Ова функција се користи за закључавање снаге блица за CLS -компатибилне блицеве, омогућавајући да се фотографије поново компонују без промене нивоа блица и обезбеђујући да је јачина блица прикладна субјекту чак и када објекат није позициониран у центру кадра. Снага блица се аутоматски прилагођава за све промене у ИСО осетљивости и отвору бленде. ФВ закључавање није доступно у режимима b и ЕФЦТ .

Да бисте користили ФВ закључавање:

 1. Доделите [ ФВ закључавање ] контроли камере.

  Доделите [ ФВ закључавање ] контроли помоћу прилагођене поставке ф3 [ Прилагођене контроле ].

 2. Прикључите CLS -компатибилни блиц.

  Поставите CLS -компатибилни блиц на ципелу за додатну опрему фотоапарата.

 3. Подесите блиц на одговарајући режим.

  Укључите блиц и изаберите [ ТТЛ ] или [ Аутоматски екстерни блиц ] за [ Контрола блица ] > [ Режим контроле блица ] (СБ‑5000, СБ‑500, СБ‑400 или СБ‑300) или подесите контролу блица режим на ТТЛ, надгледање пред-бљеска q А или надгледање пред-бљеска А (остале блицеве; за детаље погледајте документацију приложену уз блиц).

 4. Фоцус.

  Поставите објекат у центар кадра и притисните окидач до пола да бисте фокусирали.

 5. Закључајте ниво блица.

  Након што потврдите да се индикатор спремности блица ( c ) појављује у тражилу, притисните контролу изабрану у кораку 1. Блиц ће емитовати пред-бљесак монитора да би одредио одговарајући ниво блица. Излаз блица ће бити закључан на овом нивоу и икона ФВ закључавања ( r ) ће се појавити у тражилу.

 6. Прекомпонујте фотографију.
 7. Узми фотографију.

  Притисните дугме окидача до краја да бисте снимили. По жељи, додатне слике се могу снимити без отпуштања ФВ закључавања.

 8. Отпустите ФВ закључавање.

  Притисните контролу изабрану у кораку 1 да бисте отпустили ФВ закључавање. Потврдите да се икона закључавања ФВ ( r ) више не приказује у тражилу.