Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Слика Дуст Офф Реф Пхото

G дугме U B мени подешавања

Набавите референтне податке за опцију Имаге Дуст Офф у NX Studio . Имаге Дуст Офф обрађује NEF ( RAW ) слике да би ублажио ефекте узроковане прашином која се задржава испред сензора слике камере. За више информација погледајте NX Studio помоћ на мрежи.

Прибављање референтних података за уклањање прашине са слике

 1. Изаберите опцију за почетак.

  • Означите [ Старт ] и притисните J да бисте одмах приказали [ Имаге Дуст Офф реф пхото ] дијалог.

  • Означите [ Цлеан сенсор анд тхен старт ] и притисните J да очистите сензор слике пре почетка. Дијалог [ Имаге Дуст Офф реф пхото ] ће се приказати када се заврши чишћење сензора слике.

  • Да бисте изашли без преузимања референтних података за Имаге Дуст Офф, притисните G
 2. Са сочивом на око десет центиметара (четири инча) од добро осветљеног белог објекта без карактеристика, уоквирите објекат тако да испуни екран, а затим притисните окидач до пола.

  • У режиму аутофокуса, фокус ће се аутоматски поставити на бесконачност.
  • У режиму ручног фокуса, ручно подесите фокус на бесконачност.
 3. Притисните окидач до краја да бисте добили референтне податке о уклањању прашине са слике.

  • Монитор се искључује када се притисне окидач.
  • Ако је референтни објекат превише светао или сувише таман, фотоапарат можда неће моћи да прикупи референтне податке за уклањање прашине са слике и биће приказана порука и камера ће се вратити на екран приказан у кораку 1. Изаберите други референтни објекат и притисните окидач - поново дугме за отпуштање.

Чишћење сензора слике

Референтни подаци о уклањању прашине снимљени пре чишћења сензора слике не могу се користити са фотографијама снимљеним након чишћења сензора слике. Изаберите [ Цлеан сенсор анд тхен старт ] само ако се референтни подаци за уклањање прашине са слике неће користити са постојећим фотографијама.

Прибављање референтних података за уклањање прашине са слике

 • Препоручује се сочиво FX формата са жижном даљином од најмање 50 мм.
 • Када користите зум објектив, зумирајте до краја.
 • Исти референтни подаци се могу користити за фотографије снимљене са различитим сочивима или на различитим отворима бленде.
 • Опција NX Studio Имаге Дуст Офф не може се користити са NEF ( RAW ) сликама снимљеним у величини слике [ Средња ] или [ Мала ].
 • Референтне слике се не могу прегледати помоћу рачунарског софтвера за обраду слика.
 • Мрежни образац се приказује када се референтне слике гледају на камери.