Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Снимање са смањењем треперења

G дугме U C мени за фотографисање

Када је изабрано [ Он ], смањите ефекте треперења из извора светлости као што су флуоресцентне или живине сијалице.

 • Треперење може да изазове неуједначену експозицију или (на фотографијама снимљеним у режимима непрекидног ослобађања) недоследну експозицију или обојеност.
 • Имајте на уму да брзина кадрова за рафално снимање може да опадне или постане нестална када је изабрано [ Он ].

Снимање са смањењем треперења у менију снимања фотографија

 • У зависности од извора светлости, смањење треперења може мало да одложи одзив затварача.
 • Смањење треперења може открити треперење на 100 и 120 Хз (повезано са изворима напајања наизменичном струјом од 50 и 60 Хз). Жељени резултати можда неће бити постигнути ако се фреквенција напајања промени током рафалног фотографисања.
 • Треперење можда неће бити откривено или се жељени резултати можда неће постићи у зависности од извора светлости и услова снимања, на пример са сценама које су јако осветљене или имају тамну позадину.
 • Жељени резултати се можда неће постићи ни са декоративним осветљењем дисплеја и другим нестандардним осветљењем.

[ Снимање са смањењем треперења ] у менију снимања фотографија: Ограничења

Ставка [ Снимање за смањење треперења ] у менију за снимање фотографија не ступа на снагу под неким условима, укључујући када:

 • [ Цонтинуоус Х (ектендед) ] је изабран за режим отпуштања
 • [ Укључено ] је изабрано за [ Тиха фотографија ] у менију снимања фотографија
 • [ Укључено ] је изабрано за [ Тиха фотографија ] у одговарајућем подменију током фотографисања са интервалним тајмером, снимања филма са временским интервалом или померања фокуса
 • ХДР је омогућен
 • Режим одлагања експозиције је укључен