Следећи Никон софтвер се може користити са фотоапаратом:

Рачунарски софтвер
  • Цамера Цонтрол Про 2 (доступно за куповину): Управљајте камером даљински са рачунара и сачувајте фотографије директно на хард диск рачунара. Ако је [ ПЦ ] одабрано као одредиште у Цамера Цонтрол Про 2, индикатор везе са рачунаром ( c ) ће бити приказан на контролној табли камере ако се Цамера Цонтрол Про 2 покрене док је камера повезана са рачунаром.

  • НКС Тетхер : Користи се за привезану фотографију када је камера повезана са рачунаром. Експозиција, баланс белог и друга подешавања камере могу да се подесе даљински помоћу контрола на екрану рачунара.

  • НКС Студио * : Прегледајте и уређујте фотографије и видео записе снимљене Никон дигиталним фотоапаратима. НКС Студио се може користити за фино подешавање датотека у Никоновом јединственом НЕФ/НРВ (РАВ) формату и њихово претварање у ЈПЕГ или ТИФФ (НЕФ/РАВ обрада). Подржава не само НЕФ/НРВ (РАВ) слике већ и ЈПЕГ и ТИФФ фотографије снимљене Никон дигиталним фотоапаратима за задатке као што су уређивање тонских кривуља и побољшање осветљености и контраста.

    • Постојећи корисници треба да буду сигурни да су преузели најновију верзију, јер раније верзије можда неће моћи да преузму слике са камере или да отворе НЕФ (РАВ) слике.

  • Услужни програм за бежични предајник : Услужни програм за бежични предајник је неопходан ако се камера повезује на мрежу. Упарите камеру са рачунаром и преузмите слике преко Ви-Фи мреже.

Никон рачунарски софтвер доступан је у Никон центру за преузимање. Проверите верзију и системске захтеве и обавезно преузмите најновију верзију.
хттпс://довнлоадцентер.никонимглиб.цом/

Апликације за паметне телефоне (таблете).

СнапБридге : Отпремајте фотографије и филмове са камере на паметни уређај путем бежичне везе.

  • Апликација СнапБридге је доступна за преузимање са Аппле Апп Сторе® или на Гоогле Плаи ТМ .

  • Посетите Никон веб локацију за најновије информације о апликацији СнапБридге.