Опциони кабл High-Definition Multimedia Interface ( HDMI ) или HDMI кабл типа Ц (доступан одвојено од независних добављача) се може користити за повезивање камере са видео уређајима високе дефиниције. Увек искључите камеру пре него што повежете или искључите HDMI кабл.

1

HDMI конектор за повезивање са камером

2

HDMI конектор * за повезивање са спољним уређајем

  • Изаберите кабл са конектором који одговара конектору на HDMI уређају.

Повезивање на HDMI телевизоре

  • Након што повежете камеру са HDMI телевизором или другим екраном, подесите уређај на HDMI канал, затим укључите камеру и притисните дугме K Током репродукције, слике ће бити приказане на ТВ екрану.

  • Јачина звука се може подесити помоћу телевизијских контрола; контроле камере се не могу користити.

  • Ако је камера упарена са паметним уређајем који користи апликацију SnapBridge , уређај се може користити за даљинско управљање репродукцијом док је камера повезана са ТВ-ом. За детаље погледајте помоћ на мрежи за апликацију SnapBridge .

Повезивање на HDMI снимаче

Камера може да снима видео директно на повезане HDMI рекордере. Неки снимачи ће чак започети и зауставити снимање као одговор на контроле камере. Користите [ HDMI ] ставку у менију подешавања да бисте подесили подешавања за HDMI излаз.

Резолуција излаза

Изаберите формат за излаз слика на HDMI уређај. Ако је [ Ауто ] изабрано, камера ће аутоматски изабрати одговарајући формат.

Напредно

Подесите подешавања за повезивање са HDMI уређајем.

Опција

Опис

[ Опсег излаза ]

[ Ауто ] се препоручује у већини ситуација. Ако камера не може да одреди тачан опсег излазног РГБ видео сигнала за HDMI уређај, можете да изаберете [ Ограничени опсег ] за уређаје са опсегом улазног РГБ видео сигнала од 16 до 235 или [ Пуни опсег ] за уређаје са РГБ видеом опсег улазног сигнала од 0 до 255. Одаберите [ Ограничени опсег ] ако приметите губитак детаља у сенкама, [ Пун опсег ] ако су сенке „испране“ или сувише светле.

[ Екстерна контрола снимања ]

Омогућавање екстерне контроле снимања омогућава да се користе контроле камере за покретање и заустављање снимања када је камера повезана преко HDMI а на диктафон треће стране који подржава Atomos Опен Протоцол ( Atomos SHOGUN , NINJA или SUMO серија монитора за снимање). Икона ће бити приказана на монитору камере: A је приказано у живом приказу филма, док је B приказано током снимања филма. Током снимања, проверите диктафон и екран диктафона да бисте се уверили да се снимак чува на уређају (имајте на уму да излаз снимка на уређај може бити поремећен док је на снази спољна контрола снимања). Екран камере ће се аутоматски искључити када тајмер у стању приправности истекне, завршавајући HDMI излаз; када снимате филмове на спољни уређај, изаберите Цустом Сеттинг ц2 [ Стандби тимер ] и изаберите [ Но лимит ] или време дуже од предвиђеног времена снимања. Погледајте приручник који сте добили уз диктафон за више информација о функцијама и раду уређаја.

[ Дубина излазних података ]

Изаберите између [ 8 бит ] и [ 10 бит ].

[ Н-Лог/ХДР опције излаза ]

Сачувајте детаље у светлима и сенкама и избегавајте презасићене боје приликом снимања филмова. [ Н-Лог ] је намењен за снимке који ће бити оцењени у боји током постпродукције. [ ХДР (ХЛГ) ] се користи за снимање снимака у ХЛГ формату за апликације као што је ХДР емитовање.

  • Снимак ће бити снимљен директно на спољни уређај. Не може се сачувати на меморијској картици фотоапарата.

  • Ова опција је доступна само када је [ 10 бита ] изабрано за [ Дубина излазних података ] у режимима који нису ЕФЦТ .

  • Ставке [ Поставке ИСО осетљивости ] > [ Максимална осетљивост ] и [ ИСО осетљивост (режим М) ] у менију снимања филма могу се подесити на вредности од ИСО 1600 до 51200 и од ИСО 800 до 51200.

[ Прикажи помоћ ]

Изаберите [ Укључено ] за преглед уживо видео снимака снимљених са [ Н-Лог ] или [ ХДР (ХЛГ) ] изабраним за [ Н-Лог/ХДР излазне опције ]. Боје у прегледу су поједностављене ради побољшаног контраста, али то нема утицаја на стварно снимљене снимке.

HDMI излаз

HDMI излаз није доступан када се филмови снимају при величинама кадрова од 1920 × 1080 120п, 1920 × 1080 100п или 1920 × 1080 успореног снимања или када је камера повезана са уређајем који користи Camera Control Pro 2 .

[ 10 бита ] Изабрано за [ Дубина излазних података ]

[ 10 бита ] се може користити само са компатибилним диктафонима. Не могу се снимати фотографије; током снимања филма важе следећа додатна ограничења када је 3840 × 2160 изабрано за величину кадра:

  • Филмови се не снимају на меморијске картице уметнуте у фотоапарат.

  • Иконе и знакови на монитору ће се приказати у ниској резолуцији.

  • Угао гледања је око 90%.

ХДР (ХЛГ) излаз

Оптимална репродукција боја може се постићи само ако ваша опрема, укључујући уређај за складиштење података, рачунар, монитор, оперативни систем и софтвер, подржава ХДР (ХЛГ). Ако се са повезаног уређаја прими сигнал који показује да подржава ХДР (ХЛГ), камера ће одговорити идентификатором „гама: ХЛГ“.