Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Функција секундарног слота

G дугме U C мени за фотографисање

Одаберите улогу коју игра картица у секундарном слоту када су две меморијске картице уметнуте у камеру.

Опција Опис
P [ Оверфлов ] Картица у секундарном слоту се користи само када је картица у примарном слоту пуна.
Q [ резервна копија ] Свака слика се снима два пута, једном на картицу у примарном слоту и поново на картицу у секундарном слоту.
R [ RAW примарни - JPEG секундарни ]
  • NEF ( RAW ) копије фотографија снимљених при подешавањима NEF ( RAW ) + JPEG снимају се само на картицу у примарном слоту, JPEG се копира само на картицу у секундарном слоту.
  • Слике снимљене са другим поставкама квалитета слике снимају се два пута на истој поставци, једном на картицу у примарном слоту и поново на картицу у секундарном слоту.

[ RAW примарни - JPEG секундарни ]

Ако је [ Укључено ] изабрано за [ Вишеструка експозиција ] > [ Сачувај појединачне слике ( NEF ) ] у менију снимања фотографија, или ако је [ Укључено ] изабрано за [ ХДР (високи динамички опсег) ] > [ Сачувај појединачне слике ( NEF ) ] у менију за снимање фотографија, необрађене копије појединачних NEF ( RAW ) фотографија које чине сваку вишеструку експозицију или ХДР слику биће снимљене на обе меморијске картице заједно са JPEG композитом, без обзира на изабрану опцију за квалитет слике.

[ Резервна копија ] и [ RAW примарни - JPEG секундарни ]

Отпуштање затварача је онемогућено када је било која картица пуна.

Гледање фотографија у двоструком формату

  • Користите [ Дуал-формат рецординг ПБ слот ] ставку у менију за репродукцију да бисте изабрали слот из којег ће се репродуковати фотографије двоструког формата.
  • Када гледате фотографије двоструког формата, можете погледати другу копију користећи [ Скочи на копирање на другу картицу ] у i менију.

Брисање копија

Када бришете слике снимљене помоћу [ Бацкуп ] или [ RAW примарни - JPEG секундарни ], имате избор да избришете или обе копије или само копију на картици у тренутном слоту.

  • Притиском на O када је слика креирана коришћењем било које од ових опција изабрана током репродукције, приказује се порука потврде.
  • Да бисте избрисали само копију на картици у тренутном слоту, означите [ Изабрана слика ] и поново притисните O Копија на преосталој картици се не брише.
  • Да избришете обе копије, означите [ Исте слике на w и x ] и притисните O .