Izberite hitrost sinhronizacije bliskavice.

Možnost

Opis

[ 1/250 s (samodejni FP) ]

Samodejna hitra sinhronizacija FP je omogočena pri združljivih bliskavicah, največja hitrost sinhronizacije za druge bliskavice pa je nastavljena na 1/250 s .

  • Ko fotoaparat pokaže hitrost zaklopa 1/250 s v načinu P ali A , se aktivira samodejna hitra sinhronizacija FP, če je dejanska hitrost zaklopa hitrejša od 1/250 s . Če bliskavica podpira samodejno sinhronizacijo visoke hitrosti FP, lahko fotoaparat izbere hitrost zaklopa do 1/8000 s .

  • V načinih S in M lahko uporabnik izbere hitrost zaklopa do 1/8000 s, če uporablja bliskavice, ki podpirajo samodejno sinhronizacijo visoke hitrosti FP .

[ 1/250 s ]

Hitrost sinhronizacije bliskavice je nastavljena na izbrano vrednost, ki je lahko od 1/250 do 1/60 s .

[ 1/200 s ]

[ 1/160 s ]

[ 1/125 s ]

[ 1/100 s ]

[ 1/80 s ]

[ 1/60 s ]

Določanje hitrosti zaklopa pri omejitvi hitrosti sinhronizacije bliskavice

V načinih S in M lahko hitrost zaklopa določite na vrednost, izbrano za nastavitev po meri e1 [ Hitrost sinhronizacije bliskavice ], tako da izberete naslednjo hitrost zaklopa po najnižji možni hitrosti zaklopa (30 s ali % ). V iskalu in zgornji nadzorni plošči bo prikazan X (indikator sinhronizacije bliskavice) skupaj s hitrostjo sinhronizacije bliskavice.

Samodejna hitra sinhronizacija FP
  • Samodejna hitra sinhronizacija FP omogoča uporabo bliskavice pri najvišji hitrosti zaklopa, ki jo podpira fotoaparat. Ko je izbrana [ 1/250 s (Auto FP) ], fotoaparat samodejno omogoči samodejno sinhronizacijo FP z visoko hitrostjo pri hitrostih zaklopa, večjih od hitrosti sinhronizacije bliskavice. To omogoča izbiro največje zaslonke za zmanjšano globinsko ostrino, tudi če je motiv osvetljen od ozadja pri močni sončni svetlobi.

  • Informacijski zaslon bliskavice prikazuje “FP”, ko je izbrana [ 1/250 s (Auto FP) ].

A Nastavitve po meri: fino nastavljanje nastavitev kamere

a: samodejno ostrenje

b: Merjenje/osvetlitev

c: Časovniki/zaklepanje AE

d: Streljanje/Prikaz

e: Bracketing/Flash

f: Kontrole

g: Film