Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Режими блица

Користите ставку [ режим блица ] у менију снимања фотографија да бисте изабрали ефекат који производи блиц. Доступне опције се разликују у зависности од режима снимања.

Опција Опис Доступна у
I [ Попуни блиц ]
(синхронизација предње завесе)
Овај режим се препоручује у већини ситуација. У режимима П и А , брзина затварача ће аутоматски бити подешена на вредности између 1/200 с (или 1/8000 с са аутоматском ФП синхронизацијом велике брзине ) и 1/60 с . b , П , С , А , М
J [ Смањење црвених очију ]

Користи се за портрете. Лампица за смањење ефекта црвених очију на фотоапарату или блицу светли пре него што се блиц активира, смањујући „црвене очи“.

  • Потребан је блиц са смањењем ефекта црвених очију.
  • Жељени резултати можда неће бити постигнути ако се субјекат или камера померају пре него што се окидач отпусти (ово подешавање се не препоручује за субјекте у покрету или у другим ситуацијама које захтевају брз одзив затварача).
b , П , С , А , М
L [ Спора синхронизација ] (Спора синхронизација)

Што се тиче „допунског блица“, осим што се брзина затварача аутоматски успорава да би се ухватило позадинско осветљење ноћу или при слабом осветљењу.

  • Имајте на уму да фотографије могу бити склоне замућењу због подрхтавања фотоапарата при малим брзинама затварача.
  • Препоручује се употреба статива.
П , А
K [ Спора синхронизација + црвенило очију ]
(смањење црвених очију са спором синхронизацијом)

Користите за укључивање позадинског осветљења у портрете. Смањење ефекта црвених очију је комбиновано са малим брзинама затварача да би се ухватило позадинско осветљење ноћу или при слабом осветљењу.

  • Имајте на уму да фотографије могу бити склоне замућењу због подрхтавања фотоапарата при малим брзинама затварача.
  • Препоручује се употреба статива.
П , А
M [ Синхронизација задње завесе ]

Блиц се пали непосредно пре него што се затварач затвори, стварајући ефекат светлосног тока иза покретних извора светлости.

  • Бирањем П или А након одабира ове опције поставља се режим блица на спору синхронизацију.
  • Имајте на уму да фотографије могу бити склоне замућењу због подрхтавања фотоапарата при малим брзинама затварача.
  • Препоручује се употреба статива.
П , С , А , М
s [ Блиц искључен ] Блиц се не пали. b , П , С , А , М

Студио Стробе Лигхтинг

Синхронизација задње завесе се не може користити са студијским системима блица, јер се не може постићи исправна синхронизација.