Kada je blic koji podržava objedinjenu kontrolu blica (SB‑5000, SB‑500, SB‑400 ili SB‑300) montiran na fotoaparat, način kontrole blica, nivo blica i druge postavke blica mogu se podesiti pomoću stavku [ Kontrola blica ] > [ Režim kontrole blica ] u meniju snimanja fotografija (u slučaju SB‑5000, ova podešavanja se takođe mogu podesiti pomoću kontrola na jedinici blica). Dostupne opcije se razlikuju u zavisnosti od korišćenog blica, dok se opcije prikazane pod [ Režim kontrole blica ] razlikuju u zavisnosti od izabranog režima. Postavke za druge bliceve mogu se podesiti samo pomoću kontrola blica.

  • [ TTL ]: i‑TTL način rada. U slučajevima SB‑500, SB‑400 i SB‑300, kompenzacija blica se može podesiti držeći c ( Y ) i rotirajući podkomandni točkić.

  • [ Automatski eksterni blic ]: U ovom režimu, izlaz se automatski podešava prema količini svetlosti koju reflektuje subjekt; kompenzacija blica je takođe dostupna. Automatski eksterni blic podržava „automatski otvor blende“ ( q A ) i „non-TTL auto“ ( A ) režime. Za detalje pogledajte uputstvo za blic.

  • [ Prioritet udaljenosti ]: Odaberite udaljenost do subjekta; snaga blica će se automatski podesiti. Dostupna je i kompenzacija blica.

  • [ Manual ]: Odaberite nivo blica ručno.

  • [ Ponavljajući blic ]: Blic se aktivira više puta dok je zatvarač otvoren, stvarajući efekat višestruke ekspozicije. Odaberite nivo blica ([ Output ]), maksimalan broj okidanja uređaja ([ Times ]) i broj okidanja blica u sekundi ([ Frekvencija ], mjereno u hercima). Dostupne opcije za [ Times ] variraju u zavisnosti od opcija izabranih za [ Output ] i [ Frequency ]; pogledajte dokumentaciju priloženu uz blic za detalje.

Unified Flash Control

Objedinjena kontrola blica omogućava kameri i blicu da dijele postavke. Ako je blic koji podržava objedinjenu kontrolu blica montiran na kameru, promjene postavki blica napravljene pomoću fotoaparata ili blica se odražavaju na oba uređaja, kao i promjene napravljene pomoću opcionalnog softvera Camera Control Pro 2.