Пикселното картографиране проверява и оптимизира сензора за изображение на камерата. Ако забележите неочаквани ярки петна, появяващи се в снимки, направени с фотоапарата, извършете пикселно картографиране, както е описано по-долу.

 • Използвайте напълно заредена батерия, за да предотвратите неочаквана загуба на мощност.

 • Пикселното картографиране се извършва с прикрепена капачка на обектива (предна капачка) и окуляр на визьора на камерата, покрит от предоставената капачка на окуляра.

 1. Изберете [ Pixel mapping ] в менюто за настройка.

  Включете камерата, натиснете бутона G и изберете [ Pixel mapping ] в менюто за настройка.

 2. Изберете [ Старт ].

  Пикселното картографиране ще започне. 1 появява в контролния панел, докато операцията е в ход.

 3. Изключете камерата, когато пикселното картографиране приключи.

Пикселно картографиране
 • Не се опитвайте да работите с камерата, докато се извършва пикселно картографиране. Не изключвайте фотоапарата, не премахвайте или изключвайте източника на захранване.

 • Пикселното картографиране може да не е налично, ако вътрешната температура на камерата е повишена.

B Менюто за настройка: Настройка на камерата

Форматирайте картата с паметЗапазете потребителските настройкиНулиране на потребителските настройки език Часова зона и дата Яркост на монитора Цветов баланс на монитора Виртуален хоризонт Информационен дисплей Опции за фина настройка на AF Данни за обектива без процесор Почистете сензора за изображениеЗаключване на огледалото за почистване Изображение Отстраняване на прах Референтна снимкаПикселно картографиране Коментар на изображението Информация за авторското право Опции за звуков сигнал Докоснете контролиHDMI Данни за местоположението Опции за безжично дистанционно (WR). Задаване на бутон Fn за дистанционно (WR). Самолетен режим Свържете се със смарт устройство Свържете се с компютър Безжичен предавател (WT-7) Маркировка за съответствие Информация за батерията Заключване за освобождаване на празния слот Запазване/Зареждане на настройките на менюто Нулиране на всички настройки Версия на фърмуера