Да бисте изабрали улогу коју игра меморијска картица у Слоту 2 када су две меморијске картице уметнуте, притисните дугме G и изаберите [ Улога коју игра картица у Слоту 2 ] у менију за фотографисање.

Опција

Опис

P

[ Оверфлов ]

Картица у Слоту 2 се користи само када је картица у Слоту 1 пуна.

Q

[ резервна копија ]

Свака слика се снима два пута, једном на картицу у Слоту 1 и поново на картицу у Слоту 2.

R

[ РАВ слот 1 - ЈПЕГ слот 2 ]

  • НЕФ (РАВ) копије фотографија снимљених при подешавањима НЕФ (РАВ) + ЈПЕГ снимају се само на картицу у Слоту 1, ЈПЕГ се копира само на картицу у Слоту 2.

  • Слике снимљене са другим поставкама квалитета слике снимају се два пута на истој поставци, једном на картицу у Слоту 1 и поново на картицу у Слоту 2.

[РАВ слот 1 - ЈПЕГ слот 2]
  • Ако је [ Укључено ] изабрано за [ Вишеструка експозиција ] > [ Сачувај појединачне слике (НЕФ) ] у менију снимања фотографија, или ако је [ Укључено ] изабрано за [ ХДР (високи динамички опсег) ] > [ Сачувај појединачне слике (НЕФ) ] у менију снимања фотографија, необрађене копије појединачних НЕФ (РАВ) фотографија које чине сваку вишеструку експозицију или ХДР слику биће снимљене на обе меморијске картице заједно са ЈПЕГ композитом, без обзира на изабрану опцију за квалитет слике.

  • Ако је [ Укључено ] изабрано за прилагођено подешавање д8 [ Сачувај оригинал (ЕФЕКТИ) ], необрађене НЕФ (РАВ) копије слика снимљених у режимима f , d , e , k , l и m биће сачуване на обе меморијске картице заједно са коначну ЈПЕГ слику, без обзира на изабрану опцију за квалитет слике.

[ Резервна копија ] и [ РАВ слот 1 - ЈПЕГ слот 2 ]
  • Контролна табла и тражило показују број преосталих експозиција на картици са најмањом количином слободног простора.

  • Окидач ће бити онемогућен када је било која картица пуна.

Снимање филмова

Када су две меморијске картице уметнуте у фотоапарат, слот који се користи за снимање филмова може се изабрати помоћу [ Дестинатион ] ставке у менију снимања филма.

Брисање копија

Када бришете слике снимљене помоћу [ Бацкуп ] или [ РАВ Слот 1 - ЈПЕГ Слот 2 ], имате избор да обришете или обе копије или само копију на картици у тренутном слоту.

  • Притиском на O ( Q ) када је слика креирана коришћењем било које од ових опција истакнута током репродукције приказује се порука потврде.

  • Да бисте избрисали само копију на картици у тренутном слоту, означите [ Изабрана слика ] и поново притисните O ( Q ). Копија на преосталој картици се не брише.

  • Да избришете обе копије, означите [ Исте слике на w и x ] и притисните O ( Q ).