Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Коришћење блица на камери

  1. Поставите блиц на прикључницу за додатну опрему фотоапарата.

    За детаље погледајте упутство које сте добили уз јединицу.

  2. Укључите камеру и блиц.

    Блиц ће почети да се пуни; индикатор спремности блица ( c ) ће се појавити на екрану снимања када се пуњење заврши.

  3. Изаберите режим контроле блица ( 0 Режим контроле блица ) и режим блица ( 0 режима блица ).

  4. Подесите брзину затварача и отвор бленде.

  5. Фотографисати.

Брзина затварача

Брзина затварача се може подесити на следећи начин када се користи опциони блиц:

Моде Брзина затварача
b Аутоматски подешава камера ( 1 / 200 с– 1 / 60 с)
П , А Аутоматски подешава камера ( 1 / 200 с– 1 / 60 с) *
С 1 / 200 с–30 с
М 1 / 200 с–30 с, сијалица , вријеме

Брзина затварача може да се подеси на 30 с ако је за режим блица изабрана спора синхронизација, спора синхронизација са задњом завесом или спора синхронизација са смањењем ефекта црвених очију.

Фласх јединице треће стране

Фотоапарат се не може користити са блицовима који би применили напон преко 250 В на Кс контакте фотоапарата или контакте кратког споја на ципели за додатну опрему. Коришћење оваквих блица не само да може да омета нормалан рад фотоапарата, већ и да оштети кола за синхронизацију блица на фотоапарату и/или блиц.

i-TTL контрола блица

Када је опциони блиц који подржава Nikon систем креативног осветљења прикључен и подешен на ТТЛ, фотоапарат користи пред-бљескове монитора за балансирану или стандардну контролу блица „ i-TTL филл-фласх“. i-TTL контрола блица није доступна са блицовима који не подржавају Nikon Цреативе Лигхтинг Систем. Камера подржава следеће типове i-TTL контроле блица:

Контрола блица Опис
i-TTL балансирани пуњач Камера користи контролу блица „ i-TTL балансиран допунски блиц“ за природну равнотежу између главног субјекта и амбијенталног позадинског осветљења. Након што се окидач притисне и непосредно пре главног блица, блиц емитује низ мониторских пред-бљескова које камера користи да оптимизује излаз блица за равнотежу између главног субјекта и амбијенталног позадинског осветљења.
Стандардни i-TTL допунски блиц Снага блица је подешена да доведе осветљење у кадру на стандардни ниво; не узима се у обзир осветљеност позадине. Препоручује се за снимке на којима је главни субјекат наглашен на рачун детаља у позадини или када се користи компензација експозиције.
  • Стандардни i-TTL допунски блиц се аутоматски активира када је изабрано [ Спот метеринг ].