Када је блиц који подржава обједињену контролу блица (СБ‑5000, СБ‑500, СБ‑400 или СБ‑300) монтиран на фотоапарат, режим контроле блица, ниво блица и друга подешавања блица могу да се подесе помоћу ставку [ Контрола блица ] > [ Режим контроле блица ] у менију за фотографисање (у случају СБ‑5000, ова подешавања се такође могу подесити помоћу контрола на јединици блица). Доступне опције се разликују у зависности од коришћеног блица, док се опције приказане под [ Режим контроле блица ] разликују у зависности од изабраног режима. Подешавања за друге блицеве могу да се подесе само помоћу контрола блица.

  • [ ТТЛ ]: и‑ТТЛ режим. У случајевима СБ‑500, СБ‑400 и СБ‑300, компензација блица се може подесити држећи дугме c ( Y ) и ротирајући подкомандни точкић.

  • [ Аутоматски екстерни блиц ]: У овом режиму, излаз се аутоматски подешава према количини светлости коју рефлектује субјект; компензација блица је такође доступна. Аутоматски екстерни блиц подржава „аутоматски отвор бленде“ ( q А ) и „нон-ТТЛ ауто“ ( А ) режиме. За детаље погледајте упутство за блиц.

  • [ Приоритет удаљености ]: Одаберите удаљеност до субјекта; излаз блица ће се аутоматски прилагодити. Компензација блица је такође доступна.

  • [ Мануал ]: Одаберите ниво блица ручно.

  • [ Понављајући блиц ]: Блиц се активира више пута док је затварач отворен, стварајући ефекат вишеструке експозиције. Одаберите ниво блица ([ Оутпут ]), максималан број окидања уређаја ([ Тимес ]) и број окидања блица у секунди ([ Фрекуенци ], мерено у херцима). Доступне опције за [ Тимес ] варирају у зависности од опција изабраних за [ Оутпут ] и [ Фрекуенци ]; погледајте документацију приложену уз блиц за детаље.

Унифиед Фласх Цонтрол

Обједињена контрола блица омогућава камери и блицу да деле подешавања. Ако је блиц који подржава обједињену контролу блица монтиран на камеру, промене подешавања блица направљене помоћу фотоапарата или блица се одражавају на оба уређаја, као и промене направљене коришћењем опционог софтвера Camera Control Pro 2 .