Доступне опције зависе од режима изабраног помоћу точкића за избор режима рада.

Опција

Опис

Доступна у

I

[ Попуни блиц ] (синхронизација предње завесе)

Овај режим се препоручује у већини ситуација. У режимима П и А , брзина затварача ће се аутоматски поставити на вредности између 1/200 с ( или 1/8000 с са Ауто ФП Хигх-Спеед Синц) и 1/60 с .

b , П , С , А , М , ЕФЦТ ( j и m искључени)

J

[ Смањење црвених очију ] (смањење црвених очију)

Користи се за портрете. Блиц се активира пре снимања фотографије, смањујући „црвене очи“ (потребан је блиц са смањењем ефекта црвених очију). Не препоручује се са покретним субјектима или у другим ситуацијама у којима је потребна брза реакција затварача. Не померајте камеру током снимања.

b , П , С , А , М, ЕФЦТ ( j и m искључени)

L

[ Спора синхронизација ] (спора синхронизација)

Што се тиче [ Филл фласх ], осим што се брзина затварача аутоматски успорава да би се ухватило позадинско осветљење ноћу или при слабом осветљењу. Користите када желите да снимите и субјект и позадину. Препоручује се употреба статива да бисте спречили замућење изазвано подрхтавањем фотоапарата.

П , А

K

[ Спора синхронизација + црвенило очију ] (смањење ефекта црвених очију са спором синхронизацијом)

Што се тиче [ Смањење црвених очију ], осим што се брзина затварача аутоматски успорава да би се ухватило позадинско осветљење ноћу или при слабом осветљењу. Користите када желите да укључите позадинско осветљење у портрете. Препоручује се употреба статива да бисте спречили замућење изазвано подрхтавањем фотоапарата.

П , А

M

[ Синхронизација задње завесе ] (синхронизација задње завесе)

Блиц се пали непосредно пре него што се затварач затвори, стварајући ефекат светлосног тока иза покретних извора светлости. Препоручује се употреба статива да бисте спречили замућење изазвано подрхтавањем фотоапарата. Бирањем П или А након одабира ове опције поставља се режим блица на спору синхронизацију.

П , С , А , М

s

[ Блиц искључен ]

Блиц се не пали.

b , П , С , А , М, ЕФЦТ

Студио Стробе Лигхтинг

Синхронизација задње завесе се не може користити са студијским системима блица, јер се не може постићи исправна синхронизација.

Избор режима блица

Држите дугме N ( Y ) и ротирајте главни командни точкић.

  • Изабрана опција је приказана на монитору.