Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Дугме E (компензација експозиције).

Користите ово дугме да бисте променили експозицију у односу на вредност коју је предложила камера. Компензација експозиције се може користити да би слике биле светлије или тамније.

–1 ЕВ

Нема компензације експозиције

+1 ЕВ

Подешавање компензације експозиције

 • Држите дугме E и ротирајте главни командни точкић.
 • Изаберите неку од вредности између –5 ЕВ (подекспозиција) и +5 ЕВ (превелика експозиција). Вредности између –3 ЕВ и +3 ЕВ су доступне у режиму филма.
 • Подразумевано, промене се врше у корацима од 1/3 ЕВ . Величина корака се може променити коришћењем прилагођене поставке б1 [ ЕВ кораци за контролу експозиције ] на 1 / 2 ЕВ.
 • Више вредности чине субјект светлијим, ниже вредности тамнијим.
 • Компензација експозиције није доступна у режиму b .

 • Подешавања компензације експозиције су приказана на контролној табли.
 • Нормална експозиција се може вратити подешавањем компензације експозиције на ±0. Компензација експозиције се не ресетује када је фотоапарат искључен.

 • На вредностима различитим од ±0,0, фотоапарат приказује икону E (режим филма) или E икону и индикатор експозиције (режим фотографије) након што отпустите дугме E Тренутна вредност за компензацију експозиције може се потврдити притиском на дугме E

  Монитор

  Тражило

Режим М

 • У режиму снимања М , компензација експозиције утиче само на индикатор експозиције; брзина затварача и отвор бленде се не мењају.
 • Индикатор експозиције и тренутна вредност за компензацију експозиције могу се приказати притиском на дугме E
 • Када је на снази аутоматска контрола ИСО осетљивости ( 0 Ауто ИСО Сенситивити Цонтрол ), ИСО осетљивост се аутоматски подешава према вредности изабраној за компензацију експозиције.

Коришћење блица

Када се користи опциони блиц, компензација експозиције утиче и на ниво блица и на експозицију, мењајући осветљеност и главног субјекта и позадине. Цустом Сеттинг е3 [ Екпосуре цомп. за блиц ] се може користити за ограничавање ефеката компензације експозиције само на позадину.