Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Под-селектор

Користите подселектор да изаберете тачку фокуса. Центар подселектора се такође може користити за закључавање експозиције и фокуса.

Избор тачке фокуса

Под-селектор се може користити за одабир тачке фокуса када је опција која није [ Ауто-ареа АФ ], [ Ауто-ареа АФ (људи) ] и [ Ауто-ареа АФ (животиње) ] изабрана за АФ-ареа режим ( 0 АФ-Ареа Моде ).

Закључавање експозиције

 • Закључавање експозиције се може користити за рекомпоновање снимака након мерења субјекта који неће бити у изабраној области фокуса у коначној композицији.
 • Закључавање експозиције је посебно ефикасно код тачкастог и централног мерења.

Закључавање фокуса

 • Користите закључавање фокуса да бисте закључали фокус на тренутни објекат када је АФ-Ц изабран за режим фокуса.
 • Када користите закључавање фокуса, изаберите режим АФ подручја који није [ Ауто-ареа АФ ], [ Ауто-ареа АФ (људи) ] и [ Ауто-ареа АФ (животиње) ].

Закључавање фокуса и експозиције

 1. Поставите објекат у изабрану тачку фокуса и притисните окидач до пола да подесите фокус и експозицију.

 2. Притисните средину подселектора.

  • Фокус и експозиција ће се закључати док притиснете средину подселектора. Експозиција се неће променити чак ни када се промени композиција.

  • АЕ-Л икона ће бити приказана на мониторима.

 3. Држећи центар подселектора притиснут, поново компонујте фотографију и снимајте.

  Не мењајте растојање између камере и субјекта. Ако се раздаљина до субјекта промени, отпустите закључавање и поново фокусирајте на новој удаљености.

Закључавање фокуса када је АФ-С изабран за режим фокуса

Фокус се закључава док је окидач притиснут до пола. Такође можете закључати фокус притиском на средину подселектора.

Закључавање експозиције помоћу дугмета за отпуштање

Ако је [ Укључено (пола притиска) ] изабрано за прилагођену поставку ц1 [ Окидач АЕ-Л ], експозиција ће се закључати док је окидач притиснут до пола.

Снимање више снимака на истој фокусној удаљености

 • Ако сте закључали фокус притиском на средину подселектора, фокус ће остати закључан између снимака ако држите притиснут центар подселектора.
 • Фокус ће такође остати закључан ако држите дугме окидача притиснуто на пола пута између снимака.