Да бисте изабрали улогу коју игра меморијска картица у Слоту 2 када су две меморијске картице уметнуте, притисните дугме G и изаберите [ Улога коју игра картица у Слоту 2 ] у менију за фотографисање.

Опција

Опис

P

[ Оверфлов ]

Картица у Слоту 2 се користи само када је картица у Слоту 1 пуна.

Q

[ резервна копија ]

Свака слика се снима два пута, једном на картицу у Слоту 1 и поново на картицу у Слоту 2.

R

[ RAW слот 1 - JPEG слот 2 ]

  • NEF ( RAW ) копије фотографија снимљених при подешавањима NEF ( RAW ) + JPEG снимају се само на картицу у Слоту 1, JPEG се копира само на картицу у Слоту 2.

  • Слике снимљене са другим поставкама квалитета слике снимају се два пута на истој поставци, једном на картицу у Слоту 1 и поново на картицу у Слоту 2.

[ RAW слот 1 - JPEG слот 2]
  • Ако је [ Укључено ] изабрано за [ Вишеструка експозиција ] > [ Сачувај појединачне слике ( NEF ) ] у менију снимања фотографија, или ако је [ Укључено ] изабрано за [ ХДР (високи динамички опсег) ] > [ Сачувај појединачне слике ( NEF ) ] у менију за снимање фотографија, необрађене копије појединачних NEF ( RAW ) фотографија које чине сваку вишеструку експозицију или ХДР слику биће снимљене на обе меморијске картице заједно са JPEG композитом, без обзира на изабрану опцију за квалитет слике.

  • Ако је [ Укључено ] изабрано за прилагођено подешавање д8 [ Сачувај оригинал (ЕФЕКТИ) ], необрађене NEF ( RAW ) копије слика снимљених у режимима f , d , e , k , l и m биће сачуване на обе меморијске картице заједно са коначну JPEG слику, без обзира на изабрану опцију за квалитет слике.

[ Резервна копија ] и [ RAW слот 1 - JPEG слот 2 ]
  • Контролна табла и тражило показују број преосталих експозиција на картици са најмањом количином слободног простора.

  • Окидач ће бити онемогућен када је било која картица пуна.

Снимање филмова

Када су две меморијске картице уметнуте у фотоапарат, слот који се користи за снимање филмова може се изабрати помоћу [ Дестинатион ] ставке у менију снимања филма.

Брисање копија

Када бришете слике снимљене помоћу [ Бацкуп ] или [ RAW Слот 1 - JPEG Слот 2 ], имате избор да избришете или обе копије или само копију на картици у тренутном слоту.

  • Притиском на O ( Q ) када је слика креирана коришћењем било које од ових опција истакнута током репродукције приказује се порука потврде.

  • Да бисте избрисали само копију на картици у тренутном слоту, означите [ Изабрана слика ] и поново притисните O ( Q ). Копија на преосталој картици се не брише.

  • Да избришете обе копије, означите [ Исте слике на w и x ] и притисните O ( Q ).