Опциони кабл за мултимедијални интерфејс високе дефиниције (ХДМИ) или ХДМИ кабл типа Ц (доступан одвојено од независних добављача) може се користити за повезивање камере са видео уређајима високе дефиниције. Увек искључите камеру пре него што повежете или искључите ХДМИ кабл.

1

ХДМИ конектор за повезивање са камером

2

ХДМИ конектор * за повезивање са спољним уређајем

  • Изаберите кабл са конектором који одговара конектору на ХДМИ уређају.

Повезивање на ХДМИ телевизоре

  • Након што повежете камеру са ХДМИ телевизором или другим екраном, подесите уређај на ХДМИ канал, затим укључите камеру и притисните дугме K Током репродукције, слике ће бити приказане на ТВ екрану.

  • Јачина звука се може подесити помоћу телевизијских контрола; контроле камере се не могу користити.

  • Ако је камера упарена са паметним уређајем који користи апликацију СнапБридге, уређај се може користити за даљинско управљање репродукцијом док је камера повезана са ТВ-ом. За детаље погледајте помоћ на мрежи за апликацију СнапБридге.

Повезивање на ХДМИ снимаче

Камера може да снима видео директно на повезане ХДМИ рекордере. Неки снимачи ће чак започети и зауставити снимање као одговор на контроле камере. Користите [ ХДМИ ] ставку у менију за подешавање да бисте подесили подешавања за ХДМИ излаз.

Резолуција излаза

Одаберите формат за излаз слика на ХДМИ уређај. Ако је [ Ауто ] изабрано, камера ће аутоматски изабрати одговарајући формат.

Напредно

Подесите подешавања за повезивање са ХДМИ уређајем.

Опција

Опис

[ Опсег излаза ]

[ Ауто ] се препоручује у већини ситуација. Ако камера не може да одреди тачан опсег излазног РГБ видео сигнала за ХДМИ уређај, можете изабрати [ Ограничени опсег ] за уређаје са опсегом улазног РГБ видео сигнала од 16 до 235 или [ Пуни опсег ] за уређаје са РГБ видеом опсег улазног сигнала од 0 до 255. Одаберите [ Ограничени опсег ] ако приметите губитак детаља у сенкама, [ Пун опсег ] ако су сенке „испране“ или сувише светле.

[ Екстерна контрола снимања ]

Омогућавање екстерне контроле снимања омогућава да се користе контроле камере за покретање и заустављање снимања када је камера повезана преко ХДМИ-а на диктафон треће стране који подржава Атомос Опен Протоцол (Атомос СХОГУН, НИЊА или СУМО серије монитора за снимање). Икона ће бити приказана на монитору камере: A је приказано у живом приказу филма, док је B приказано током снимања филма. Током снимања, проверите диктафон и екран диктафона да бисте били сигурни да се снимак чува на уређају (имајте на уму да излаз снимка на уређај може бити поремећен док је на снази спољна контрола снимања). Екран камере ће се аутоматски искључити када тајмер у стању приправности истекне, завршавајући ХДМИ излаз; када снимате филмове на спољни уређај, изаберите Цустом Сеттинг ц2 [ Стандби тимер ] и изаберите [ Но лимит ] или време дуже од предвиђеног времена снимања. Погледајте приручник који сте добили уз диктафон за више информација о функцијама и раду уређаја.

[ Дубина излазних података ]

Изаберите између [ 8 бит ] и [ 10 бит ].

[ Н-Лог/ХДР излазне опције ]

Сачувајте детаље у светлима и сенкама и избегавајте презасићене боје приликом снимања филмова. [ Н-Лог ] је намењен за снимке који ће бити оцењени бојама током постпродукције. [ ХДР (ХЛГ) ] се користи за снимање снимака у ХЛГ формату за апликације као што је ХДР емитовање.

  • Снимак ће бити снимљен директно на спољни уређај. Не може се сачувати на меморијској картици фотоапарата.

  • Ова опција је доступна само када је [ 10 бита ] изабрано за [ Дубина излазних података ] у режимима који нису ЕФЦТ .

  • Ставке [ Поставке ИСО осетљивости ] > [ Максимална осетљивост ] и [ ИСО осетљивост (режим М) ] у менију снимања филма могу се подесити на вредности од ИСО 1600 до 51200 и од ИСО 800 до 51200.

[ Прикажи помоћ ]

Изаберите [ Укључено ] за преглед уживо видео снимака снимљених са [ Н-Лог ] или [ ХДР (ХЛГ) ] изабраним за [ Н-Лог/ХДР излазне опције ]. Боје у прегледу су поједностављене ради побољшаног контраста, али то нема утицаја на стварно снимљене снимке.

ХДМИ излаз

ХДМИ излаз није доступан када се филмови снимају при величинама кадрова од 1920 × 1080 120п, 1920 × 1080 100п или 1920 × 1080 успореног снимања или када је камера повезана са уређајем који користи Цамера Цонтрол Про 2.

[ 10 бита ] Изабрано за [ Дубина излазних података ]

[ 10 бита ] се може користити само са компатибилним диктафонима. Не могу се снимати фотографије; током снимања филма важе следећа додатна ограничења када је 3840 × 2160 изабрано за величину кадра:

  • Филмови се не снимају на меморијске картице уметнуте у фотоапарат.

  • Иконе и знакови на монитору ће се приказати у ниској резолуцији.

  • Угао гледања је око 90%.

ХДР (ХЛГ) излаз

Оптимална репродукција боја може се постићи само ако ваша опрема, укључујући уређај за складиштење података, рачунар, монитор, оперативни систем и софтвер, подржава ХДР (ХЛГ). Ако се са повезаног уређаја прими сигнал који показује да подржава ХДР (ХЛГ), камера ће одговорити идентификатором „гама: ХЛГ“.