Обратите пажњу на следеће тачке када снимате филмове:

 • У зависности од брзине писања на меморијску картицу, снимање се може завршити пре максималне дужине ( Величина кадра/брзина кадрова и квалитет филма ).

 • Имајте на уму да број субјеката који се могу открити у АФ-у са детекцијом лица опада током снимања филма.

 • Икона 0 означава да се филмови не могу снимити.

 • [ Спот метеринг ] није доступно током снимања филма.

 • Не може се користити блиц.

Снимање филма: Режим снимања
 • Ако је субјекат превише или премало експониран у режиму П или С , завршите приказ уживо и поново покрените приказ уживо или изаберите режим А и подесите отвор бленде.

 • Следећа подешавања експозиције могу да се подесе током снимања:

  Моде

  Отвор бленде

  Брзина затварача

  ИСО осетљивост 2

  П , С 1

  3

  А

  4

  — 3

  М

  4

  4

  4 4

  Други режими снимања

  1. Експозиција за режим С је еквивалентна режиму П.

  2. Без обзира на изабрану опцију за [ Поставке ИСО осетљивости ] > [ Максимална осетљивост ] или за [ ИСО осетљивост (режим М) ], горња граница када је [ Укључено ] изабрано за [ Електронски ВР ] у менију снимања филма је ИСО 51200.

  3. Горња граница за ИСО осетљивост се може изабрати помоћу ставке [ Подешавања ИСО осетљивости ] > [ Максимална осетљивост ] у менију снимања филма.

  4. Ако је [ Укључено ] изабрано за [ Подешавања ИСО осетљивости ] > [ Аутоматска ИСО контрола (режим М) ] у менију снимања филма, горња граница за ИСО осетљивост се може изабрати помоћу [ Максимална осетљивост ].

Подешавање баланса белог током снимања филма

Баланс белог се може подесити током снимања филма притиском на дугме Q / g ( U ) и ротирањем главног командног точкића. Опције за изабрано подешавање, ако их има, могу се изабрати држањем дугмета Q / g ( U ) и ротирањем поткомандног точкића ( Постизање природних боја са различитим изворима светлости (баланс беле) ).

Снимање филмова у режиму М

У режиму М брзина затварача може да се подеси на вредности између 1 / 25 с и 1 / 8000 с (најспорија доступна брзина затварача варира са брзином кадрова; Величина кадра/брзина кадрова и квалитет филма ).

Бежични даљински управљачи и каблови за даљинско управљање

Ако је [ Снимање филмова ] изабрано за прилагођено подешавање г2 [ Прилагођене контроле ] > [ Окидач ], дугмад окидача на опционалним бежичним даљинским управљачима и кабловима даљинског управљача могу се притиснути до пола да би се покренуо приказ уживо или притиснути до краја за почетак и завршетак снимања филма.

Коришћење спољног микрофона

Опциони ME-1 стерео микрофон или ME-W1 бежични микрофон се може користити за снимање звука за филмове.