Следећи Nikon софтвер се може користити са фотоапаратом:

Рачунарски софтвер
  • Camera Control Pro 2 (доступно за куповину): Управљајте камером даљински са рачунара и сачувајте фотографије директно на хард диск рачунара. Ако је [ ПЦ ] изабрано као одредиште у Camera Control Pro 2 , индикатор везе са рачунаром ( c ) ће бити приказан на контролној табли камере ако се Camera Control Pro 2 покрене док је камера повезана са рачунаром.

  • NX Tether : Користи се за привезану фотографију када је камера повезана са рачунаром. Експозиција, баланс белог и друга подешавања камере могу да се подесе даљински помоћу контрола на екрану рачунара.

  • НКС Студио * : Прегледајте и уређујте фотографије и видео записе снимљене Nikon дигиталним фотоапаратима. НКС Студио се може користити за фино подешавање датотека у Nikon јединственом NEF /НРВ ( RAW ) формату и њихово претварање у JPEG или ТИФФ ( NEF / RAW обрада). Подржава не само NEF /НРВ ( RAW ) слике већ и JPEG и ТИФФ фотографије снимљене Nikon дигиталним фотоапаратима за задатке као што су уређивање тонских кривуља и побољшање осветљености и контраста.

    • Постојећи корисници би требало да буду сигурни да су преузели најновију верзију, јер раније верзије можда неће моћи да преузму слике са камере или да отворе NEF ( RAW ) слике.

  • Wireless Transmitter Utility : Wireless Transmitter Utility је неопходан ако се камера повезује на мрежу. Упарите камеру са рачунаром и преузмите слике преко Wi-Fi .

Nikon рачунарски софтвер доступан је у Nikon центру за преузимање. Проверите верзију и системске захтеве и обавезно преузмите најновију верзију.
хттпс://довнлоадцентер.никонимглиб.цом/

Апликације за паметне телефоне (таблете).

SnapBridge : Отпремајте фотографије и филмове са камере на паметни уређај путем бежичне везе.

  • Апликација SnapBridge је доступна за преузимање са Apple App Store или на Гоогле Плаи ТМ .

  • Посетите Nikon веб локацију за најновије информације о апликацији SnapBridge .