Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google преводилац

ОВА УСЛУГА МОЖЕ ДА САДРЖИ ПРЕВОДЕ КОЈИ СУ НАЧИЊЕНИ ОД СТРАНЕ GOOGLE-А. GOOGLE СЕ ОДРИЧЕ СВИХ ГАРАНЦИЈА У ВЕЗИ СА ПРЕВОДИМА, ИЗРИЧИТИМ ИЛИ ПОДРАЗУМЕВАНИМ, УКЉУЧУЈУЋИ БИЛО КОЈЕ ГАРАНЦИЈЕ У ВЕЗИ ТАЧНОСТИ, ПОУЗДАНОСТИ И ГАРАНЦИЈЕ ПРОИЗВОДА КОЈА СЕ ПОДРАЗУМЕВА, ОДГОВАРАЈУЋУ НАМЕНУ ЗА ОДРЕЂЕН ЦИЉ И ПОШТОВАЊЕ АУТОРСКИХ ПРАВА.

Референтни водичи Nikon корпорације (испод, „Nikon“) преведени су зарад вашег коришћења користећи софтвер за превођење који нуди Google преводилац. Уложени су разумни напори да се понуди тачан превод, међутим, ниједно аутоматско превођење није савршено нити је намера да се замене људски преводиоци. Преводи се нуде као услуга корисницима Nikon-ових референтних водича и нуде се „такви какви су“. Никаква гаранција, изричита или подразумевана, не односи се на тачност, поузданост или исправност превода начињених са енглеског језика на било које друге језике. Неки садржаји (попут слика, видео приказа, блиц видео приказа, итд.) можда неће бити правилно преведени услед ограничења софтвера за превод.

Службени текст је енглеска верзија референтних водича. Било која неслагања или разлике настале у преводу нису обавезујуће и немају правни учинак у сврху усклађивања или извршења. Ако се појаве нека питања у вези са тачношћу информација садржаних у преведеним референтним водичима, погледајте енглеску верзију водича која је службена верзија.

USB напајање

G дугме U B мени подешавања

Одаберите да ли се за напајање камере могу користити опционални адаптери наизменичне струје за пуњење или рачунари повезани преко USB ( USB напајање). USB напајање омогућава коришћење камере уз ограничавање пражњења батерије.

Опција Опис
[ Омогући ] Камера се напаја са повезаних уређаја док је укључена. Повезани уређаји ће такође обезбедити напајање када је камера искључена ако је у току Bluetooth отпремање или светли лампица приступа меморијској картици.
[ Онемогући ] Камера ни у једном тренутку не црпи струју са повезаних уређаја.
  • Камера ће се напајати само када је батерија уметнута.
  • Икона USB напајања се појављује на екрану снимања и на контролној табли када се фотоапарат напаја из спољног извора.
  • За више информација погледајте „Пуњење АЦ адаптера“ ( 0 Пуњење АЦ адаптера ).

USB напајање рачунара

  • Пре употребе рачунара за напајање фотоапарата, проверите да ли је рачунар опремљен USB конектором типа Ц. Користите UC-E25 USB кабл (доступан засебно) да повежете камеру са рачунаром.
  • У зависности од модела и спецификација производа, неки рачунари неће снабдевати струју за напајање камере.

„Испорука струје“ наспрам „пуњења“

Снабдевање енергијом за рад камере се назива „испорука енергије“, док се израз „пуњење“ користи када се напајање снабдева само за пуњење батерије камере. Услови под којима се напајање спољних уређаја користи за напајање фотоапарата или пуњење батерије приказани су у наставку.

Изабрана опција за [ USB напајање ] Камера Спољни извор напајања који се користи за
[ Омогући ] Дана 1 Испорука струје
Ван Пуњење 2
[ Онемогући ] Дана 1
Ван Пуњење 2

Укључује случајеве у којима је прекидач за напајање у положају „ИСКЉУЧЕНО“, али је Bluetooth учитавање у току или лампица приступа меморијској картици светли.

ЕН-ЕЛ15ц и ЕН-ЕЛ15б батерије уметнуте у фотоапарат ће се пунити када је камера повезана на опциони адаптер за наизменичну струју или преко USB на рачунар.