Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

Функције доступне са верзијом фирмвера „Ц“ 1.60

„Приоритетизирај тражило“ модовима монитора

Режим монитора [ Приоритизе виевфиндер ] је замењен са [ Приоритизе виевфиндер (1) ] и [ Приоритизе виевфиндер (2) ].

 • У режиму [ Приоритизе виевфиндер (1) ], тражило се укључује само када погледате кроз њега. Ово понашање је идентично ономе за [ Приоритизе виевфиндер ] у ранијим верзијама фирмвера „Ц“ фотоапарата.
 • У режиму [ Приоритизе виевфиндер (2) ], тражило ће се укључити и када погледате кроз њега и неколико секунди након што се фотоапарат укључи, окидач је притиснут до пола или је дугме АФ-ОН притиснут.
 • Опција [ Приоритизе тражило ] за [ Ограничи избор режима монитора ] у менију подешавања је такође замењена опцијама [ Приоритет тражило (1) ] и [ Приоритет тражило (2) ].
 • Ако је [ Приоритизе тражило (1) ] или [ Приоритизе тражило (2) ] изабрано када је монитор нагнут, стављање ока на камеру неће покренути тражило.

Нова подешавања прегледа за Фласх фотографије

[ Увек ] и [ Само када се блиц не користи ] су додати опцијама доступним за прилагођено подешавање д9 [ Примени подешавања на приказ уживо ] > [ Укључено ].

Опција Опис
[ Укључено ]

Ефекти промена подешавања као што су баланс белог, контроле слике и компензација експозиције видљиви су на екрану снимања. Притиском на 2 када је означено [ Он ] приказује се опције [ Увек ] и [ Само када се блиц не користи ].

 • [ Увек ]: Ефекти подешавања су такође видљиви када је блиц прикључен и спреман за паљење.

  • Ово подешавање се препоручује када се екран користи за прилагођавање позадинске експозиције.
  • Главни објекат може изгледати таман на екрану снимања.
 • [ Само када се блиц не користи ]: Осветљеност екрана се подешава ради лакшег гледања (према [ Искључено ]) када је блиц прикључен и спреман за паљење. Ефекти подешавања на боје су видљиви без обзира на то.
[ Искључено ]
 • Ефекти промена подешавања као што су баланс белог, контроле слике и компензација експозиције нису видљиви на екрану снимања. Боја, осветљеност и друга подешавања се прилагођавају за лакше гледање током дужег периода употребе.
 • На екрану снимања ће се појавити икона g

Ново прилагођено подешавање: д10 „Топле боје екрана“

Опција [ Топле боје приказа ] је додата у мени Цустом Сеттингс на позицији д10. Користите топлије боје са смањеном осветљеношћу на екранима за снимање, мени и/или репродукцију. Ово чини екране лакшим за гледање са визијом прилагођеном мрачном окружењу током астрономске фотографије и слично.

Опција Опис
[ Опције топле боје екрана ]

Изаберите неку од следећих опција.

 • [ Режим 1 ]: Користите топлије боје у приказима снимања, менија и репродукције.
 • [ Режим 2 ]: Користите топлије боје у приказу менија. Топлије боје се такође користе за иконе и друге информације на екранима снимања и репродукције, али не и за поглед кроз сочиво или сам садржај слика.
 • [ Искључено ]: Не користе се топле боје.
[ Осветљеност екрана у топлим бојама ] Притисните 1 или 3 да бисте подесили осветљеност екрана топле боје. Изаберите веће вредности за повећану осветљеност, ниже вредности за смањену осветљеност.

Ново прилагођено подешавање: д11 „Оквир слике“

Опција [ Оквир слике ] је додата у мени Цустом Сеттингс на позицији д11. Изаберите [ Искључено ] да сакријете белу ивицу око екрана за снимање на монитору и тражилу.

Прилагођена подешавања су поново нумерисана

Са додатком прилагођених подешавања д10 [ Топле боје приказа ] и д11 [ Оквир слике ], [ Приказ мреже кадрирања ], [ Фоцус пеакинг ] и [ Прикажи све у континуираном режиму ] прилагођене поставке су пренумерисане као што је приказано.

Ново прилагођено подешавање: г7 „Индикатор црвеног РЕЦ оквира“

Опција [ Ред РЕЦ фраме индицатор ] је додата у мени Цустом Сеттингс на позицији г7. Ако је изабрано [ Он ], црвена ивица ће се појавити око екрана снимања док је снимање филма у току. Ово помаже у спречавању пропуштених снимака тако што вас упозорава када је снимање у току.

Прилагођена поставка је поново нумерисана

Са додатком [ Индикатор црвеног РЕЦ оквира ] на позицији г7, [ Додели МБ-Н11 дугмад ] сада има број г8.

Нова опција за мени за подешавање: „Величина екрана Финдер (Пхото Лв)“

Опција [ Величина екрана Финдер (фотографија Лв) ] је додата у мени за подешавање. Изаберите увећање за приказ тражила из [ Стандардно ] и [ Мало ]. Одабиром [ Мало ] лакше ћете видети цео предмет.