-25а.
 • Ако је [ Енабле ] изабрано за [ USB повер деливери ] у менију подешавања, АЦ адаптер за пуњење се може користити за напајање фотоапарата. Батерије се неће пунити док камеру напаја спољни извор. За више информација погледајте „'Испорука струје' наспрам 'пуњења'" ( 0 'Испорука струје' наспрам 'пуњења' ).
 1. Уметните ЕН‑ЕЛ15ц у камеру ( 0 Уметање батерије ).

 2. Након што потврдите да је камера искључена, повежите АЦ адаптер за пуњење ( q ) и укључите адаптер.

  Држите утикач равно током уметања и уклањања.

  Пуњење

  • Батерија се пуни док је камера искључена.
  • Лампица пуњења камере ( w ) светли жуто док је пуњење у току. Лампа се гаси када се пуњење заврши.
  • Истрошена батерија ће се потпуно напунити за око 2 сата и 45 минута.

  Повер Деливери

  Камера ће црпити струју из адаптера док је укључена.

 3. Искључите АЦ адаптер за пуњење када је пуњење завршено или када више није потребно за напајање фотоапарата.

АЦ адаптер за пуњење

Ако се батерија не може напунити помоћу АЦ адаптера за пуњење, на пример зато што батерија није компатибилна или је температура камере повишена, лампица пуњења ће брзо трептати око 30 секунди, а затим ће се искључити. Ако је лампица пуњења искључена и нисте приметили пуњење батерије, укључите камеру и проверите ниво батерије.

USB напајање рачунара и пуњење батерије

 • Рачунари ће снабдевати струју за напајање камере или пуњење батерије само када су повезани преко UC-E25 USB кабла (доступан засебно). Приложени USB кабл се не може користити за ову сврху.
 • У зависности од модела и спецификација производа, неки рачунари неће снабдевати струју за напајање фотоапарата или пуњење батерије.