Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Дугме S

Осетљивост камере на светлост (ИСО осетљивост) се може подесити према количини светла на располагању. Генерално, одабир виших вредности омогућава веће брзине затварача при истом отвору бленде.

Подешавање ИСО осетљивости

 • Држите дугме S и ротирајте главни командни точкић.
 • Изаберите неку од следећих подешавања.

  З 7ИИ : Бирајте између подешавања од ИСО 64 до 25600; камера такође подржава подешавања испод ИСО 64 за око 0,3, 0,5, 0,7 и 1 ЕВ (еквивалент ИСО 32) и изнад ИСО 25600 за око 0,3, 0,5, 0,7, 1 и 2 ЕВ (еквивалент ИСО 102400).

  З 6ИИ : Бирајте између подешавања од ИСО 100 до 51200; камера такође подржава подешавања испод ИСО 100 за око 0,3, 0,5, 0,7 и 1 ЕВ (еквивалент ИСО 50) и изнад ИСО 51200 за око 0,3, 0,5, 0,7, 1 и 2 ЕВ (еквивалент ИСО 204800).

 • Под подразумеваним подешавањима , подешавања се врше у корацима од 1/3 ЕВ. Кораци од 1/2 ЕВ су такође доступни преко прилагођене поставке б1 [ ЕВ кораци за контролу експозиције ] .
 • b нуди опцију ИСО АУТО.
 • Тренутно изабрана опција је приказана на екрану снимања и контролној табли.

Висока ИСО осетљивост

Што је већа ИСО осетљивост, мање светла је потребно за експозицију, што омогућава снимање слика када је осветљење лоше и помаже у спречавању замућења када је субјекат у покрету. Имајте на уму, међутим, да што је већа осетљивост, већа је вероватноћа да ће на слику утицати „шум“ у облику насумично распоређених светлих пиксела, магле или линија.

Хи 0,3–Хи 2,0

Поставка [ Хи 0,3 ] одговара ИСО осетљивости приближно 0,3 ЕВ већој од највеће нумеричке ИСО вредности камере (25600 у случају З 7ИИ, 51200 у случају З 6ИИ), што је еквивалентно ИСО 32000 у случају З 7ИИ или ИСО 64000 у случају З 6ИИ. [ Хи 2.0 ] одговара ИСО осетљивости за приближно 2 ЕВ вишој (102400 у случају З 7ИИ, 204800 у случају З 6ИИ). Имајте на уму да су слике снимљене на овим подешавањима посебно склоне „шуму“ у облику насумично распоређених светлих пиксела, магле или линија.

Ло 0,3–Ло 1,0

[ Ло 0,3 ] одговара ИСО осетљивости око 0,3 ЕВ испод најниже нумеричке ИСО вредности камере (64 у случају З 7ИИ, 100 у случају З 6ИИ), што је еквивалентно ИСО 50 у случају З 7ИИ или ИСО 80 у случају З 6ИИ. [ Ло 1.0 ] је отприлике 1 ЕВ испод најниже нумеричке ИСО вредности, што је еквивалентно ИСО 32 у случају З 7ИИ или ИСО 50 у случају З 6ИИ. Користите за веће отворе бленде или мање брзине затварача када је осветљење јако. Истакнути делови могу бити преекспонирани. У већини случајева препоручује се ИСО осетљивост ИСО [ 64 ] (З 7ИИ) или [ 100 ] (З 6ИИ) или више.

Аутоматска контрола ИСО осетљивости

Аутоматска контрола ИСО осетљивости аутоматски подешава ИСО осетљивост ако се не може постићи оптимална експозиција на вредности коју је изабрао корисник у режимима П , С , А и М. Можете да изаберете горњу границу за аутоматску контролу ИСО осетљивости (100–Хи 2.0 у случају З 7ИИ, 200–Хи 2.0 у случају З 6ИИ) да спречите превисоко повећање ИСО осетљивости.

 • Држите дугме S и ротирајте подкомандни точкић да бисте изабрали ИСО АУТО (аутоматска контрола ИСО осетљивости омогућена) и ИСО (аутоматска контрола ИСО осетљивости онемогућена).

 • Када је омогућена аутоматска контрола ИСО осетљивости, на екрану снимања ће се приказати ИСО АУТО и на контролној табли ИСО-А . Када се осетљивост промени од вредности коју је изабрао корисник, ИСО осетљивост ће бити приказана на дисплејима.

  Монитор

  Контролна табла

 • Максимална осетљивост се може подесити помоћу ставке [ ИСО сенситивити сеттингс ] у менију снимања фотографија.

Аутоматска контрола ИСО осетљивости

 • Ако је вредност која је тренутно изабрана за [ ИСО сенситивити сеттингс ] већа од оне која је изабрана за [ Макимум сенситивити ], вредност изабрана за [ ИСО сенситивити сеттингс ] ће служити као горња граница за аутоматску контролу ИСО осетљивости.
 • Током фотографисања са блицем, брзина затварача је ограничена на опсег дефинисан вредностима изабраним за прилагођена подешавања е1 [ брзина синхронизације блица ] и е2 [ брзина затварача блица ].